Nestlé for Healthier Kids -kerhot tuovat yleisurheilua kouluihin

Nestlé for Healthier Kids -kerhot tuovat yleisurheilua kouluihin

Syksy ja talvi ovat monenlaisen oppimisen aikaa kouluissa. Useissa kouluissa ympäri Suomen toimivat Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhot tutustuttavat koululaiset yleisurheilun perusteisiin ja tarjoavat asiantuntevaa tietoa ravinnosta.

Yksi kerhoista pyörii Syväsenvaaran koululla Rovaniemen Saarenkylän alueella.

– Oltiin jo aiemmin puhuttu, että olisi mukava viritellä yleisurheilukerhoa. Nestlé Healthier Kids -kerho tarjosi siihen mahdollisuudet, sanoo Syväsenvaaran koulun rehtori Sami Oinas.

Nestlé for Healthier Kids -kerho sisältää valmiiksi mietityn kymmenen toimintakerran konseptin, joka toteutetaan iltapäivällä koulun jälkeen. Kerhotunnit vetää paikallinen urheiluseura. Koululle kerho on ilmainen.

– Meillä kerhon toteuttaa Pohjan Koitto, jonka kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Olen varannut kerholle tilat ja tiedottanut siitä koteihin. Seura on vastannut täysin kerhon toiminnasta, Oinas kertoo.

Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhoja järjestetään myös muiden muassa Pyhännässä, Turussa, Lapualla, Kyrössä, Urjalassa, Saarijärvellä, Laitilassa ja Tampereella.

Seuran ja koulun yhteistyö hyödyttää molempia

Tampereen Pyrintö lähti Nestlé for Healthier Kids& -toimintaan tänä vuonna ensi kertaa. Pyrintö järjestää iltapäiväkerhon Tammelan alakoululla. Kerhon toteuttava seura saa hankkeeseen 1000 euroa toteutusrahaa ja valmiin toimintamallin.

– Olemme tehneet aiemminkin paljon yhteistyötä Tampereen alakoulujen kanssa ja Tammelan koulun kanssa tarjoutui nyt tilaisuus tehdä sitä Nestlé for Healthier Kids& -iltapäiväkerhon kautta, kertoo Pyrinnön nuorisovalmennuspäällikkö Pauliina Savijoki.

– Yhteistyö alakoulujen kanssa on meillä isossa roolissa. Nestlén konsepti on hyvin suunniteltu. Näin päästään tarjoamaan lapsille yleisurheilua.

Tammelan alakoulun rehtori Matti Annala kertoo, että koulu haluaa tarjota oppilailleen monipuolista liikunta. Hänen mukaansa Nestlé for Healthier Kids – iltapäiväkerho nivoutuu hyvin myös osaksi Liikkuva iltapäivä -hanketta.

– Hankkeen tarkoitus on saada lapset liikkumaan koulupäivän aikana. Tavoite on tunti liikuntaa päivässä. Iltapäiväkerho on yksi osa sitä ja sisältää perusliikuntaa, eli juoksemista, hyppäämistä ja heittämistä. Juuri sitä, mitä nykypäivän lapsille kaivataan, Annala sanoo.

Seuran kanssa yhteistyö on koululle helppo konsepti.

– Tampereen Pyrinnön kanssa on tehty yhteistyötä ennenkin ja havaittu seura todella hyväksi yhteistyökumppaniksi.

Tutkimus: Liikuntataidot kehittyivät

UKK-instituutti on selvittänyt kahtena vuonna lasten liikunta- ja ravintotottumuksia ja heidän arvioitaan omista taidoistaan iltapäiväkerhojen alussa ja lopussa. Lapset kokivat, että heidän liikuntataitonsa kehittyivät kerhon aikana. 

Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta lapsesta oli kiinnostunut lisäämään liikuntaa ja 86 prosenttia halusi jatkaa iltapäiväkerhossa myös tulevaisuudessa, jos se on mahdollista.

Lisätietoja