Kankaanpään N4HK-kerhossa sali oli energiaa täynnä: ”Pallonheitto on kivointa”

Iloista energiaa säntäili ympäri Kankaanpään Keskustan koululla, kun oli jälleen Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhon aika. Tällä kertaa pääjuttuna oli pallonheitto, mutta pitkien ja tarkkojen heittojen lisäksi ehdittiin liikkua vaikka miten päin ympäri tilavaa liikuntasalia ja jutella ravintoasioista.

–  Tämän päivän pallonheitto on ollut kerhossa kivointa, Laura kertoo.

Hän on käynyt kerhossa joka kerta. Pallonheitto on tullut tutuksi myös pesäpallossa, jota hän harrasti kesällä.

–  Liikun vapaa-ajalla, kouluun menen yleensä kävellen tai pyörällä.

Hän on viihtynyt kerhossa kaikin puolin hyvin.

–  Täältä on tullut uusia kavereita, Laura sanoo iloisena.

Kankaanpään seudun Leiskun vetämässä kerhossa listoilla on kaikkiaan 19 lasta, joista kymmenkunta oli keskiviikkona viettämässä liikunnallista yleisurheiluiltapäivää. Kankaanpään seudun Leiskusta kerhoa vetää seuran nuoriin kärkiurheilijoihin kuuluva Eero Hirvinen, joka pääsi itsekin tekemään kerhossa monenlaista: Hirvinen muun muassa ryömi lasten tekemän tunnelin läpi.

– Erilainen kokemus tämä on ollut. Lapset ovat olleet vähän energisempiä mitä odotin, Hirvinen sanoo hymyillen.

Hän aloittaa armeijan tammikuussa, joten syksyllä hänellä on hyvin aikaa tehdä seuransa toiminnassa ohjaustehtäviä.

– Meillä on ollut juoksua, aitajuoksua, hyppyjä ja loikkia. Ravintovarttia on käyty pieninä annoksina yhdistettynä peliin tai leikkiin, sillä tavalla se on toiminut hyvin, pika-aidoissa ja pikajuoksussa kilpaileva Hirvinen sanoo.

Leiskun toiminnanjohtaja Tia Kraft kehuu yhteistyötä koulun kanssa lasten liikuttamisessa. Seuralle kerhotoiminta on hyvä paikka tavoittaa myös uusia potentiaalisia harrastajia. Kun toimintaan saatiin vielä vetäjäksi seuran oma nuori urheilija, on yhtälössä paljon positiivista.

– Meille on seurana ollut lottovoitto, kun olemme saaneet Eeron syksyksi käyttöön. Hänellä on osaamista ja hän on hyvä tyyppi. Nyt jo vanhemmilta on tullut palautetta, että ovat tykänneet, Kraft sanoo iloisena.

Hirvinen on saanut ohjaajana kehuja, Kraft iloitsee mahdollisuudesta käyttää seuran omaa urheilijaa ohjaustehtäviin.