Kähärä maailmantilaston kakkoseksi Kuortaneella: "Yllättävän hyvä tulos"

Kähärä maailmantilaston kakkoseksi Kuortaneella: "Yllättävän hyvä tulos"

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä hyppäsi sentin päähän 17-vuotiaiden kolmiloikan Suomen halliennätyksestä Kuortaneella nuorten SM-halleissa.

Voittotulos 13,26 syntyi kilpailun viimeiselllä kierroksella. Teija Hannilan 21 vuotta sitten hyppäämä Suomen ennätys on 13,27.

– Yllättävän hyvä tulos huonon viime viikonlopun jälkeen (12,38). Pidin 13 metrin ylitystä mahdollisena, mutta en uskonut, että voisin päästä noin paljon sen yli, Kähärä iloitsi.

Ennätystään 43 sentillä parantanut Kähärä voitti SM-kullan tuloksella 13,26, jolla hän kohoaa Suomen naisten tämän kauden hallitilastossa kolmanneksi. Lappajärven Veikkojen Selma Saarinen sai hopeaa tuloksella 12,13. 

– Katsoin ennen hallikauden alkua tilastoista Suomen ennätyksen ja totesin, että siihen minulla on mahdollisuudet. Ei kuitenkaan harmita, vaikka en ihan päässyt siihen.

Kähärä paransi tulostaan neljättä kierrosta lukuun ottamatta jokaisella suorituksella. Viidennellä kierroksella hän loikki toiseksi parhaansa, 12,96.

– Olen monesti hypännyt parhaan tulokseni viimeisellä kierroksella.

Kähärä sijoittuu tuloksella 13,26 toiseksi myös 17-vuotiaiden tämän kauden maailmantilastossa.

– Juoksunopeuteni on parantunut. Olen kehittynyt paljon kolmiloikan maajoukkueryhmässä. Heikki Herva, Tuomas Sallinen ja Johan Meriluoto ovat tehneet siellä hyvää työtä, Kähärä kiitteli.

Kähärä voitti perjantaina korkeushypyn 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen hallitilaston neljänneksi parhaalla tuloksella 183.

Andersson yritti EM-kilpailujen tulosrajaa

Esbo IF:n Saga Andersson voitti 19-vuotiaiden naisten seiväshypyn tuloksella 430. Hän ylitti 430 niin ilmavasti, että sillä olisi mennyt myös Berliinin EM-kilpailujen tulosraja 445.

Andersson yritti kolme kertaa 445:ttä, mutta ei ylittänyt sitä. Kaksi ensimmäistä kertaa hän hyppäsi aikaisempaa jäykemmällä seipäällä, mutta viimeisen taas samalla kuin 430. Viimeisessä yrityksessä yläkäden ote ei pitänyt.  

– Ei varmaan olisi pitänyt vaihtaa seivästä sen 430:n ylityksen jälkeen, Andersson sanoi.

Huntington leiskautti 616 ja voitti

Tampereen Pyrinnön Maria Huntington leiskautti 22-vuotiaiden naisten pituushypyn toisella kierroksella ennätyksensä ja kultatuloksen 616.  

Kokkolan Veikkojen Roosa Määttälä venytti viimeisellä kierroksella ennätyksensä 613 ja sai hopean. Vaasan Vasaman Emma Pullola ponkaisi pronssituloksen 599.

Huntington oli tyytyväinen, mutta harmitteli kolmea yliastuttua hyppyään, jotka olisivat olleet pidempiä kuin voittohyppy.

– Olen kehittynyt pituushypyssä, vaikka en ole sitä paljoa harjoitellut. Kaikki ominaisuuteni ovat kehittyneet, Huntington kertoi.

Huntington jakaa Suomen naisten tämän kauden hallitilaston kakkossijan Emmi Mäkisen ja Anne-Mari Lehtiön kanssa.

Tyystjärvi, Kuusela ja Tuomela hyppymestarit     

Miesten 22-vuotiaiden kolmiloikan voitti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Arttu Tyystjärvi tuloksella 15,41.

Kilpailussa oli vain kaksi osanottajaa. Turun Weikkojen Daniel Ofosu sai hopeaa tuloksella 14,02.

Suomen ennätysmies Simo Lipsasen kanssa harjoitteleva Tyystjärvi on Suomen miesten tämän kauden hallitilastossa neljäntenä tuloksella 15,54.

Miesten 22-vuotiaiden korkeushypyn voitti Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Julius Kuusela tuloksella 205. Hän ylitti 205 kolmannella yrityksellä.

Kuusela ylitti ensimmäisellä yrityksellä 202, joka olisi riittänyt mestaruuteen. Kuusela yritti vielä kolmesti 210:tä.

– Hypyt olivat perustekemistä. Ylitin 205 ihan runttaamalla. Kesällä tavoitteeni ovat 215 ja Kalevan kisojen mitali, Kuusela kertoi.  

Lempäälän Kisan Yleisurheilun Matias Mustonen pomppasi 199 ja sai palkkioksi hopeamitalin. 

Saman tuloksen hypännyt Ullavan Kilvan Aleksi Klemola jäi pronssille. Neljän hyppääjän kisa kesti vain puoli tuntia.

Miesten 19-vuotiaiden pituushypyn voitti Laihian Lujan Antti Tuomela tuloksella 720. Janakkalan Janan Iikka Alingue sai hopeaa tuloksella 693. 

Kosonen lentopallosta korkeushypyn ykköspallille 

Miesten 19-vuotiaiden korkeushypyn voitti Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen tuloksella 202. Kosonen ei yllättynyt mestaruudestaan.

– Lähdin voittamaan, mutta tiesin, että myös haastajat ovat kovia, Kosonen sanoi.

Lapin Lukon Aaro Davidila paransi ennätystään huimasti yhdeksällä sentillä 199:een, jolla hän sai hopeaa. IF Sibbo Vargarnan Casper Tillander pomppasi pronssille tuloksella 196.

Kosonen yritti vielä kolmesti 206:tta, joka olisi ollut sentin enemmän kuin hänen ennätyksensä.

– Olin jo liian tyytyväinen voittoon ja 202:een enkä löytänyt latausta enää 206:een, Kosonen kertoi.

Kosonen on hypännyt korkeutta ”kunnolla vasta vuoden”.  Hän on pelannut lentopalloa Ylöjärven Ryhdin joukkueessa B-junioreiden SM-sarjassa.

Kosonen pitää parhaana ominaisuutenaan ”erittäin notkeaa selkää”.

– Tulokset paranevat paljon, kun pystyn hyödyntämään selän liikkuvuuden optimaalisesti myös riman ylityksessä, Kosonen sanoi.

(Jyrki Repola.)

tulokset