Nestlé for Healthier Kids –kerhot toteuttavat seurat valittu

Nestlé for Healthier Kids –ohjelman iltapäiväkerhojen syyslukukauden toteuttajat on valittu. Oman paikkakuntansa alakoululla kymmenen kerran yleisurheilevan iltapäiväkerhon toteuttavat seuraavat seurat:

Siikalatvan Urheilijat, Pohjan Koitto, Turun Weikot Yleisurheilu, Tampereen Pyrintö, Lapuan Virkiä, Pöytyän Urheilijat, Urjalan Urheilijat. Saarijärven Pullistus, Joroisten Urheilijat, Jalasjärven Jalas ja Laitilan Jyske

- Hakijoita oli tänä vuonna runsaasti ja erityisen ilahduttavaa oli, että suurin osa iltapäiväkerhoa hakeneista seuroista oli ensikertalaisia, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) projektipäällikkö Tiina Haapanen.

SUL:n ja Nestlén kehittämän Nestlé for Healthier Kids -ohjelman tavoite on herätellä koululaisten intoa liikkumiseen ja ravintoon. Tavoitteisiin pyritään yleisurheilun ja oikeanlaisen ravintotietouden avulla.

- Kerhon toteuttaja saa sitä varten toteuttamispaketin, joka sisältää valmiit tuntimallit toiminnan läpiviemiseen. Tuntien yleisurheilusisältö perustuu Voitto Onnisen toimintaratoihin ja ravintotietous Terve-koululainen hankkeen ravintovartteihin. Ne on erikseen räätälöity tätä tarkoitusta varten, Haapanen kertoo.

Ohjelmaan liittyy myös aktiivisuushaaste. 

- Se on koko koulua koskeva haaste, jossa mitellään siitä, mikä on koulun aktiivisin luokka. Jokainen luokka toteuttaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita ja kerää haastepisteitä, joilla paremmuus ratkeaa, Haapanen sanoo.