Keiju Junior Juoksukoulun ohjaajat tankkasivat ideapussin

Keiju Junior Juoksukoulun ohjaajat tankkasivat ideapussin

Voiko Keiju Junior Juoksukoulu olla koko perheen harrastus? Sopiiko se myös joukkuelajin oheisharjoitteeksi?  Vastaus on kyllä, jos kysytään Esbo IF:n projektikoordinaattorilta Tinja Lindgreniltä.

– Meillä on seurassa markkinoitu Keiju Junior Juoksukoulua samaan aikaan aikuisten juoksukoulun kanssa. Ne alkavat yhtä aikaa ja järjestetään samassa paikassa. Se voisi olla perheen yhteinen harrastus, Lindgren sanoo.

Lindgren oli yksi tulevista ohjaajasta, jotka osallistuivat Lahdessa Keiju Junior Juoksukoulun ohjaajakoulutukseen. Oppia ja ideoita jakoi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun valmennuspäällikkö Juho-Viljami Kosunen.

Esbo IF:n Keiju Junior Juoksukoulu alkaa huhtikuussa. Lindgren etsii aktiivisesti mukaan myös muiden lajien harrastajia. Hän tarjoaa juoksukoulua tukiharjoitteluksi omaan lajiin.

– Olen ollut yhteydessä käsipallo-, salibandy- ja jalkapalloseuroihin ja suoraan harjoitusryhmiin. Vastaukset ovat olleet positiivisia, Lindgren kertoo.

Kosusen tavoite Lahden koulutuksessa oli tarjota juoksukoulujen ohjaajille valmiudet rakentaa monipuolisia, innostavia harjoituksia, joissa tehdään ja juostaan paljon.

– Tämä seuroille on hyvä sisäänheittotuote. Vedin itse Keiju Junior Juoksukoulua Heinolan Iskussa. Sillä saatiin hyvin uusia harrastajia, Kosonen sanoo ja kiittelee konseptin juoksutemppuratoihin perustuvia harjoituksia motivoiviksi.

 ”Tuli hyviä ideoita”

Lindgrenin mukaan ideapussi lihoi Lahden koulutuksessa.

– Hyvin tuli tietoa, miten harjoitukset suunnitelmaan ja kun kaikki tekivät demoja, tuli hyviä käytännön ideoita harjoituksiin, Lindgren sanoo.

Samaa mieltä olivat myös ohjaajakoulutukseen osallistuneet Salmelan sisarukset Jarkko ja Erja Vantaan Salamista.

– Koulutuksen myötä liikepankki kasvoi ja tuli paljon uusia ideoita, kaksikko tuumi.

Viiden tunnin kurssilta uutta näkemystä lasten ja nuorten juoksuharjoitteluun haki 18 koulutettavaa.

Lahden ohjaajakurssille osallistuneet (seuroittain) Asikkalan Raikas: Titta Saarikko, Tuuli Saarikko ja Sofia Niemelä.  Esbo IF: Tinja Lindgren. Eurajoen Veikot: Johanna Wraali, Kristiina Alanko-Viljanen. Karhulan Katajaiset: Krista Lindholm, Henna Mäkinen. Lahden Ahkera: Petra Puttonen, Teija Takala. Orimattilan Jymy: Jenna Ruokolainen. Riihimäen Kisko: Ida Paasonen, Helmi Meronen,  Annastina Virva. Salon Vilpas: Vera Kesälä. Vantaan Salamat: Erja Salmela, Jarkko Salmela. Vehmaisten Urheilijat: Marika Puolimatka.

Seuraavat koulutukset: Oulu, sunnuntai 10.4 ja Joensuu, lauantai 16.4 

Lisätietoa: https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/juoksukoulu-junior/koulutukset

 

Stipendihaku auki 29.2.2016 asti!

Lisätietoa: https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/juoksukoulu-junior/stipendihaku

Lisätietoja:

Keiju Junior Juoksukoulu

www.juoksukoulujunior.fi.

Matti Hannikainen, matti.hannikainen(at)sul.fi, p. 044 257 4545


lindgren_tinja_keiju_juniori_juoksukouluohjaajien_koulutus-1.jpg

Esbo IF:n Tinja Lindgren tarjoaa Keiju junior juoksukoulua myös lajien harrastajille.