Latvala hioo EM-kisavirettä SM-kisoissa

Latvala juoksi Schippersin seuraksi finaaliin!
Pikajuoksija Hanna-Maari Latvalalle Tampereen SM-halliviikonvaihde on viimeinen raju rutistus ennen maaliskuisia sisäratojen EM-kisoja. Latvala urakoi kisoissa ainakin 60 metriä ja 200 metriä.

– Viestinjuoksua mietin vielä, mutta varmaan juoksen senkin, että saan useiden juoksujen tuoman harjoitusvaikutuksen, Latvala sanoo.

Latvalan urakka alkaa 60 metriltä lauantaina. Hän on matkan ylivertainen suosikki ja tavoittelee jo neljättä perättäistä hallimestaruuttaan.

Vuosi sitten Rovaniemellä mestaruus irtosi ajalla 7,30, kun Latvalan kuluvan talven paras noteeraus on 7,32. Juoksijan mukaan pikamatkan palaset alkavat pikku hiljaa loksahdella paikoilleen.

– Lähtö on nyt siinä kunnossa, ettei tarvitse ajatella sitä erikseen. Juoksu ei ole enää kahdessa palasessa, eli ensin pitäisi keskittyä lähtöön ja sitten loppuun.

 

Neziri keskittyy pika-aitoihin

Pika-aitojen SE:n kolmesti tänä vuonna juosseen Nooralotta Nezirin päätös jättää 60 metriä väliin ja keskittyä 60 metrin aitajuoksuun, luo kovia odotuksia sunnuntaiselle aitamatkalle. Latvalan silmin se syö tunnelmaa 60 metrin sileän kilpailusta.

– 60 metrillä on aika erilainen tunnelma. Paljon on huippuja pois, Latvala sanoo. 

Miesten 60 metrillä kärkinimet ovat viivalla. Jonathan Åstrandille lauantainen pikamatkan kilpailu on tilaisuus kuopata torstaisen Tukholman 200 metrin kilpailun muisto. Hän jäi kahden ruotsalaisen vanavedessä kolmanneksi vaisulla ajalla 21,65.

– Ihmettelen, että sain kakkosradan, vaikka minulla oli paras tilastoaika. Kai maksoin siitä hallimaaottelun vilkutuksesta, Åstrand veisteli.

Viikonvaihteen maaottelussa Åstrand vilkutti 4×200 metrin ankkurina loppusuoralla ohittaessaan ruotsalaisjuoksijan.

– Tukholman kisa kaatui horjahdukseen kaarteessa. Olin kaatua, Åstrand harmitteli. 

 

Åstrand: Ville voittaa

Miesten 60 metrillä Åstrand yrittää tarjota lujan vastuksen mestarisuosikeille Ville Myllymäelle ja Eetu Rantalalle, vaikka ei mieti EM-tulosrajan 6,70 rikkomista, kuten Myllymäki ja Rantala.

– Ai kuka voittaa, jos se en ole minä? Ville voittaa. Eetun juoksu ei ole vielä aivan valmis, Åstrand veistelee puolivakavissaan

Mestaruutta puolustava Myllymäki juoksi viikonvaihteessa ennätyksekseen 6,73, kun Rantalan kauden paras on 6,77. Paremmin 200 metrillä viihtyvän Åstrandin kauden paras 60-metrinen on kulkenut 6,83.