Nestlé for Healthier Kids –kerhot toteuttavat seurat valittu

Nestlé for Healthier Kids –kerhot toteuttavat seurat valittu

Nestlé for Healthier Kids –ohjelman iltapäiväkerhojen syyslukukauden toteuttajat on valittu. Oman paikkakuntansa alakoululla kymmenen kerran yleisurheilevan iltapäiväkerhon toteuttavat seuraavat seurat:

Siikalatvan Urheilijat, Pohjan Koitto, Turun Weikot Yleisurheilu, Tampereen Pyrintö, Lapuan Virkiä, Pöytyän Urheilijat, Urjalan Urheilijat. Saarijärven Pullistus, Joroisten Urheilijat, Jalasjärven Jalas ja Laitilan Jyske

– Hakijoita oli tänä vuonna runsaasti ja erityisen ilahduttavaa oli, että suurin osa iltapäiväkerhoa hakeneista seuroista oli ensikertalaisia, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) projektipäällikkö Tiina Haapanen.

SUL:n ja Nestlén kehittämän Nestlé for Healthier Kids -ohjelman tavoite on herätellä koululaisten intoa liikkumiseen ja ravintoon. Tavoitteisiin pyritään yleisurheilun ja oikeanlaisen ravintotietouden avulla.

– Kerhon toteuttaja saa sitä varten toteuttamispaketin, joka sisältää valmiit tuntimallit toiminnan läpiviemiseen. Tuntien yleisurheilusisältö perustuu Voitto Onnisen toimintaratoihin ja ravintotietous Terve-koululainen hankkeen ravintovartteihin. Ne on erikseen räätälöity tätä tarkoitusta varten, Haapanen kertoo.

Ohjelmaan liittyy myös aktiivisuushaaste. 

– Se on koko koulua koskeva haaste, jossa mitellään siitä, mikä on koulun aktiivisin luokka. Jokainen luokka toteuttaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita ja kerää haastepisteitä, joilla paremmuus ratkeaa, Haapanen sanoo.