Kahdeksan uutta seuraa Nestlé Healthy Kids –ohjelmaan

Kahdeksan uutta seuraa Nestlé Healthy Kids –ohjelmaan

Nestlé Healthy Kids -ohjelma sai kahdeksan uutta seuraa alkavalle toimintakaudelle. Kolmatta vuotta Suomen toimivassa ohjelmassa on nyt mukana 20 seuraa, niistä 12 on ollut mukana aiemminkin.

Uusina seuroina ohjelmaan tulivat Tampereen Pyrintö, Mikkelin Kilpa-Veikot, Säkylän Urheilijat, Pyhäjoen Wirta, Länsi-Uudenmaan Urheilijat, Hämeenlinnan Tarmo, Riihimäen Kisko ja Viitasaaren Viesti.

Nestlé Healthy Kids Finland on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma. Sen tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja tietoa terveellisestä ravinnosta.

– Käytännössä ohjelma toimii Yleisurheilevana iltapäiväkerhona alakouluissa. Kymmenen kertaa kokoontuvissa kerhoissa lapset haastetaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen monipuoliseen maailmaan. He saavat myös asiantuntevaa ravintotietoa UKK-instituutin Terve Koululainen -hankkeen oppien mukaisesti, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) projektivastaava Marjaana Pöntinen.

Ohjelman toteuttajat ovat SUL:n jäsenseuroja. Monet mukaan päässeet haluavat jatkaa kerhon pitämistä.

– Me olemme halunneet toiminnalle jatkumoa. Jos mukana olleet seurat ovat hoitaneet kerhot mallikkaasti ja niissä on ollut nuoria, heille on annettu mahdollisuus jatkaa seuraavalla toimintakaudella, Pöntinen kertoo.

Kerhotoiminnan lisäksi Nestlè Healthy Kids –ohjelmaan kuuluu Aktiivisuushaaste.

– Se on koko koulua koskeva haaste, jossa mitellään siitä, mikä on koulun aktiivisin luokka. Jokainen luokka toteuttaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita ja kerää haastepisteitä, joilla paremmuus ratkeaa. Tämän toimintakauden aktiivisuushaaste käynnistyy 31.3. ja haasteita voi suorittaa marraskuun loppuun saakka!

Nestlè Healthy Kids -ohjelma toimii maailmanlaajuisesti.

Lisätiedot:

Suomen Urheiluliitto,
Marjaana Pöntinen
marjaana.pontinen@sul.fi
p. 050 352 5555

Kaikki Nestlé Healthy Kids -ohjelmassa mukana olevat seurat:
https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/iltapaivakerho-koulussa/ohjelman-seurat