”Koulutamme kaikki ohjaajamme”

”Koulutamme kaikki ohjaajamme”

Karhulan Katajaisten yleisurheilukoulussa on kesäisin kuhinaa, sillä toiminnassa on mukana yli 300 lasta. Seuran nuorisourheilujaoston puheenjohtaja Tommi Salopelto pitää tärkeänä, että kaikki lasten parissa toimivat ohjaajat ovat käyneet lasten yleisurheiluohjaajakoulutuksen.  

– Uusia ohjaajia tarvitaan jatkuvasti. Koska iso joukko ohjaajistamme on nuoria, vaihtuvuus on suurta. Moni muuttaa opintojen perässä pois paikkakunnalta, Tommi Salopelto kertoo.

Karhulan Katajaisten yleisurheilukoulussa liikkuu kesäisin yli 300 lasta. Talvisin porukka puolittuu, mutta osaavia ohjaajia tarvitaan sekä yleisurheilukouluun että vanhempien nuorten valmennusryhmiin.

– Ohjaajakoulutus varmistaa toiminnan laadukkuuden. Yleisurheilukoulu on seuratoimintamme perusta, sillä sen kautta siirrytään kilpaurheilun ja valmennusryhmätoiminnan pariin. Osaavat ohjaajat tekevät yleisurheilusta niin kiinnostavaa, että lapsi pysyy lajin parissa.

Viime keväänä Karhulan Katajaiset koulutti kymmenkunta uutta yleisurheilukouluohjaajaa. Family Fresh-stipendistä oli iso apu koulutuskustannusten kattamisessa.

Myös seuran nuorisopäällikkönä toimiva huippujuoksija Oona Kettunen on käynyt lasten yleisurheiluohjaajakoulutuksen. Kettusen mukaan ohjaaja voi olla hyvä ilman koulutustakin, mutta siitä hän huolimatta hän pitää sitä hyödyllisenä kaikille lasten yleisurheilua ohjaaville. Jyväskylässä liikuntaa opiskeleva Kettunen myös valmentaa kolmea 14-17-vuotiasta kestävyysjuoksijaa.

– Koulutuksesta sai hyviä ideoita pienten lasten harjoitusten pitämiseen. Se myös monipuolisti omaa ajattelua ohjauksesta, hän toteaa.