Motonet GP -kisat 2024 Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Tampereella

Yleisurheilun Motonet GP -sarja kasvaa kuuden kilpailun mittaiseksi ensi kesänä. Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti lauantaina Nurmijärvellä, että kaudella 2024 Ylen televisioiman GP-sarjan kilpailut järjestetään Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Tampereella.

Tuleva kesä on kansainvälisten kilpailujen järjestäjille sikäli haastava, että EM-kilpailut ovat Roomassa jo 7.-12. kesäkuuta ja olympialaisten yleisurheilu kilpaillaan Pariisissa 1.-11. elokuuta.

– Siksi Motonet GP-sarjan kilpailuista kaksi on jo toukokuussa eli ennen EM-kisoja, kaksi heinäkuussa ennen olympialaisia ja kaksi elokuussa ennen Ruotsi-ottelua, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Motonet GP -sarjan kilpailujen päivämäärät julkistetaan myöhemmin. Sarjan kaikki kilpailut ovat lähtökohtaisesti Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental -sarjan pronssitason kisoja.

– Koska pronssitason kriteerejä ei ole vielä julkistettu, katsomme tilanteen vielä kisakohtaisesti, jos kriteereissä tapahtuisi isoja muutoksia, Aalto sanoo.

Paavo Nurmi Games ja Kuortane Games kesäkuussa

Kesäkuussa Suomessa kilpaillaan Continental -sarjan kultatason Paavo Nurmi Games 18. kesäkuuta Turussa ja hopeatason Kuortane Games 22. kesäkuuta Kuortaneella. Kauden päättää Ruotsi-ottelu 30.-31. elokuuta Helsingin olympiastadionilla.

Nurmijärven kokouksessaan SUL:n hallitus pohjusti yleisurheilun 2025-2030 strategiatyötä, jota käynnistellään aluekierroksella, joka alkaa 10. lokakuuta Raisiossa.

– Toivon mukaan mahdollisimman moni yleisurheilutoimija osallistuisi aluekierroksen tapahtumiin ja toisi esiin mielipiteensä, mitkä asiat ovat suomalaisessa yleisurheilussa hyvin ja mitä asioita tulisi kehittää, aluekierrosta vetävä SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.

Hallitus kuuli myös raportit SUL:n vuoden 2024 toiminta- ja taloussuunnitelmasta ja päätti, että seurasiirtojen ja edustusoikeuksien maksut pidetään ennallaan, kuten myös kasvattajarahan suuruus. (vrt. nykyiset maksut https://www.yleisurheilu.fi/seurat/saannot-ja-ohjeet/)

Lisätiedot:

Harri Aalto

Toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 823 4200

harri.aalto@sul.fi