Max Lampinen heitti moukaria jälleen yli 80 metriä – 16-17-vuotiaiden SM-kilpailut Hyvinkäällä

Räväkästi alkoivat 17- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut Hyvinkäällä. Someron Esan Max Lampinen voitti 17-vuotiaiden poikien moukarinheiton tuloksella 80,17. Lampinen jäi vain sentin kolme päivää sitten Espoonlahdessa heittämästään tämän ikäluokan Suomen ennätyksestä viisikiloisella moukarilla

Lampinen oli SM-kilpailussa täysin omassa luokassaan, sillä toiseksi sijoittunut Kaipolan Vireen Simo Piirainen heitti 66,57. Isänsä Tero Lampisen valmentama Max Lampinen oli tyytyväinen, vaikkei tällä kertaa parantanutkaan Suomen ennätystä.

– Oli tarkoitus parannella ennätystä, mutta kyllä tämäkin tulos kelpaa, Lampinen myhäili.

Lampinen linkosi parhaan tuloksensa kolmannella kierroksella. Hänen sarjansa oli sangen komea: 75,77, 79,47, 80,17, 77,59, 79,82. Viimeisen heiton hän astui yli. Toinen ja viides heitto ovat hänen uransa kolmanneksi ja neljänneksi pisimmät.

– Yleensä parannan loppua kohti, mutta tänään tuntuma hävisi hieman, kun kolmannen ja neljännen kierroksen välissä oli pitkä tauko. Viides heitto tuntui muuten hyvältä, mutta kolmas (viimeinen) pyörähdys myöhästyi vähän, Lampinen kertoi.

Tavoitteena vielä tällä kaudella 82 metriä

Lampinen rikkoi kolme päivää sitten Olli-Pekka Karjalaisen nimissä olleen 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen. Lampinen on alle 18-vuotiaiden maailmantilastossa toisena Kreikan Ángelos Mantzouránisin jälkeen.

– Tuntui hyvältä rikkoa O-P:n ennätys. Sen asetinkin tavoitteeksi jo kauden alussa. Vielä tällä kaudella pitäisi lentää 82 metriä, Lampinen sanoi.

Lampinen on parantanut ennätystään tänä vuonna kolmella ja puolella metrillä.

– Voimat ovat kehittyneet eniten. Olen ollut aina nopea heittäjä.

Lampinen heittää kolmella pyörähdyksellä, kuten myös maailmanennätysmies Juri Sedyh.

– Sedyh on suosikkini. Olen katsonut paljon videoita hänen heitoistaan, Lampinen kertoi.

Max Lampisen pikkuveli Mico Lampinen on heittänyt tänä kesänä 15-vuotiaiden ikäluokassa kiekkoa 69 metriä ja moukaria 70 metriä.

– Olen saanut Micosta lisää boostia, kun hänkin on kova heittäjä, Max Lampinen sanoi.

Max Lampinen heittää huomenna kiekkoa ja sunnuntaina työntää kuulaa.

– Kultaa lähden hakemaan myös kiekosta ja kuulasta, vaikka olen harjoitellut niitä vain parin viikon ajan juuri ennen näitä kisoja, Max Lampinen kertoi.

(Jyrki Repola.)