Lakan ja Kortetmaan Hese-treenipäivät Lintulammen ja Tikan kouluilla

Lakan ja Kortetmaan Hese-treenipäivät Lintulammen ja Tikan kouluilla

Hese-kisojen kummiurheilijoiden treenipäivät on arvottu. Aituri Elmo Lakka vetää treenipäivän Tikan koululla Jyväskylässä ja pikajuoksija Anniina Kortetmaa Lintulammen koululla Oulussa.

Treenipäivät arvottiin kaikkien Hese-kisaan ilmoittautuneiden joukkueiden kesken. Hese-kisa on yleisurheilun joukkuekilpailu 5.-6.-luokkalaisille ja osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa.

– Mahtavaa, että tuommoinen osui meidän kohdalle. Saadaan opetusta antamaan henkilö, joka on oman alansa huippu. Esimerkki on aina hyvä asia opetuksessa, sanoo luokanopettaja Minna Laatikainen Lintulammen koululta.

Laatikaisen mukaan liikunnallisuus on vahvasti mukana reilun 300 oppilaan Lintulammen koulun toiminnassa, eikä vähiten siksi, että koulun lähellä on hyvät liikuntapaikat.

Hese-kisaan osallistuu Lintulammen koulun 6A-luokka.  Laatikaisen mukaan mittelöön ollaan lähdössä innolla.

– Hese-kisa on tosi kiva. Oltiin mukana jo viime vuonna. Se oli hieno kokemus. Osa luokasta kilpailee ja osa lähtee kannustamaan, Laatikainen sanoo.

Pasi Hautala: Aivan loistava homma

Innokkaana odotellaan myös Lakan vierailuna Tikan koululla Jyväskylässä.

– Aivan loistava asia. Kun näin, että tällainen on tarjolla, mietin, että olisi loistava homma, jos se napsahtaisi kohdalle, sanoo luokanopettaja Pasi Hautala.

Hautala on luokkineen ollut pitkään mukana koululaisyleisurheilussa. Nyt hänen johdollaan Hese-kisaan osallistuu liikuntapainotteinen 5C-luokka.

– Ollaan osallistuttu Hese-kisaan heti 5. luokalla. Se on ikään kuin harjoituskerta. On käyty haistelemassa tuulia ja sitten kun ollaan 6. luokalla, kilpaillaan jo tutuissa ympyröissä. Se on huikea kehitys, joka siinä syntyy, Hautala sanoo.

Lakan treenipäivä sai Hautalan mukaan luokalta innostuneen vastaanoton. Se istuu mainiosti liikuntaluokan kouluarkeen, jossa liikuntaa on noin tuplamäärä rinnakkaisluokkiin verrattuna.

– Treenipäivän saanti innosti lapsia ja kiinnostaa myös minua, Hautala hehkuttaa.

Hese-kisaan voi edelleen ilmoittautua mukaan. Lisätietoa Hese-kisasta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä linkistä