Aitajuoksut Jyväskylän Motonet GP:n herkkuina

Yleisurheilun tämän kesän Motonet GP-sarja pyörähtää käyntiin Jyväskylän Harjulla keskiviikkona 22. toukokuuta.

Jyväskylän illan tähtilajeiksi ovat nousemassa miesten ja naisten pika-aidat sekä naisten 400 metrin aidat.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden omat pika-aituritähdet Elmo Lakka, Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen saavat vastaansa tänä keväänä jo ajan 13,56 juosseen Intian Shirse Tejasin. Lakka juoksi viikonlopulla kauden parhaansa 13,59 ja Kuusiniemi 13,69, joten tiukka ja vauhdikas kisa on tiedossa.

Naisten pika-aidoissa jamaikalainen, pari vuotta sitten ajan 12,69 juossut Crystal Morrison ja tänä keväänä ajan 12,87 kiitänyt Intian Jyothi Yarraji testaavat Lotta Haralan ja Nooralotta Nezirin kisavireen. Harala teki reilu viikko sitten kauden avauksessaan huipputuloksen 12,89, ja Neziri juoksi viime viikolla 13,14.

Naisten pitkät aidat on nyt samanlaisessa nousubuumissa kuin pika-aidat muutama vuosi sitten. Viivi Lehikoisen takana on kehittynyt tasokkaita aitureita kuten Kristiina Halonen, Hilla Uusimäki, Aada Aho ja Heidi Salminen, jotka kisaavat keskiviikkona Harjulla.

Aino Pulkkinen (vas.) ja Anniina Kortetmaa kohtaavat kotistadionillaan Jyväskylän Harjulla.

Naisten lajeissa hyvä kotimainen taso kv. tähdillä höystettynä

Naisten 200 metrillä Anniina Kortetmaa, Aino Pulkkinen ja Milja Thureson saavat vastaansa Jamaikan Jura Levyyn, Viron Ann Marii Kivikasin sekä Italian Carlotta Fedrigan.

800 metrillä viime vuoden nuorten EM-mitalisti ja roimasti kehittynyt Veera Mattila avaa ulkoratakautensa ja saa vastaansa muun muassa Latvian Invida Maurinan.

Kuulassa tänä kesänä tuloksen 18,25 työntänyt Ruotsin Sara Lennman mittaa maamme kärkitrion Eveliina Rouvalin, Senja Mäkitörmän ja Emilia Kankaan kunnon.

Myös keihäs kerää yhteen kotimaisen kärjen: Anni-Linnea Alanen, Jatta-Mari Jääskeläinen, Heidi Nokelainen ja Sanne Erkkola. Kansainvälistä väriä kilpailuun tuo Ranskan Jona Aigouy.

Kaasalainen avaa kautensa ratakierroksella

Miesten ratakierroksella JKU:n Viljami Kaasalainen avaa kautensa ja saa vastaansa kotimaiset nimet Asseri Välimäen ja Jere Haapalaisen sekä norjalaisen Leon Samuel Douglas Mjaalandin.

800 metrillä Ville Lampinen kohtaa 1.47 juosseen Intian Mohammed Afsalinin ja Trinidad ja Tobacon Nicholas Landeaun.

Korkeudessa Liettuan 227 hypännyt Juozas Baikštys kirittää Daniel Kososta ja Arttu Mattilaa. Moukarissa kauden kärkituloksen haltija Henri Liipola (73,82) mittaa kuntoaan Aaron Kangasta vastaan.

Samuelssonin ja Helanderin kauden avaukset siirtyvät

Kaksi harmillista uutista on, kun kautensa avaukseen tähdänneet Samuli Samuelsson ja Eemil Helander joutuvat jäämään kisoista pois sairastelujensa takia.

Samuelsson olisi saanut 100 metrillä vastaansa Jamaikan O’Shane Baileyn, jonka ennätys on 10,03 kahden vuoden takaa ja tänä kautena matka on kulkenut jo aikaan 10,22. Helanderille vastus 5000 metrillä olisi ollut juuri sopivaa, kun mukana ovat Italian 13.34 ajan juossut Jacopo De Marchi ja Kenian 13.39-mies Charles Rotich.

Jyväskylän Motonet GP:n osallistujalistat: https://www.tilastopaja.info/listat/motonetgp-jyvaskyla

Motonet GP -kiertue jatkuu Lahdessa perjantaina

Motonet GP jatkuu jo tämän viikon perjantaina Lahdessa (24.5.). Seuraavat etapit ovat Kuortane 22.6., Lappeenranta 17.7., Joensuu 20.7., Oulu 17.8., Tampere 25.8.

Motonet GP-sivut