Juvan Urheilijat koulutti kuusi nuorta ohjaajaa Family Fresh -stipendillä

Juvan Urheilijat koulutti kuusi nuorta ohjaajaa Family Fresh -stipendillä

”Pienelle seuralle tuki tuli tarpeeseen. Family Fresh -stipendin myötä saimme koulutettua kuusi uutta ja nuorta ohjaavaa yleisurheilukouluumme”, Juvan Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Minna Purhonen iloitsee.

Lasten yleisurheiluohjaajakoulutuksen käyneet 15–16-vuotiaat nuoret vetivät kesän ajan Juvan Urheilijoiden yleisurheilukoulua.

– Yleisurheilukoulussamme oli tänä kesänä peräti 80 lasta. Määrä on kasvanut vuosi vuodelta. On ihanaa, että kaikilla pienryhmillä oli kaksi ohjaajaa. Nuoria ohjaajia oli yhteensä 11, Minna Purhonen kertoo.

Osaavien ohjaajien ansiosta Family Fresh Yleisurheilukoulun toiminnasta on tullut tehokkaampaa ja laadukkaampaa.

– Turhaa seisoskelua ja odottelua ei ole, sillä kaksi ohjaajaa pystyy pitämään pienryhmän koko ajan liikkeessä. Yleisurheilukoulun toiminnasta on tullut positiivista palautetta sekä mukana olevilta lapsilta että heidän vanhemmiltaan.

Suuria idoleita

Lähes kaikki Juvan Urheilijoiden kouluttamat uudet ohjaajat harrastavat edelleen itsekin yleisurheilua.

– He ovat ohjaamilleen pienille lapsille suuria idoleita, joiden harjoituksia ja kilpailumenestystä seurataan tiiviisti.

Family Fresh Yleisurheilukoulun lisäksi Juvan Urheilijat järjestää liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa sekä yleisurheilukoulun eskaria. Seura tekee yhteistyötä myös paikallisen jalkapalloseuran kanssa.

– Meiltä on pyydetty juoksuopetusta. Olemme järjestäneet myös juoksukoulua, joten se onnistuu meiltä helposti. Lajien välinen yhteistyö sujuu jouhevasti, Minna Purhonen vakuuttaa.