Nakkilan Vire urheili A-finaalin ylivoimaiseen ykköstilaan

Nakkilan Vire voitti Urjalassa nuorten Pohjola seuracupin A-finaalin kolmannen kerran peräkkäin. Nakkila oli suvereeni ykkönen pistein 380. Toiseksi sijoittui Laitilan Jyske pistein 320 ja kolmanneksi IF Nykarlebynejden pistein 304,5. Katso juttu muiden sarjojen voittajista tästä linkistä

Isäntäseura Urjalan Urheilijat sijoittui neljänneksi, Saarijärven Pullistus viidenneksi, vöyriläinen IF Vom kuudenneksi, Ikaalisten Urheilijat seitsemänneksi ja Teuvan Rivakka kahdeksanneksi.

Mukana oli 15 seuraa. Nakkilalla oli edustaa jok´ikisessä lajissa.

– Kyllä tuntuu koko joukkueen puolesta todella hienolta voittaa. Tiedettiin, että voittokamppailusta tulee tiukempi kuin viime vuonna, mutta seurasimme tilanteen kehitystä rauhallisin mielin. Urheilijamme tekivät paljon ennätyksiä ja kaikki suoriutuivat hienosti. Meillä oli 11-vuotiaissa monta 9-vuotiasta. Erityisesti haluan mainita 9-vuotiaan Aatam Mykkäsen, joka voitti 11-vuotiaiden 1000 metriä hienolla loppukirillä, Nakkilan Vireen joukkueenjohtaja Mia Rantala hehkutti.

Urjalan Urheilijat sijoittui viime vuonna kolmanneksi ja tänä vuonna kotikentällään neljänneksi.

– Oiimme päätöslajin, sukkulaviestin, puolessa välissä kolmantena, mutta putosimme kisojen viimeisen puolen minuutin aikana neljänneksi, harmitteli Urjalan Urheilijoiden kilpailuvastaava ja kisojen kuuluttaja Tero Rajala.

Sukkulaviestin nopein oli Nakkilan Vire ja toiseksi nopein Ikaalisten Urheilijat. Meteli oli sukkulaviestin aikana korviahuumaava, kun yleisö kannusti juoksijoita.

Tapahtuman päätyttyä soitettiin Martti ”Huuhaa” Innasen Urjalan Taikayö-laulua ja sitten oli vuorossa palkintojenjaot.

Maskun Katajan Laine ylivoimainen 200 metrillä

Maskun Katajan Henriikka Laine voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 200 metriä ajalla 26,39. Laine oli omaa luokkaansa sillä toiseksi sijoittunut Nakkilan Vireen Maija Vuori hävisi hänelle yli kaksi sekuntia. Laine jäi ennätyksestään 25,89 puoli sekuntia.

—Tämä oli perushyvä juoksu. Vähän yksinäistä oli, kun ei ollut tasaväkistä vastusta. Kirittäjät olisivat auttaneet. Toisaalta juoksu pysyy rentona, kun saa mennä yksin. Saattaa mennä liikaa puristamiseksi, kun joku painelee tasoissa viereisellä radalla, Laine sanoi.

Laine on juossut tällä kaudella 17-vuotiaiden SM-pronssia 100 metrillä ja sijoittunut 200 metrillä kuudenneksi. Laine nautti seuracupin tunnelmasta.

—Seuracup on mielenkiintoinen tapahtuma, jossa näkee urheilijoita eri puolilta Suomea, Laine sanoi.

Urjalan Emmi Vankka aitoi ennätyksensä

Urjalan Urheilijoiden Emmi Vankka sijoittui 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aitajuoksussa kolmanneksi ennätyksellään 10,73. Viiden juoksijan kuumassa erässä kolmanneksi sijoittunut Vankka lohkaisi ennätyksestään 0,28 sekuntia. Vankka oli tyytyväinen juoksuunsa kotikentällä. Hän saavutti tavoitteensa kirkkaasti.

—Ajauduin liian lähelle ensimmäistä aitaa, mutta muuten juoksu meni hyvin. Tavoitteeni oli, että pääsen lähelle ennätystä ja että en jää erässä viimeiseksi, Vankka kertoi.

Vankka pitää parhaina lajeinaan kävelyä, 60 metrin sileän juoksua ja keihäänheittoa.

Aitajuoksun voitti Nakkilan Vireen Aisha Neziri ajalla 10,16 ja toiseksi tuli Saarijärven Pullistuksen Hilma Kinnunen ajalla 10,18.

Teuvan Rivakan Mylläri voitti helposti 2000 metriä.

Teuvan Rivakan Santtu Mylläri voitti 15-vuotiaiden poikien 2000 metriä ajalla 6.21,31. Hän sijoittui tänä kesänä SM-kilpailuissa 2000 metrillä neljänneksi ennätyksellään 5.57,38. Tänään toiseksi tullut Ikaalisten Urheilijoiden Eliel Kärkkäinen hävisi Myllärille 14 sekuntia.

—Tänään ei ollut paras juoksu. Tonnin väliaika oli 3.04 ja sitten vauhti hidastui. Vauhdin ylläpitäminen on raskaampaa yksin kuin porukassa, sanoi.

Myllärin paras laji on 1500 metrin esteet, jossa hän juoksi kesällä SM-hopeaa.

—Ensi vuonna tavoitteeni on SM-kulta, Mylläri kertoi.

Myllärin mielestä seuracup on hyvä tapahtuma.

—Kilpailut ovat jännittäviä, kun seuran menestys ei ole kiinni pelkästään omasta suorituksesta, Mylläri sanoi.

Nakkilan Luca Peltonen hallitsi korkeushyppyä

Nakkilan Vireen Luca Peltonen voitti 13-vuotiaiden poikien korkeushypyn tuloksella 147. Hän paransi ennätystään kuudella sentillä. Ikaalisten Urheiljoiden Timofei Karpov ja Iitin Pyrinnön Lemmi-Tapio Leivo sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi tuloksella 140.

—Voitto ja suuri ennätysparannus olivat isoja yllätyksiä. Olen viime aikoina muuttanut vauhtia entistä kovemmaksi. Korkeushypyn lisäksi lempilajejani ovat 60 metriä, 60 metrin aidat ja keihäs. Seuracupissa on parasta oman onnistumisen lisäksi seurojen välisen pistetilanteen jännittäminen, Peltonen jutteli.

IF Nykarlebynejdenin Robin Liljeqvist voitti 15-vuotiaiden poikien seiväshypyn tuloksella 370. Muut hävisivät hänelle vähintään 120 senttiä. Liljeqvist on heittänyt tänä kesänä keihästä yli 70 metriä.

Nakkilan Vireestä edellä mainittujen lisäksi lajinsa voittivat Oliver Mikkola 13-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksussa, Vilmiina Mattila 13-vuotiaiden tyttöjen moukarissa ja Jenni Oksa 15-vuotiaiden tyttöjen 2000 metrillä.

Kiira Väänäsen seura pitkästä aikaa finaalissa

Pohjola seuracupin kummiurheilija moukarinheittäjä Kiira Väänänen oli Urjalassa kannustamassa urheilijoita ja jakamassa palkintoja. Hänen seuransa Varpaisjärven Vire sijoittui Urjalan A-finaalissa 13:nneksi.

—Hienoa, että Varpaisjärvi pääsi pitkästä aikaa finaaliin. Olen itse kilpaillut seuracupissa monta kertaa. Moukari ja seiväs olivat suosikkejani, mutta sukkulaviesti oli aina kaikkein paras. Joskus heitin seuracupissa moukarin neljä kertaa verkkoon enkä saanut tulosta, vaikka olin vähän aikaisemmin heittänyt Suomen ennätyksen. Hyvät muistot jäivät seuracupista. Sain joskus tsempparipalkinnon, Väänänen kertoi.

Jyrki Repola

”Ikaalisten Ingebrigtsenit” kuten kuuluttaja Tero Rajala sanoi. Eliel Kärkkäinen oli toinen P15 2000 metrillä ja Linus Kärkkäinen voitti P13 1000 metriä.

JKU:lle viides peräkkäinen mestaruus Seuracupissa – Oulun Pyrintö voitti C-finaalin – B-finaalin voitto Lempäälään