Kaipolan Vireelle ja Ilmajoen Kisailijoille Sinettiseuratunnus

Kaipolan Vireelle ja Ilmajoen Kisailijoille Sinettiseuratunnus

Vuonna 1992 ensimmäisen kerran myönnetyt Sinetit kertovat laadukkaasta seuratoiminnasta. Suomen Urheiluliitto on myöntänyt liiton historian 40. ja 41. Sinetit Ilmajoen Kisailijoille ja Kaipolan Vireelle (kuvassa).

Kaipolan Vire sai Sinetin tänään sunnuntaina vietetyssä kesäkauden päätöstilaisuudessa. Sinetin luovutti SUL:n aluepäällikkö Tapio Rajamäki. Vastaanottajina olivat Kaipolan Vireen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Miia Keskinen ja seuran puheenjohtaja Jarmo Sanaslahti.

– Kaipolan Vireessä on ollut jo pitkään erittäin vahva tekemisen meininki. Koska seuran asiat olivat erittäin hyvällä mallilla, kannustin heitä hakemaan Sinettiä. Vireen toimintaan on tullut viime vuosina mukaan uutta ja innostunutta porukkaa, jota on myös koulutettu ahkerasti yleisurheiluohjaajiksi, Rajamäki kertoo.

Rajamäen mukaan Kaipolan Vire on järjestänyt vuosi toisensa jälkeen mm. erittäin laadukkaat yleisurheilukarnevaalit.

– Ensi vuonna Jämsässä järjestetään pituus- ja kolmiloikkakarnevaalien lisäksi myös kestävyysjuoksu- ja kävelykarnevaalit, Rajamäki kertoo.

Opettavainen prosessi

– Pari vuotta sitten yleisurheilujaostomme kokoonpano uudistui lähes kokonaan. Sen jälkeen olemme tehneet paljon uudistuksia seuratoimintaan ja pyrkineet tekemään siitä kaikin tavoin laadukasta. Olemme mm. organisoineet seuraan lisää harjoitusryhmiä, kouluttaneet uusia ohjaajia sekä järjestäneet omia tapahtumia, leirejä ja monia yleisurheilukilpailuja, Miia Keskinen toteaa.

Hän jatkaa, että sinetin saamiseksi tehdyn seuratoiminnan käsikirjan kokoaminen oli opettavainen prosessi.

– Se myös osoitti, että kehitettävää on edelleen, esimerkiksi viestinnässä. Pidän Sinettiä arvokkaana tunnustuksena tehdystä työstä, Keskinen toteaa.

Kehityskohteet esiin

Viime vuoden viime metreillä Sinetin saanut Ilmajoen Kisailijat on seuran yleisurheilujaoston puheenjohtajan, Heikki Hietaharjun mukaan laadukasta seuratyötä tekevä kasvattajaseura.

– Ilmajoen Kisailijoilla on noin 130 lisenssisurheilijaa. Harrastus- ja harjoitusryhmiä on pikkulapsista 17-vuotiaisiin asti. Sen jälkeen seudulta lähdetään yleensä opiskelemaan muualle, jolloin seurakin monesti vaihtuu, Hietaharju kertoo.

Heikki Hietaharjun mukaan lisenssin hakuprosessi vaati seuralta systemaattista työtä ja hajallaan olevan tiedon kokoamista yksiin kansiin. Se osoitti myös kehityskohteet.

Käsikirja selkeyttää toimintaa

– Tiedottamisessa meillä on edelleen petrattavaa, sillä se on jäsenille erittäin tärkeää. Sinetin hakuprosessin myötä kaikki oleellinen tieto seuran toiminnasta on koottu käsikirjaksi, joka on seuran nettisivuilla vapaasti luettavissa. Se on työkalu, jonka avulla pyrimme selkeyttämään seuratoimintaa, Hietaharju sanoo.

SUL:n aluepäällikkö Tapio Rajamäki sanoo, että Ilmajoen Kisailijoista huokuu hyvä yhteishenki.

– Laadukas nuorisotyö näkyy mm. siinä, että Ilmajoen Kisailijat on vuodesta toiseen Seuracupin finaalissa. Seura on kouluttanut ahkerasti uusia yleisurheiluohjaajia ja tehnyt yhteistyötä yli seurarajojen. Kisailijoiden avoin ja kannustava ilmapiiri on eduksi koko lajille, Rajamäki kiittelee.

Haluatko sinettiseuraksi?

https://www.yleisurheilu.fi/seurat/tuki-seuroille/sinettiseurat 

SUL sinettiseurat

1.       Espoon Tapiot

2.       IK Falken

3.       Ilmajoen Kisailijat

4.       Janakkalan Jana

5.       Jyväskylän Kenttäurheilijat

6.       Hämeenlinnan Tarmo

7.       Kaipolan Vire

8.       Kajaanin Kipinä

9.       Kankaanpään seudun Leisku

10.   Karhulan Katajaiset

11.   Kaustisen Pohjan-Veikot

12.   Kenttäurheilijat -58

13.   Kerimäen Urheilijat

14.   Keski-Uudenmaan Yleisurheilu

15.   Lahden Ahkera

16.   Lapuan Virkiä

17.   Lempäälän Kisa

18.   Leppävirran Viri

19.   Länsi-Uudenmaan Urheilijat

20.   Mikkelin Kilpa-Veikot

21.   Mäntyharjun Virkistys

22.   Naantalin Löyly

23.   Nakkilan Vire

24.   Noormarkun Nopsa

25.   Oulun Pyrintö

26.   Pyhäselän Urheilijat

27.   Raahen Vesa

28.   Raision Kuula

29.   Riihimäen Kisko

30.   Salon Vilpas

31.   Seinäjoen Seudun Urheilijat

32.   Tammelan Ryske

33.   Tampereen Pyrintö

34.   Teuvan Rivakka

35.   Turun Weikot

36.   Urjalan Urheilijat

37.   Valkeakosken Haka

38.   Vantaan Salamat

39.   Veikkolan Veikot

40.   Viipurin Urheilijat

41.   Vammalan Seudun Voima