Korte sai saksalaisen huippulääkärin klinikalta apua takareisivaivoihin ja käynnisti harjoituskauden

Annimari Korte käynnisti harjoituskauden luottavaisena. Naisten pika-aitojen SE:n haltija piipahti ylimenokaudella saksalaisen huippulääkärin pakeilla ja sai apua häntä kesän kilpailukaudella piinanneisiin takareisivaivoihin.

– Olin Saksassa viikon Usain Boltin luottolääkärin Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt klinikalla. Siellä neuvottiin, millä noita takareisiongelmia voisi estää. Samalla hoidettiin selkää, takareisiä, lantiota ja nilkkoja, Korte sanoi.

– Kaikista noista löytyi vikoja, jotka aiheuttavat näitä takareisiongelmia.

Müller-Wohlfahrt on niittänyt mainetta auttamalla Boltin ohella monia entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita kuten Ronaldoa, Maurice Greeneä ja Kelly Holmesia.

Kortteen mukaan takareisivaivoille löytyi monenlaisia syitä.

– Alaselkä on liian suora ja jäykkä. Se on yksi iso syy, miksi hermot sieltä ärsyyntyvät. Siellä todettiin myös, että nilkat eivät taivu kunnolla ylöspäin. Kun siellä katsottiin nilkkoja, lääkäri totesi, että sinä olet aika huono juoksun alussa. Sinulle 8-12 metrin välinen osa on kaikkein huonoin, et pysty kunnolla työntämään ja juoksu pysyy liian alhaalla, Korte kertoo.

– Tuo analyysi tuli sen perusteella, mitä lääkärit totesivat katsoessaan minun nilkkojani, ja se piti sataprosenttisesti paikkansa.

Hallikausi vielä harkinnassa

Korte sai mukaansa vinkkejä kuinka nyt todettuja ongelmia korjataan.

– Ne ovat jumppaa ja liikkuvuusjuttuja, Korte sanoi.

Kortteella oli vasemman takareiden kanssa ongelmia läpi kesän, sitten oikean jalan takareiteen iski kramppi Turun Kalevan kisoissa.

– Se krampannut takareisi on nyt kunnossa. Siinä oli pieni revähdys, mutta se takareisi, joka oli tulehtunut koko kesän, ja oli isompi ongelma, on nyt paljon parempi. En kuitenkaan ala treenata täysillä kovaa ennen kuin minulla on täysi luotto siihen, että se on kunnossa.

Tokion olympialaisiin tähtäävän harjoituskauden Korte aloitti tiistaina (7.10.) kolmen viikon ylimenokauden jälkeen. Edeltääkö kesän kilpailuja hallikausi, sitä ei Kortteen mukaan ole vielä päätetty.

– Itse haluaisin juosta hallikaudella, kun siinä toivon mukaan on EM- ja MM-hallit, mutta valmentaja ei välttämättä ole samaa mieltä. Täytyy keskustella hänen kanssaan, Korte viittaa Mikael Ylöstaloon.

Korte harjoittelee Helsingissä Ylöstalon johdolla, mutta on säilyttänyt yhteyden espanjalaiseen valmentajaansa Rafael Blanqueriin, jonka opeilla hän nousi huipulle.

– Harjoittelua jatketaan samalla systeemillä kuin tähän asti, eli samoilla Rafan treeneillä mennään, mutta vähän muokataan sinne asioita, joita tiedetään, että minä tarvitsen, Korte sanoo.

– Täytyy vain pysyä terveenä ja koettaa tehdä treenit entistä kovemmilla tehoilla.

Annimari Korte piipahti Hyvinkäällä vetämässä aitatreenit Nestle for Healthier Kids -iltapäiväkerholaisille. Korte on Nestle for Healthier Kids -ohjelman kummiurheilija.

https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/korte-opetti-aitajuoksun-saloja-hyvinkaan-nestle-for-healthier-kids-kerhossa/