Lähes 30 osallistujaa uudistuneessa Junior Juoksukoulu –koulutuksessa

Lähes 30 osallistujaa uudistuneessa Junior Juoksukoulu –koulutuksessa

Junior Juoksukoulu –koulutusta uudistettiin vuodelle 2017. Ensimmäinen toteutus nähtiin sunnuntaina 9. huhtikuuta Vantaalla ja toinen 22. huhtikuuta Jyväskylässä. Koulutuksiin osallistui yhteensä 28 SUL:n tason 1 tai tason 2 käynyttä ohjaajaa. Koulutus toimii Junior Juoksukoulun ohjaajakoulutuksena sekä täydennyskoulutuksena. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi nuoren kestävyysjuoksijan harjoittelua ja seuran juoksujärjestelmää.

– Koulutukset olivat onnistuneita ja koulutettavat todella positiivisia. Tuli hyvä mieli kun miettii, että tällainen porukka on ympäri Suomea vetämässä yleisurheiluharjoituksia lapsille ja nuorille”, kertoo Junior Juoksukoulun kouluttaja Matti Hannikainen

Koulutus antaa ohjaajalle ja seuralle mahdollisuuden toteuttaa 5-10 kerran Junior Juoksukoulu Treenit jotka on suunnattu 9-12-vuotiaille lapsille sekä Junior Juoksukoulu Maastot joka puolestaan toimii helposti järjestettävänä seuramaastona. Uudistuneen koulutuksen myötä ohjaajalla on mahdollisuus toteuttaa juoksukoulua myös laajemmalle kohderyhmälle soveltaen harjoitepankkiaan.

Koulutus on 6 tunnin mittainen ja se koostuu 2h luento- ja keskusteluosuudesta sekä 4h demo-osuudesta jossa harjoitteita testataan käytännössä. Keskeistä demo-osuudessa on myös koulutettavien oma aktiivisuus – koulutettavat jakavat omaa osaamistaan ryhmälle ja näin oppiminen tehostuu.

– Saimme näistä kahdesta koulutuksesta erinomaisia kokemuksia joiden pohjalta muokkaamme hieman tulevia koulutuksia. Vantaan kokemuksien perusteella jätin yhden osion pois joka antoi enemmän tilaa muille osuuksille. Tuo osuus löytyy KLL & SUL Juoksusankarit -videoista ja katsoimme sen lounastauolla. Jyväskylässä meille jäikin enemmän aikaa maastotreeneihin jotka olivatkin molemmilla paikkakunnilla koulutettavien suosikkeja, Hannikainen kertoo uuden koulutuksen kokemuksistaan

Koulutettavien suosikkiharjoitteita:

  • aitalämppä omalla aidalla ja aitadrillit
  • maastossa toteutettu (3-8x) 60-30-20-10sec juoksuharjoitus (kävellen, hölkäten, juosten, KOVAA)
  • pystyjuoksun koordinaatiot ja niiden kehittelyt

Lisää koulutuksia syksyllä tai tarvittaessa piirin/alueen pyynnöstä kun riittävästi koulutettavia.

Lisätietoatästä linkistä


koulutusvantaa20172.jpg