Lahti järjestää juhla-YAG:n 2022, kesällä 2023 kilpaillaan Nurmijärvellä ja 2024 Tampereella

Lahden Ahkera järjestää nuorisoyleisurheilun vuosittaisen suurtapahtuma Youth Athletics Gamesin kesällä 2022. Kilpailu järjestetään Lahdessa kolmatta kertaa.

– Vuoden 2022 Youth Athletics Games on myös tapahtuman 10-vuotisjuhla. Kokenut kisajärjestäjä ja Lahden stadion tarjoavat erinomaiset puitteet juhlakilpailulle, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Samoin näkee Lahden YAG:n tiedottaja Matti Hannikainen.

– Innolla otetaan vastaan juhlakisojen järjestelyvastuu. Edelliset Lahden kisat 2019 onnistuivat hyvin, mutta tavoite on tehdä 10-vuotisjuhlakisoista vielä paremmat. Järjestelyt on aloitettu ja kaikenlaista uutta ja kivaa on luvassa, Hannikainen sanoo.

Hannikainen näkee, että kesällä 2022 Lahden YAG voisi olla oiva perhelomakohde.

– Lahden kaupungin monipuoliset palvelut ovat  kävelymatkan päässä stadionilta. Kisapaikan läheltä löytyy hyvin myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

YAG:n halutaan kiertävän eri puolella Suomea

Vuonna 2023 Youth Athletics Games järjestetään Nurmijärvellä, jossa tapahtuma rakentuu Nurmijärven Yleisurheilun, Vihdin Viestin, Vantaan Salamien ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun yhteistyönä. Kesällä 2024 kilpaillaan Tampereella, jossa tapahtuman järjestää Tampereen Pyrintö.

– Valitsimme YAG:n kisaisännät lähivuosille kolmelta eri paikkakunnalta, koska tavoitteena on, että jatkossa YAG kiertää eri puolella Suomea, Jäntti sanoo.

Jäntin mukaan tulevien kisaisäntien hakemuksissa näkyi into ja halu rakentaa nykyaikainen nuorisoyleisurheilutapahtuma, jossa kaikki viihtyvät.

– Valinnoissa kriteerinä oli vahva kilpailuorganisaatio, innovatiivinen hakemus ja halu kehittää tapahtuma vastaamaan nuorten toiveita. Esimerkiksi ohjeisohjelmien suunnittelu oli tulevilla kisaisännillä vahvasti mukana jo hakuvaiheessa, Jäntti sanoo.

Kolmepäiväisessä Youth Athletics Games -tapahtumassa kilpailee vuosittain vajaat 2000 nuorta 9-17-vuotiaiden sarjoissa. Tänä kesänä YAG kilpaillaan Lappeenrannassa 23.-25.7.

Mahdollisuus ilmoittautua edullisimmalla hinnalla Lappeenrannan  YAG-tapahtumaan sulkeutuu 10.5. Ilmoittautuminen on auki 8.7. ja viestien osalta 16.7 asti.  https://youthathleticsgames.fi/ilmoittautuminen/