Keiju Junior Juoksukoulu kasvattaa liikkumaan

Keiju Junior Juoksukoulu kasvattaa liikkumaan

Lasten liikkuminen on vähentynyt viime vuosina merkittävästi. Arkinen hyötyliikunta ei enää kuulu olennaisena osana lapsen päivään. Lapsuuden liikuntakokemuksilla on iso merkitys aikuisiän liikunta-asenteisiin. Keiju Junior Juoksukoulu tarjoaa lapsille positiivisia liikuntakokemuksia ja kannustaa juoksuharrastuksen pariin.  

Keijun ja Suomen Urheiluliiton toteuttama Keiju Junior Juoksukoulu on 6-12-vuotiaille lapsille kohdennettu 5-10 kerran konsepti, jossa koulutetut, ammattitaitoiset ohjaajat ja ajoittain myös seurojen parhaat urheilijat vetävät lapsille harjoituksia. 

”Keijun ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöllä vauhditetaan ennen kaikkea lasten ja nuorten monipuolista liikkumista, jossa kantavana ajatuksena on innostaa heitä juoksemaan erilaisten harjoitteiden kautta”, SUL:n seurapalvelujohtaja Harri Aalto kiteyttää yhteistyön tavoitteet.

Keiju Junior Juoksukoulu uudistui tälle vuodelle. Uusina tapahtumina juoksukouluihin tulivat Juoksukoulun maastot, oman seuran kärkiurheilijan vetämät Tähtitreenit ja Yleisurheilupäivä.

 ”Hikoilu, hengästyminen sekä terveet elämäntavat kuuluvat toivottavasti jokaisen lapsen arkipäivään. Keiju Junior Juoksukoulu tarjoaa hauskoja vinkkejä kuinka oppia ja käyttää liikunnan taitoja”, Aalto sanoo.

Keiju Junior Juoksukoulu toimii myös yleisurheiluseurojen keskeisenä lasten liikunnan konseptina, jonka avulla lapset oppivat mukavassa toimintaympäristössä ”juoksuharjoittelun saloja”. 

“Lasten liikkuminen sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat meille tärkeitä asioita ja siksi haluamme osaltamme olla mukana tarjoamassa lapsille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa helposti, hauskanpitoa unohtamatta. Keiju Junior Juoksukoulu tarjoaa lapsille ja nuorille ravitsemustietoutta sekä hienon mahdollisuuden harrastaa lajia, jonka suosio kasvaa koko ajan”, kertoo Bunge Finland Oy:n markkinointipäällikkö Sanna Asikainen.