Korkeasalolle mestaruus ja kultapoju

Korkeasalolle mestaruus ja kultapoju

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo lähti Kuortaneen nuorten SM-halleista mestarina ja Kultapojun nimeä kantavan kuulan kanssa.

Korkeasalo voitti 19-vuotiaiden kuulan tuloksella 19,27. Yli 20 metrin kaarta tavoitellutta mörssäriä tulos ei tyydyttänyt. Kisan jälkeen ex-huippumörssäri Matti Yrjölä luovutti Korkeasalolle ”kultapojun”.

Kultapoju on edesmenneen huipputyöntäjä Seppo Simolan aikanaan tekemä messinkinen harjoituskuula, joka painaa nyt 5,6 kiloa, mutta jonka painoa voi kasvattaa. Kuulantyönnön 20 metrin kerho päättää aina, kenen halussa kultapoju milloinkin on.

– Se on ollut joskus jonkun aikaa kaikilla menestyneillä suomalaisilla kuulantyöntäjille, Yrjölä sanoi.

Korkeasalo otti suomalaisten kuulantyöntäjien keskuudessa kiertäneen kuulan haltuunsa, mutta harmitteli, ettei löytänyt Kuortaneen kilpailuun sellaista virettä kuin toivoi.

– Jalat olivat pehmeät. Isä sanoi, että jalat toimivat nyt hitaammin kuin miesten kuulalla työntäessä. Ei näköjään löytynyt viikossa se nopeus, joka tähän kuulaan tarvittaisiin, Korkeasalo sanoi.

Kuortaneella Korkeasalo työnsi 6-kilon kuulaa, jolla hän teki tammikuussa ikäluokkansa halli-SE:n 19,66. Pääosan talven kilpailusta hän työnsi miesten kuulalla, jolla hän sivusi ikäluokkansa SE-tulosta 17,99.

– Kaikkiaan ihan ok hallikausi. Tuli ennätys molemmilla kuulilla, Korkeasalo sanoi ja kertoi, että kesällä hän keskittyy kilpailemaan 6-kilon kuulalla.

Toiseksi 19-vuotiaiden kuulafinaalissa sijoittui Rymättylän Soihdun Aaro Leinonen työnnettyään 16.46.

Imatran Urheilijoiden kiekonheittäjä Eero Virtanen nappasi Kuortaneella 17-vuotiaiden mestaruuden kakkoslajissaan kuulantyönnössä.

Virtanen työnsi viidennellä kierroksella halliennätyksensä 15,03. Kilpailun suosikkeihin lukeutunut Ilmanjoen Kisailijoiden Rami Kankaanpää oli toinen työnnettyään. Tilastokärki Vesa Leveelahti jäi ilman tulosta.

– Aika vaikeaa oli. Tuntui, ettei oikein lähtenyt, parempaan olisi ollutmahdollisuuksia, Virtanen tuumi.

tulokset

1dx_2333.jpg