Motonet GP-sarja alkaa Jyväskylästä – 13 sekunnin alitusta tavoittelevan Nerızin haasteena ensimmäisen aitavälin vauhti

Pika-aituri Nooralotta Neziri toivoo rikkovansa 13 sekunnin rajan vielä ennen Rooman EM-kilpailuja. Ensimmäinen mahdollisuus on Jyväskylän Motonet GP:n kahdessa juoksussa keskiviikkona Harjun kentällä.

Nezirillä on keväältä takana kaksi kilpailua. Niistä ensimmäisen pilasi horjahdus, mutta vajaa viikko sitten Ateenassa hän juoksi 13,14, vaikka olosuhteet eivät lämpöä lukuun ottamatta olleet primaa.

– Ekalle aidalle tulo on ollut tosi hyvä, eka aitaväli huono, keskivaihe hyvä ja loppu sitten vaikea. Uskon, että tämä kaikki korjaantuu sillä, että saan eka aitavälin ja alun kuntoon, Neziri summasi juoksunsa tämän hetken tılannetta Jyväskylän GP:n mediatilaisuudessa tiistaina.

– Teneriffan leirillä sain tosi paljon onnistumia siinä, että eka aitaväli tuli tosi kovaa. Se on aina ollut minulla vähän haaste. Nyt näissä parissa viimeisessä kisassa ne ovat olleet taas vähän hitaita. Se on tavoite nyt, että saisin sen kulkemaan.

Ongelmaansa Neziri saattaa saada pientä apua Lotta Haralalta, jonka Neziri kohtaa Jyväskylässä.

– Lotta on tosi hyvä juoksun alussa. Tehtiin hänen kanssaan leirillä joitakin lähtötreenejä. Se on hyvä tiedostaa, että toinen on kova alussa, jolloin en pelästy sitä, vaan yritän päästä siihen imuun. Se on nyt minun tavoitteeni.

Nezirin ja tällä kaudella 12,89 juosseen Haralan ulkomaisten kirittäjien kärkinimet Harjun kentällä ovat kuluvalla kaudella 12,83 juossut jamaikalainen Crystal Morrison ja 12,87 juossut intialainen Jyothi Yarraji.

Lakka: ”Kaksi hyvää starttia hyvällä, nopealla pinnoitteella ja kotiseuran myötätuulitakuu”

Elmo Lakka juoksee Harjun kentällä 110 metrin aitajuoksun EM-kenraalin. Lakan toiveissa on Nezirin tapaan kaivaa esiin kauden paras.

Lakka on toukokuussa juossut kaksi hyvää kilpailua ajoin 13,67 ja 13,59 ja saanut kroppaansa terävöitymään kevään kovan treenileirin jälkeen.

– Toivottavasti täällä pystyy jatkamaan siitä, mihin Kreetan ja Kyproksen kisojen jäljiltä on päästy, Lakka sanoi Harjun kentällä.

– Kaksi hyvää starttia, hyvällä nopealla pinnoitteella ja kotiseuran myötätuulitakuu, mikäs siinä on päästellessä. Hyvää keliäkin on luvannut ja hyvää seuraa niin ei tarvitse itsekseen juosta.

Lakka on kilpailun suosikki, mutta tällä kaudella 13,56 juossut intialainen Shirse Tejas on hyvä haastaja. Santeri Kuusiniemi juoksi hiljattain ennätyksensä pintaan 13,69 ja janoaa kotiseuransa kentällä kauden parasta.

– Tämä on vähän sellainen EM-kisojen kenraaliharjoitus, eli aikojen pitäisi alkaa olemaan kohtaisen hyviä, Lakka tuumi.

Pulkkanen: ”Tavoitteena on päästä 185-190:n välille”

Jyväskylän naisten korkeushypyssä suosikki on hiljattain Berliinissä 185 ylittänyt Venla Pulkkanen.

– Tuttu ja hyvä hyppypaikka. Kiva hypätä, kun Sinikin pääsee hyppäämään. Tavoitteena on päästä 185-190:n välille, Pulkkanen totesi ja viittasi Sinillä harjoitus- ja kilpakumppaniinsa Sini Lällään.

Pulkkanen meni viime kesänä 188 ja oli alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa neljäs, Universiadeissa kolmas ja voitti Suomen mestaruuden.

– Syksystä pääsin hyvin harjoittelemaan, mutta hallikauden keskeytti nilkkavaiva. Sen jäljiltä lähdettiin rakentamaan kevättä ja nousujohteisesti olen päässyt harjoituksia tekemään. Se ei ollut optimaalista, mutta nyt ollaan kisoissa ja pystyy hyppäämään.

– Molemmissa kevään kisoissa hyppääminen on ollut vielä hakemista, sellaista alkukauden juttua. Siinä mielessä Berliinin tulos oli positiivinen itselleni. Se osoitti, että taso on sitä, mitä tässä kohdin vaaditaan.

Jyväskylän GP:n kärkilajeja on myös naisten 400 metrin aitajuoksu, joissa mukana ovat Kristiina Halonen, Hilla Uusimäki, Aada Aho ja Heidi Salminen.

Hyvävireinen Aaron Kangas hakee moukariringissä teknisesti onnistunutta heittoa. Naisten kuulakilpailussa mukana on kotimaan kärki Eveliina Rouvalin, Senja Mäkitörmän ja Emilia Kankaan johdolla.

 

Jyväskylän Motonet GP:n aikataulu:

https://www.motonetgp.fi/jyvaskyla/aikataulu/

Osallistujat:

https://www.tilastopaja.info/listat/motonetgp-jyvaskyla

Jyväskylän Motonet GP Ylen kanavilla:

17.40 Areena

18.30 TV2

Aitajuoksut Jyväskylän Motonet GP:n herkkuina