Lounelalle kultaa parayleisurheilun nuorten MM-kilpailuissa, myös Berg ja Paukkeri mitaleille

Suomen Iida Lounela, Sini Paukkeri ja Vilma Berg ylsivät jokainen mitaleille sunnuntaina Sveitsin Nottwilissa päättyneissä parayleisurheilun nuorten MM-kilpailuissa.

Näkövammaisten T11-T13 luokassa kilpaillut Iida Lounela voitti jaetun mestaruuden pituushypyssä, jossa ennätyksensä hypänneen Lounelan tavoin 453 hyppäsi myös Espanjan Nuria Pascal Folgado. Se ei jäänyt Lounelan ainoaksi mestaruudeksi, sillä hän voitti myös 400 metriä ennätyksellään 1.08,78. Lisäksi hän oli 200 metrillä toinen.

– En olisi uskonut, että ensimmäiset nuorten MM-kisat menisivät näin hyvin. Tein ennätyksen kaikissa kolmessa lajissa. Kisaamisen lisäksi oli kiva tutustua ihmisiin ympäri maailmaa, Lounela sanoi.

T35-38 luokassa Vilma Berg juoksi 800 metrillä toiseksi ja oli 200 metrillä neljäs.

– 800m on uusi matka minulle, joten olen todella tyytyväinen aikaan 2.50.14. 200 metrillä tein oman ennätyksen, mutta jäin niukasti neljänneksi. Tästä on hyvä jatkaa, Berg sanoi.

Ratakelaaja Sini Paukkeri kilpaili T51-54 luokassa ja ylsi pronssille 100 metrillä ja 200 metrillä.

– Takana on vaikea vuosi ilman valmentajaa. Siitä huolimatta ylitin kisoissa itseni ja taistelin hyviin suorituksiin. Tästä on hyvä lähteä parantamaan kelausta ensi kautta kohden, Paukkeri sanoi.

Kilpailuissa mitaleille ylsi 34 maata. Suomi oli mitalitilaston 18:s kuudella mitalillaan.

Tulossivu