JKU:lle viides peräkkäinen mestaruus Seuracupissa – Oulun Pyrintö voitti C-finaalin – B-finaalin voitto Lempäälään

Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti yleisurheilun nuorten Pohjola seuracupin Superfinaalin Joensuussa näytöstyyliin lauantaina. JKU rohmusi 33 lajista peräti 690 pistettä. Toiseksi sijoittui Turun Urheiluliitto 612 pisteellä ja kolmanneksi Espoon Tapiot 590 pisteellä.

Neljäs oli Helsingin Kisa-Veikot, viides Tampereen Pyrintö, kuudes Joensuun Kataja, seitsemän Lahden Ahkera ja kahdeksas Hämeenlinnan Tarmo.

Superfinaalin mestaruus oli JKU:lle jo viides peräkkäinen.

– Koko joukkue teki tasaisen hyvää työtä ja joukkuehenki oli hyvä. Urheilijat venyivät ja taistelivat ja kannustivat mahtavasti toinen toisiaan, JKU:n joukkueenjohtaja Rebekka Rekola-Pulkkinen iloitsi.

Kaikkiaan JKU:sta oli paikalla Joensuussa 67 urheilijaa ja seitsemän valmentajaa sekä parikymmentä huoltajaa.

Kahdeksan lajivoittoa

JKU nappasi kahdeksan lajivoittoa. Jenny Björkberg oli paras 15-vuotiaiden tyttöjen kuulassa (11,84), Essi Suni 15-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyssä (320), Nea Koppeli 17-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä (565), Valtteri Paksuniemi 17-vuotiaiden kuulassa (14,71), Kiira Kahilainen 13-vuotiaiden tyttöjen moukarissa (38,78).

Elsa Helolahti oli ykkönen 13-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrillä (3.13,23), Pinja Vienola 11-vuotiaiden tyttöjen keihäässä (31,98). JKU vei voiton myös 16 x 60 metrin sukkulaviestissä. Jännittävässä viestissä toiseksi tullut Turun Urheiluliitto hävisi JKU:lle 0,4 sekuntia ja kolmanneksi tullut Espoon Tapiot 0,7 sekuntia.

– Meillä oli täysi joukkue eli kaksi urheilijaa jokaisessa lajissa. Vielä kisapaikalla jouduimme vaihtamaan varaurheilijoita alunperin valittujen tilalle, Rekola kertoi.

JKU otti 15-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyssä kaksoisvoiton, kun Essi Sunin jälkeen toiseksi sijoittui Jasmin Kinnunen. Hän hyppäsi ennätyksensä 290.

—Hyvin meni, ennätys parani kymmenen senttiä. Seuracup on mukava tapahtuma. Saa kilpailla lajissa, josta tykkää ja saa olla kavereiden kanssa vapaa-ajalla. Seiväs on minun ykköslaji ja kaikki muutkin ovat lemppareita paitsi pitkät juoksumatkat, Kinnunen jutteli.

Rautawaara jälleen huippuvauhdissa

Espoon Tapioiden Ella Rautawaara voitti 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien yhdistetyn 1000 metrin kävelyn hurjalla ajalla 4.02,41. Se on 15-vuotiaiden tyttöjen Suomen kaikkien aikojen tilaston nopein aika.

Joensuun Katajan Toivo Takanen voitti 13-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksun ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilaston toiseksi nopeimmalla ajalla 8,69.

Oulun Pyrintö kukisti Vantaan Salamat seuracupin C-finaalissa

Oulun Pyrintö voitti Pohjola seuracupin C-finaalin Vaasassa. Pyrintö haali 33 lajista 315 sijoituspistettä ja kukisti toiseksi sijoittuneen Vantaan Salamat neljän ja puolen pisteen erolla. Salamat voitti C-finaalin viime vuonna.

Kolmanneksi sijoittui Pyhäselän Urheilijat 300 pisteellä ja neljänneksi piirikilpailuissa eniten pisteitä kerännyt Seinäjoen Seudun Urheilijat 290,5 pisteellä. Kahdeksan parhaan joukkoon kiilasivat myös Noormarkun Nopsa, Vasa IS, Nurmijärven Yleisurheilu ja Porin Yleisurheilu.

Oulun Pyrintö voitti, vaikka siltä puuttui urheilija kolmesta lajista.

—Voitto on aina pieni yllätys. Kilpailu oli jännittävä ja kaikin puolin todella onnistunut. Sijoituksemme vaihteli toisen ja kahdeksannen välillä, kunnes lopussa onnistuimme kääntämään lajivoitoilla ottelun eduksemme, Pyrinnön joukkueenjohtaja Heikki Aura iloitsi.

Pyrinnöstä lajivoittoihin yltivät Aato Hakalahti 15-vuotiaiden poikien seiväshypyssä (351), Niilo Raudaskoski 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen yhdistetyssä 1000 metrin kävelyssä (4.21,33), Veeti Vanhala 13-vuotiaiden poikien 1000 metrillä (3.02,92) ja Onni Kukkonen 17-vuotiaiden poikien kuulantyönnössä (15,79) sekä 16 x 60 metrin sukkulaviestijoukkue.

—Kaikki eivät suinkaan päässeet kilpailemaan omissa vahvoissa lajeissaan. Lisäksi jouduimme vaihtamaan viime hetkellä 13-vuotiaan tytön 17-vuotiaiden pituushyppyyn. Hän (Sophie Lopes) onnistui hyvin, Aura kertoi.

Oululaiset voittivat sukkulaviestin puolentoista sekunnin erolla Seinäjoen Seudun Urheilijoihin. Kolmanneksi tuli Vantaan Salamat. Sukkulaviestissä juoksi kaksi urheilijaa jokaisesta sarjasta.

C-finaalissa tehtiin kovia voittotuloksia. Vasa IS:n Nikola Bäck pyyhälsi kotikentällään 15-vuotiaiden poikien 100 metriä 11,60 ja seurakaveri Ella Wallin 15-vuotiaiden tyttöjen satasen 12,62. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jesse Kaipiainen työnti 15-vuotiaiden poikien nelikiloista kuulaa 16,06. Kenttäurheilijat-58:n Taika Huttunen aitoi 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metriä 9,66 ja Vantaan Salamien Julius Kurppa 13-vuotiaiden poikien saman lajin 9,38. Porin Yleisurheilun Kiia Mäkinen työnsi 17-vuotiaiden tyttöjen kolmikiloista kuulaa 12,96.

B-finaalin voitto Lempäälään jo 11. kerran

Lempäälän Kisa Yleisurheilu voitti Savonlinnassa Pohjola seuracupin B-finaaliin jo 11. kerran. LeKi YU:n urakoi 375,5 sijoituspistettä. Toiseksi sijoittui Kauhajoen Karhu pistein 356,5. Kolmas sija jaettiin Riihimäen Kiskon ja Raision Kuulan kesken. Virallisissa loppupisteissä Kisko oli puoli pistettä Kuulaa edellä, mutta tuomarineuvosto päätti jakaa kolmannen sija.

Pistetilanteen tasoittaminen johtui siitä, että 11-vuotiaiden sukkulaviestissä Riihimäen Kiskon edustaja otti vilppilähdön, jota ei ammuttu takaisin. Viidenneksi sijoittui isäntäseura Savonlinnan Riento, kuudenneksi IF Raseborg, seitsemänneksi Naantalin Löyly ja kahdeksanneksi Vammalan Seudun Voima. Mukana oli 16 seuraa.

Lempääläläiset eivät ole kyllästyneet voittamiseen.

—Voitto tuntuu oikein hyvältä kovan ja tasaisen väännön jälkeen. Kauhajoki otti kovan loppukirin, mutta onnistuimme ratkaisemaan mestaruuden ennen sukkulaviestiä. Voiton avaimet olivat ehdottomasti venymiset ja äärettömän hyvä yhteishenki, kertoi ensimmäistä kertaa LeKin joukkueejohtajana seuracupissa toiminut Juuso Petäjäsuo.

LeKin joukkueejohtajia olivat myös Eerika Reunanen ja Tanja Lähdekorpi.

LeKin lajivoittajia olivat Ethel Råtts 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aitajuoksussa, Eelis Kuusjärvi 17-vuotiaiden poikien pituushypyssä, Venla Vaittinen 15-vuotiaiden tyttöjen 100 metrillä, Noel Nikulainen 15-vuotiaiden poikien pituushypyssä, Aino Ahti 11-vuotiaiden tyttöjen keihäänheitossa ja Oskari Koivu 11-vuotiaiden poikien keihäässä. LeKi voitti 16 x 60 metrin sukkulaviestin liki kolmen sekunnin erolla Kauhajoen Karhuun.

—Erityismaininta joukkueemme kapteenista Eero Rannasta (M17 200 m 8:s). Hän pääsi seuracupiin nyt viimeistä kertaa kilpailemaan ja johti joukkuetta esimerkillisesti. Hän on ollut seuracupissa aina mukana 10-vuotiaasta lähtien, Petäjäsuo kehui.