JKU:lle neljäs peräkkäinen voitto Pohjola seuracupissa – Rautawaara käveli huippuajan

Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti nuorten Pohjola seuracupin jo neljäntenä vuonna peräkkäin.  JKU:n pisteet Espoon Otaniemessä olivat 653. Toiseksi sijoittui Tampereen Pyrintö pistein 598 ja kolmanneksi Turun Urheiluliitto pistein 593,5.

—Back to back championship, tiivisti tunnelmat 11-vuotiaiden poikien keihäänheiton voittanut JKU:n Paavo Hämäläinen.

Hämäläisen voittotulos oli 34,07. Toiseksi sijoittunut Espoon Tapioiden Arn Pitkänen hävisi kolme ja puoli metriä.

—Kai sen voi laskea ylivoimaiseksi voitoksi. Tavoitteeni oli sarjan kotimainen kärkitulos (36,68), mutta keihään kärki karkasi ylös eikä tukijalka pitänyt kunnolla. Tällaiset yön yli kestävät yleisurheilun kisareissut ovat kyllä kivoja, Hämäläinen jutteli.

JKU:n Valtteri Paksuniemi voitti 15-vuotiaiden poikien kuulantyönnön tuloksella 16,79. Muut kilpailijat hävisivät yli kolme metriä.

—Työnnöt paranivat loppua kohti ja viimeisellä kierroksella syntyi uran toiseksi paras tulos. Työnnän pakittamalla omatekoisella askelvauhdilla. Kilpailin nyt seuracupissa jo viidennen kerran, Paksuniemi kertoi.

Neljäs Superfinaalissa oli Helsingin Kisa-Veikot (590), viides järjestävä seura Espoon Tapiot (553), kuudes Lahden Ahkera (522,5), seitsemäs Hämeenlinnan Tarmo (426,5) ja kahdeksas Joensuun Kataja (395,5).

JKU:lla myös muiden lajien urheilijoita

Osa JKU:n urheilijoista oli tullut Espooseen omilla kyydeillä jo edellisenä päivänä ja loput olivat lähteneet bussilla kilpailupäivän aamuna kello 5.45. Kaikkiaan JKU:sta oli paikalla satakunta henkeä.

—Seuracupissa parasta on yhteishenki. Harjoittelimme kannustushuutoja bussimatkalla, JKU:n väki kertoi.

JKU oli onnistunut kokoamaan täyden joukkueen eli kaksi urheilijaa jokaiseen lajiin.

—Hienoa, että olemme menestyneet hyvin jo monta vuotta peräkkäin. Saimme vahvistuksia myös muista lajeista, kuten hiihdosta, suunnistuksesta ja jalkapallosta. Lajien välistä yhteistyötä pitäisi tehdä vielä nykyistä enemmän, sanoi JKU:n valmentaja Tommi Vuorela.

Rautawaara valmistautui SM-viesteihin

Espoon Tapioiden Ella Rautawaara voitti 15-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin kävelyn ylivoimaisesti 14-vuotiaiden tyttöjen Suomen kaikkien aikojen nopeimmalla ajalla 4.11,26. Toiseksi tuli JKU:n Erika Parkkonen ajalla 5.05,82. Eroa matkassa oli melkein 200 metriä. Rautawaara on kävellyt tänä vuonna 3000 metrillä 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen.

—Hyvä aika ja hyvä alimatkan kisa. Helposti meni, en oikeastaan edes hengästynyt. Välillä piti hiljentää vauhtia varmuuden vuoksi, vaikka en saanutkaan varoituksia. Seuran väki neuvoi minua säästelemään SM-viesteihin, mutta en tainnut malttaa noudattaa ohjeita kovinkaan hyvin, Rautawaara naurahti.

Rautawaara osallistuu ensi viikonloppuna Jyväskylän SM-viesteissä samana päivänä naisten 3 x 3000 metrin kävelyyn ja 15-vuotiaiden 4 x 800 metrin juoksuun.

Jantunen voitti ali-ikäisenä 2000 metriä

Tapioiden Anni Jantunen voitti 15-vuotiaiden tyttöjen 2000 metriä ajalla 6.40,00.

Jantunen pääsee vielä 13-vuotiaisiin, mutta hänet nimettiin sairastumisten vuoksi vanhemman sarjan edustajaksi. Jantunen siirtyi johtoon 600 metrin kohdalla ja karkasi kolmen ja puolen sekunnin voittoon. Toiseksi tuli JKU:n Olivia Puranen.

—Meni tosi hyvin. Tämä oli vasta toinen 2000 metrin kisani ja pääsi täsmälleen tavoiteaikaani, Jantunen iloitsi.

Jantunen ei harmitellut sitä, että oman ikäsarjan 1000 metrin kisa jäi väliin.

—Kaksi tonnia on kivempi matka kuin tonni.

Jantunen on saavuttanut lempilajissaan suunnistuksessa nuorten Jukolan viestin voiton Espoon Suunnan joukkueessa ja kolmannen sijan Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa.

Virjonen heittäytyi satasen ykköseksi

Turun Urheiluliiton Enni Virjonen voitti 15-vuotiaiden tyttöjen 100 metriä ajalla 12,46. Kilpailu oli tiukka, sillä myös toiseksi tullut Lahden Ahkeran Jenni Väänänen sai ajan 12,48.

—Todella tiukalta se näyttikin. Olin vielä puolimatkassa selvästi jäljessä ja pääsin ohi vasta viime metreillä hyvällä loppukurotuksella. Lähtö oli huono eikä juoksu tuntunut muutenkaan tuntunut hyvältä. Mutta hyvä, että pystyy voittamaan huononakin päivänä, Virjonen iloitsi.

Virjosen yhdeksäs luokka Luostarivuoren koulusta teki samalla luokkaretken Suomi-Ruotsi-maaotteluun.

Tarmo onnistui ensimmäisessä Superfinaalissa

Hämeenlinnan Tarmo oli mukana seuracupin Superfinaalissa ensimmäistä kertaa.

Tarmo sijoittui kahdeksan joukkueen mittelöissä seitsemänneksi.

—Tämä oli meiltä valtavan hieno ponnistus. Paljon poissaoloja, mutta pystyttiin paikkaamaan niitä. Esimerkiksi 7-vuotias osallistui 11-vuotiaiden pituushyppyyn ja 8-vuotias 15-vuotiaiden kävelyyn. Näytimme, että keskikokoinen seura pärjää suurille, kun on tahtoa, sanoi Tarmon joukkueenjohtaja Annika Rosberg-Haavisto.

Tarmosta lajivoittoihin yltivät Vilma Kerälä 17-vuotiaiden tyttöjen kuulassa tuloksella 14,24, Rebecca Petro 15-vuotiaiden tyttöjen kuulassa tuloksella 11,54 ja Eevi Kölhi 11-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä tuloksella 474.

 

 

Raitanen ihastui liikunnan riemuun

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen kävi Superfinaalissa kenttähaastattelussa ja jakamassa nimikirjoituksia.

 

—Kilpaileminen kuuluu vahvasti yleisurheiluun. Välillä voitetaan ja välillä tulee vastoinkäymisiä. Pitää vaan jatkaa ja luottaa omaan tekemiseen ja valmentajaan. Juokseminen on paljolti yksinäistä puuhaa, mutta sitä ei tehdä kuitenkaan koko ajan yksin, Raitanen muistutti.

Raitanen kävi myös seuracupin C-finaalissa Vantaalla. Hän harmitteli sitä, että ei aikaanaan nuorten sarjoissa päässyt kilpailemaan seuracupissa. Raitanen oli tyytyväinen näkemäänsä Espoossa ja Vantaalla.

—Kiva nähdä liikunnan riemua ja uutta urheilevaa sukupolvea, Raitanen sanoi.

Tulokset

Teksi: Jyrki Repola
Kuvat: Linnea Laatikainen