Kemppinen tykkäsi ”hirveästi” kilpailla YAG:ssä – Pikajuoksun EM-mitalistilla hienot muistot

Kymmenen vuotta sitten Leppävaarassa (Espoossa) meinasin jäätyä 300 metrin lähtöviivalla. Keli oli silloin samanlainen kylmä, sateinen ja tuulinen kuin tänään täällä Lahdessa.

Näin muisteli pikajuoksun EM-mitalisti Lotta Kemppinen hymyssä suin ensimmäisiä Youth Athletics Games-kilpailujaan Lahden stadionilla tämänvuotisen YAG:n kolmantena päivänä. Palkintoja jakanut Kemppinen muisteli saaneensa kymmenen vuoden takaisesta YAG:stä kultaa 100 metriltä, hopeaa 300 metriltä ja pronssia 80 metrin aitajuoksusta. Kemppinen kertoi kilpailleensa myös YAG:n edeltäjässä Finlandia Junior Gamesissa 9-13-vuotiaiden sarjoissa.

Tykkäsin hirveästi kilpailla kaikissa lajeissa. Välillä jouduin juoksemaan äkkiä suorituspaikalta toiselle, kun oli kaksi lajia yhtäaikaa käynnissä, Kemppinen kertoi.

Tasonmittausta Suomen parhaiden junioreiden kanssa

FJG ja YAG ovat olleet alle 14-vuotiaille kesän kovatasoisimmat kisat, kun ensimmäinen SM-kisojen ikäluokka on 14-vuotiaat.

FJG oli ainoa tapahtuma, jossa pääsin kilpailemaan kaukana eri puolilla Suomea asuneiden samanikäisten urheilijoiden kanssa. Jotkut heistä kilpailevat edelleen ja olen saanut heistä myös kavereita, kertoi Viipurin Urheilijoita ja Helsingin IFK:ta edustanut Kemppinen.

Kemppisellä oli selkeä suosikki kisapäivien välisessä oheisohjelmassa.

Odotin aina innokkaasti, että pääsen syömään hotellissa hyvää ruokaa.

Kemppinen kannusti tämän päivän YAG:n junioreita kenttähaastattelussa.

Nauttikaa monipuolisesta urheilemisesta ja omien rajojen kokeilemisesta!

Kemppinen juoksi vuonna 2012 myös Lahdessa Kalevan kisoissa ollessaan vasta 14-vuotias. Hän sijoittui silloin 100 metrin finaalissa kahdeksanneksi. Kemppinen on voittanut satasen SM-kullan kolmesti peräkkäin vuosina 2019-2021 ja viime vuonna myös EM-hallikisoissa 60 metrin hopeamitalin. Tänä kesänä hän ei ole akillesjännevamman takia pystynyt vielä kilpailemaan.