Nestlé For Healthier Kids -kerhot jatkuvat: Iltapäiväkerho liikuttaa tuhansia

Nestlé For Healthier Kids -kerhot jatkuvat: Iltapäiväkerho liikuttaa tuhansia

Tuhansia lapsia liikkumaan kannustavat Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhot jatkuvat seuraavan kolmen vuoden ajan Suomessa.

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain ilmaisia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla. Lapset saavat myös tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin materiaaleista.

Kolmen vuoden jatkokausi tarjoaa yhä useammalle suomalaislapselle mahdollisuuden oppia yleisurheilun perusteita. Vuosittain kerhoihin on osallistunut noin tuhat lasta ja 10 000 lasta on saanut kannustusta liikuntaan koulujen aktiivisuushaasteissa. Kerhot ovat toimineet jo neljän vuoden ajan Suomessa.

 – On upea asia, että liikunnallisten iltapäiväkerhojen toiminta ja yhteistyömme Suomen Urheiluliiton kanssa jatkuu seuraavat vuodet Suomessa. Nestlé on sitoutunut maailmanlaajuisesti auttamaan 50 miljoonaa lasta elämään terveellisempää elämää vuoteen 2030 mennessä, sanoo ravitsemus, terveys ja hyvinvointipäällikkö Per Frank Nestléltä.

– Lasten liikkumista koulupäivän yhteydessä tulee kaikella tavalla lisätä. Nestle for Healthier Kids -ohjelma tukee erinomaisella tavalla tätä tavoitetta ja luo omalta osaltaan yhteistyötä koulujen ja yleisurheiluseurojen kesken, sanoo Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Harri Aalto.

Paajanen: Kuinka lisätä arjen askelia

Nestlén ja SUL:n hyvinvointi-iltapäivässä keskiviikkona puhunut valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen muistutti, että merkittävä osa lapsista ja nuorista liikkuu terveytensä kannalta riittämättömästi ja liikunta-aktiivisuus polarisoituu, vaikka liikuntapalvelut, -olosuhteet ja -tarjonta ovat monipuolistuneet.

– Tämän seurauksena oppilaiden väliset erot fyysisessä toimintakyvyssä ovat suuria. Keskeisin kysymys on, kuinka lisätä lasten ja nuorten arjen fyysistä aktiivisuutta, toimeliaisuutta ja arjen askeleita, Paajanen muistutti.

– Ratkaisevaa on myös, kuinka seuratoimintaa, kuntien liikuntapalveluita, koulujen kerhotoimintaa, kehittämishankkeita ja yritysten liikuntatoimintaa kyetään kehittämään nykyistä jäsennetymmin lasten ja nuorten parhaaksi.

Nestlé For Healthier Kids on globaali ohjelma

Nestlé For Healthier Kids on Nestlén maailmanlaajuinen lippulaiva-aloite. Se yhdistää kaikki Nestlén pyrkimykset auttaa vanhempia matkalla terveempien lasten kasvattamiseen. Tänä päivänä noin 2 miljardia ihmistä maailmassa on ylipainoisia tai lihavia. Nestlé haluaa tukea uusia sukupolvia syömään ja juomaan terveellisemmin ja liikkumaan enemmän.

Suomessa toimivat liikunnalliset iltapäiväkerhot ovat osa tätä kokonaisuutta. Nestlén tavoitteena on parantaa elämänlaatua ja edistää lasten terveempää tulevaisuutta kaikkialla maailmassa myös Suomessa.

www.nestle.fi