Lempäälän Kisa Yleisurheilun Family Fresh -yleisurheilukoulu pyörii ympäri vuoden

Lempäälän Kisa Yleisurheilun Family Fresh -yleisurheilukoulu pyörii ympäri vuoden

Lempäälän Kisa Yleisurheilun yleisurheilukoulussa on mukana satoja lapsia ympäri vuoden. Seura hyödynsi saamansa Family Fresh-koulutusstipendin viiden uuden yleisurheiluohjaajan koulutukseen. Yksi heistä on vasta 16-vuotias Eerika Reunanen.

Seurojen paremmuutta mittaavassa Vattenfall Seuracupissa vuosi toisena jälkeen upeasti menestyvä Lempäälän Kisa ammentaa nuoret urheilijansa vilkkaasti toimivasta yleisurheilukoulusta. Lempäälän Kisa Yleisurheilun johtokunnan jäsen ja urheilukouluvastaava Minna Rajamäki kertoo kesäyleisurheilukoulun liikuttavan yli 300 lasta. Talvikaudella mukana on noin 150 lapsen joukko.

– Yleisurheilukoulu on tärkeä osa seuran toimintaa. Se pyörii ympäri vuoden. Lapsilla on iästä riippuen 1-3 harjoitukset viikossa. Kesäisin heitä on ohjaamassa noin 30 ohjaajaa, joiden ikähaitari on 15 ja 50 vuoden välillä. Ryhmässä on aina vähintään yksi aikuinen ohjaaja, jolla on 1-3 nuorta apuohjaajaa.

Ohjaajakaartin nuorinta osastoa edustava 16-vuotias Eerika Reunanen on yleisurheillut pienestä pitäen. 300 metrin aitajuoksusta kaksi SM-hopeaa napannut Eerika oli viime kesän sivussa kilpailusta vammojen takia.

– Pienten ohjaaminen oli mukavaa, etenkin, kun en itse päässyt kilpailemaan. Ohjaan kahta eri ikäryhmää yhteensä pari tuntia viikossa ja tykkään siitä kovasti.

Family Fresh myönsi Lempäälän Kisa Yleisurheilulle koulutusstipendin, jonka avulla seura koulutti viisi uutta ohjaajaa. Yksi heistä on Eerika, joka kävi viime keväänä lasten yleisurheilututkinnon.

– Koulutus oli oikein hyödyllinen. Sieltä sai hyviä vinkkejä ohjaamiseen sekä ihan yleisiä neuvoja mm. ryhmän hallintaan ja oman ohjaamisen organisointiin, Eerika kertoo.