Kangasniemi 19,92 KLL:n kisoissa Mikkelissä – ”Tasoni nousee koko ajan”

Askolan lukion ja Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi voitti Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa Mikkelissä 17-vuotiaiden poikien kuulantyönnön huipputuloksella 19,92. Hänen sarjansa oli mainio: 19,76, 19,81, 19,92, 19,35, 19,72. Ikäluokassa työnnetään viisikiloista kuulaa.

– Se oli tasainen sarja. Vielä kun olisi saanut siihen piikkityönnön, sanoi pyörähtämällä työntävä Kangasniemi.

Kangasniemi työnsi kaksi viikkoa sitten Tammelassa ennätyksekseen 20,35. Viime vuonna hänen paras tuloksensa oli 20,31.

– Tasoni nousee koko ajan. Viime vuonna tuli 20 metrin tuloksia vain ihan huipputyönnöillä. Nyt menee 20 metriä aika huonollakin työnnöllä ja kymmenen parhaan kilpailuni keskiarvo on jo yli 20 metriä. Kun tarpeeksi kauan työntää hyvää, tasaista sarjaa, niin kyllä sieltä pamahtaa kova tulos. En ole vielä herkistellyt kuntoa, Kangasniemi kertoi.

”Peruspaketti pysyy hyvin kasassa”

Kangasniemellä on tällä hetkellä pieniä teknisiä ongelmia toisessa päälajissaan moukarinheitossa, mutta kuulantyönnön tekniikkaan hän on tyytyväinen.

– Kuulassa peruspaketti pysyy hyvin kasassa. Nyt vaan lisää tehoja työntöihin ja hyviä kisoja.

17-vuotiaiden poikien Suomen ennätys on Eero Aholan 21,34. Kangasniemi on Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä 99 sentin päässä Suomen ennätyksestä.

– Suomen ennätys on mielessä, mutta ei ole varsinainen tavoite. Työnnän mahdollisimman rennosti ja todella pitkä työntö tulee, jos tulee, Kangasniemi totesi.

Kangasniemi on alkukauden maailmantilastossa alle 18-vuotiaiden kuulantyönnön ykkönen tuloksella 20,35 ja moukarinheiton kakkonen tuloksella 78,71.

Touru ja Murto heittivät keihästä yli 70 metriä

Novida lukion ja Loimaan Leiskun Juho Touru voitti 17-vuotiaiden poikien keihäänheiton ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 74,39. Yli viisi metriä ennätystään parantanut Touru on alle 18-vuotiaiden maailmantilastossa toisena. Ikäluokassa heitetään 700 gramman keihästä.

Alavieskan yhtenäiskoulun ja Alavieskan Virin Jere Murto oli 15-vuotiaiden keihäänheiton paras tuloksella 71,43. Tämä oli Murron ensimmäinen ulkoratakilpailu 600 gramman keihäällä. Talvella hän heitti hallissa 69,99. Murron tulos 71,43 on 14-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston toiseksi paras.

Kuulantyönnössä Murto jysäytti kuudennella eli viimeisellä kierroksella ennätystään sivuavan tuloksen 16,70 ja voitti mestaruuden. Vielä viiden kierroksen jälkeen kilpailua johti Kurkelan koulun ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jesse Kaipiainen tuloksella 15,51. Murron toiseksi paras tulos oli 15,38.

Lapinkerolle ennätys – Eromäki, Sjöblom ja Saarikoski 400 metrin mestarit

Schildtin lukion ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden moniottelija Joonas Lapinkero voitti 19-vuotiaiden miesten 110 metrin aitajuoksun 2,2 sekuntimetrin vastatuulessa ajalla 14,67. Hänen ennätyksensä on 14,06. Lapinkero sijoittui kuulantyönnössä toiseksi ennätyksellään 14,38. Voiton vei Lahden lyseon ja Lahden Ahkeran Pyry Selin kuuden kilon kuulan ennätyksellään 14,85.

Mikkelin lukion ja Haukivuoren Kisailijoiden Jarmo Eromäki viiletti 19-vuotiaiden miesten 400 metrin mestariksi ajalla 50,03. Eromäen ennätys 100 metrillä on 10,77. Nuoremman 17-vuotiaiden poikien ikäluokan nopein oli Novida lukion ja Loimaan Leiskun Hannu Sjöblom ajalla 50,59. Sjöblom kohensi ennätystään yli sekunnin.

Mikkelin lukion ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtola voitti 17-vuotiaiden poikien 3000 metriä ajalla 8.53,79. Ensimmäisenä päivänä 800 metriä voittanut Rasmus Laapas tuli toiseksi ajalla 9.11,20. Mäkelänrinteen lukion ja Keravan Urheilijain Sini-Minea Saarikoski voitti 19-vuotiaiden naisten 400 metriä ajalla 57,65. Hän lohkaisi ennätyksestään peräti kaksi ja puoli sekuntia.

Kurkelan koulun ja Keravan Urheilijoiden Samuli Saarikoski voitti 15-vuotiaiden poikien 2000 metriä ennätyksellään 5.59,96.