Lappajärvellä ja Pyhäselässä hiotaan seuracupmestareita

Lappajärvellä ja Pyhäselässä hiotaan seuracupmestareita

Vattenfall Seuracupin Mega- ja Kilo-sarjojen hallitsevat mestarit aikovat pitää kiinni titteleistään. Pyhäselän Urheilijat haluaa lähteä Ikaalisten Mega-finaalista voittajana aivan kuten Lappajärvet Veikot Kilo-sarjan finaalista. Finaalia isännöi Kangasalan Urheilijat -68.

– Joka vuosi on lähdetty cupiin sillä mielellä, että voitetaan. Muistan, kun toissa vuonna oltiin kolmansia, ja meidän päävalmentaja sanoi, että ensi vuonna voitetaan, ja niinhän siinä kävi, muistelee Lappajärven Veikkojen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Tarja Puro.

Samoissa tunnelmissa ollaan Pyhäselän Urheilijoissa.

– Joukkuetta ei ole hirveästi suunniteltu vielä, mutta kohtuullisen hyvä joukkue saadaan kasaan, arvioi seuran yleisurheilujaoston vetäjä ja monitoimimies Eero Könönen.

Kummassakin seurassa Vattenfall Seuracupin luo junioritoimintaan aivan erityistä sykettä.

– Ei meillä olisi tällaista 9-15-vuotiaiden harrastajamäärää, jos ei ole Vattenfall Seuracupia. Yleisurheilu on muuten sellaista yksinäistä puurtamista, mutta tällä joukkuekilpailulla saadaan tuplasti mukaan 9-15 vuotiaita, Puro sanoo.

Talven treeneissä väkeä ja säpinää

Lappajärven Veikkojen harjoituksissa on talven mittaan pyörinyt nelisenkymmentä nuorta.

– Nuoria tulee Lappajärven lisäksi liki kaikista naapurikunnista, Kauhavalta, Vimpelistä ja Evijärveltä, Puro kertoo.

Väkeä ja vipinää on riittänyt Pyhäselän Urheilijoidenkin harjoituksissa.

– Satakunta lasta ja nuorta tässä mukana pyörii. Osa on sellaisia, jotka tulevat mukaan vasta kesällä. Osa harrastaa talvella muitakin lajeja, kuten hiihtoa. Tuo aktiivisin porukka on meidän treeneissä läpi vuoden. Harjoituksia on yhteensä kolmesti viikossa Joensuun Areenalla ja Niittylahden koulussa, Könönen kertoo.

Maaottelureissu lämmittää

Pyhäselän Urheilijat on ollut Vattenfall Seuracupissa mukana alusta pitäen. Könönen kiittelee nykyistä konseptia toimivaksi.

– Se kasvattaa seurahenkeä, ja minusta on hyvä, että mukana on myös 17-vuotiaiden sarja. Se on joillakin sitä aikaa, jolloin kynnys jatkaa harrastusta alkaa nousta. Monet pysyvät mukana toiminannassa, kun on Seuracup, Könönen sanoo.

Könönen on tyytyväinen myös siihen, että nuoremmista ikäluokista voi täydentää, jos jonkun lajin urheilijaa ei johonkin sarjan meinaa löytyä.

Se, että Ruotsi-ottelu on tänä vuonna Suomessa ja Tampereella, tuo Puron ja Könösen mukaan imua harjoituksiin, vaikka Veikkojen nuoria pikkuisen harmittaa, että kisareissu ei nyt sisällä yöpymistä. 

– Kyllä maaottelu lisäintoa antaa. Meillä on ollut vielä kannustusjoukkue mukana, Könönen sanoo.

Vattenfall Seuracup alkaa piirikisoilla kesäkuun alussa.