JKU:lle kolmas peräkkäinen Pohjola Seuracupin voitto

Jyväskylän Kenttäurheilijat juhli nuorten Pohjola Seuracupin voittoa Paavo Nurmen stadionilla Turussa. Kolmatta kertaa peräkkäin seuracupin voittaneen JKU:n pisteet olivat 695,5.

Toiseksi sijoittui järjestävä seura Turun Urheiluliitto pistein 629,5 ja kolmanneksi Helsingin Kisa-Veikot pistein 553.Seuraavilla sijoilla olivat järjestyksessään Tampereen Pyrintö, Espoon Tapiot, Lahden Ahkera, Riihimäen Kisko ja Joensuun Kataja.

Seurojen kunnista kaikissa muissa paitsi Joensuussa ja Riihimäellä on yli satatuhatta asukasta. Joensuussa asukkaita on noin 80 000 ja Riihimäellä vain noin 30 000. JKU:n joukkue juoksi palkintojenjaon jälkeen kunniakierroksen.

– Hyvältä tuntuu voittaa seuracup. Meillä on hyvä joukkuehenki ja eri seurojen urheilijat ovat mukavia toisilleen, iloitsi JKU:n Tommi Järvenpää.

Järvenpää voitti 15-vuotiaiden poikien seiväshypyn tuloksella 400.

– Myös lajivoitto tuntuu hyvältä. Jäin ennätyksestäni 20 senttiä, mutta yritykset 420:stä olivat hyviä.Järvenpää voitti tänä kesänä seiväshypyn 15-vuotiaiden SM-kullan.

– Toiseksi paras lajini on 100 metrin aitajuoksu. Pelaan myös koripalloa HoNsU:ssa alle 16-vuotiaiden SM-sarjassa.

JKU:n Saimi Muhonen voitti 11-vuotiaiden tyttöjen keihäänheiton ennätyksellään 29,22.– Voitto tuntuu kivalta. Heitin parhaan tuloksen viimeisellä kierroksella (neljännellä). Vaihtelee eri kisoissa, millä kierroksella teen parhaan tulokseni. Lempilajejani ovat myös korkeus ja aitajuoksu, Muhonen kertoi.

JKU:n urheilijoille tuli varsin pitkä päivä.

– Lähdimme Jyväskylästä bussilla jo kello 4.30, Muhonen kertoi.

Espoon Tapioiden Elli Rantala voitti 15-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyn ennätyksellään 336. Hän paransi ennätystään 11 sentillä. Rantala yritti vielä kolmesti 341:tä.

– Olisin ylittänyt 341 viimeisellä yrityksellä, jos telineet olisivat olleet kauempana. Kuopalle juoksu ja maastalähtö ovat vahvuuteni, mutta muuten hyppy on vielä keskeneräinen, kertoi Wilma Murtoa ja Sandi Morrisia esikuvinaan pitävä Rantala.”Seuracupissa on tosi hyvä tunnelma”

Turun Urheiluliiton Eero Lahdenkauppi voitti 15-vuotisten 2000 metriä neljän miehen hurjassa loppukiritaistelussa ennätyksellään 6.14,60. Tänä vuonna vasta 13 vuotta täyttänyt Lahdenkauppi tuuletti voittoa railakkaasti.

– Taktiikkani oli peesata muita mahdollisimman pitkään. Se onnistui ja kiri irtosi hienosti, Lahdenkauppi iloitsi.

TuUL:n Venla Manner oli 13-vuotiaiden tyttöjen moukarinheiton paras tuloksella 44,99. Hän kohensi ennätystään yli kuudella metrillä.

– Seuracupissa on tosi hyvä tunnelma. Täällä on urheilijoita ympäri Suomen ja ehtii vaihtaa kuulumisia, Manner hymyili.

TuUL:n Minttu Laurila oli 17-vuotiaiden naisten kuulantyönnön ykkönen kauden parhaalla tuloksellaan 13,86.

–  Olen todellakin tyytyväinen, vaikka jäin ennätyksestäni ja tavoitteesta, joka oli 14 metriä, Laurila sanoi.

Laurila sijoittui kesällä SM-kisoissa 16-vuotiaiden kuulassa neljänneksi. Hän jäi pronssista vain neljä senttiä

Itämeri juoksi satasen 11,56 ja Vainio pika-aidat 8,95

TuUL:n Alvar Itämeri kiiti 15-vuotiaiden poikien 100 metrin voittajaksi ennätyksellään 11,56. Hän alitti ainoana 12 sekuntia. HKV:n Simeon Vorselman leiskautti 17-vuotiaiden miesten pituushypyn ykköseksi tuloksella 667 ja seurakaveri Siiri Siirtola 17-vuotiaiden naisten pituuden ensimmäiseksi tuloksella 547.

Lahden Ahkeran Markus Vainio voitti 13-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksun ajalla 8,95 ja Espoon Tapioiden Elle Saari 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aitajuoksun ajalla 9,54.Ahkeran Helmiina Saarikunnas pyyhälsi 15-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin ykköseksi ajalla 12,48.

Espoon Tapioiden Ella Rautavaara voitti yhdistetyn tyttöjen ja poikien 1000 metrin kävelyn ajalla 4.21,95. Hän alitti ainoana viisi minuuttia. Tampereen Pyrinnön Volmari Paananen voitti 11-vuotiaiden poikien keihään tuloksella 43,37.

Seuracup päättyi hurjan kannustuksen säestyksellä 16 x 60 metrin sukkulaviestiin. Sen voitti Lahden Ahkera. Sarjoissa 11, 13, 15 ja 17 kilpailtiin yhteensä 32 henkilökohtaisessa lajissa.(Jyrki Repola.)