Kesäkuun 1. on kansallinen Seurakisapäivä – ole mukana ja voita seurapaketti Ruotsi-otteluun

Kesäkuun 1. päivä on yleisurheiluseuroille kansallinen Seurakisapäivä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni seura järjestää Seurakisat kyseisenä päivänä.

– Jos kenttä on varattuna 1.6. muuhun tarkoitukseen, kisat voi järjestää vaikkapa maastossa tai puistossa. Hyödyntäkää alkuvuoden yleisurheilumenestys ja suosio, ja järjestäkää lapsille ja nuorille kisoja, kannustaa Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Ne seurat, jotka järjestävät Seurakisan 1. kesäkuuta ja vähintään kahdeksan Seurakisaa touko-elokuun aikana ovat kamppailemassa mittavasta seurapaketissa vuoden 2022 Ruotsi-otteluun Helsingin olympiastadionille.

– Seurapaketti sisältää seuran lapsille ja nuorille 30 ilmaislippua Ruotsi-otteluun ja 5 ilmaislippua seuran aikuisille. Lisäksi paketissa on 35 ranneketta Linnanmäelle, kertoo Suomen Urheiluliiton seurakisavastaava Ilpo Koponen.

– Seurapakettiin sisältyy myös urheilijavierailu sekä matkustusavustus bussi -tai junamatkaa varten sekä mahdollisuus hankkia Ruotsi-otteluun lisälippuja etuhintaan.

Miksi Seurakisat ovat olympiakesän teemana?

– Seurakisat ovat olleet monelle yleisurheilijalle ensikosketus lajiin tai yleisurheilukilpailuun. Seurakisoissa kilpaillaan alle 13-vuotiaiden lasten kilpailusäännöillä. Ne tarjoavat lapsille turvallisen ja hauskan tavan ottaa tuntumaa yleisurheiluun, Koponen sanoo.

Somekilpailulla Seurakisojen tunnelma eetteriin

Seurakisoissa korostuu hyvä tunnelma. Lapset kilpailevat ja vanhemmat kannustavat ja ovat mukana toimitsijoina, joka ei lasten säännöillä vaadi aiempaa kokemusta.

– Lasten urheilussa tunnelma on usein aidoimmillaan. Siksi kansallista Seurakisapäivää tuetaan myös some-kilpailulla, Koponen kertoo.

Kaikkien 1. kesäkuuta järjestettävien Seurakisojen postaukset osallistuvat kilpailuun, jos ne on varustettu hashtageillä #seurakisa #kansallinenseurakisapäivä sekä @nuorisoyleisurheilu -tägillä varustetut

Palkintona kilpailussa on seurapaketti vuoden 2022 Ruotsi-otteluun uusitulle Olympiastadionille.

– Seurapaketti sisältää 20 ilmaislippua seuran lapsille ja nuorille, 5 ilmaislippua seuran aikuisille, 20 ranneketta Linnanmäelle, urheilijavierailun Ruotsi-ottelun yhteydessä sekä matkustusavustuksen bussia tai junamatkaa ja mahdollisuuden ostaa Ruotsi-ottelun lisälippuja etuhintaan, Koponen kertoo.

Suomessa järjestetään vuosittain liki 150 seuran voimin reilut 550 Seurakilpailua.

Lisätiedot:

Piia Jäntti
piia.jantti@sul.fi
050 407 2622

Ilpo koponen
ilpo.koponen@sul.fi
050 414 5085