JKU, Porin Yleisurheilu, Naantalin Löyly ja Laitilan Jyske  Seuracupin finaalisuosikit

Yleisurheilun Seuracup huipentuu finaaleihin lauantaina Lahdessa, Ikaalisissa, Lempäälässä ja Hämeenlinnassa. Piirikisojen perusteella luvassa on tasaisia finaalitaistoja.

– Piirikisat käytiin tänä vuonna yhtenä kierroksena ja finaalilajein, joten niiden ennustearvo finaalia ajatellen on hyvä. Piirikisojen perusteella kärkisijoista nähdään kaikissa finaaleissa jännittävät taistelut, arvioi Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Mika Tyrkkö.

– Kisajärjestelyissä on koronaepidemian takia kiinnitetty erityistä huomiota turva- ja hygienia-asioihin. Kilpailuissa noudatetaan tiukasti kaikkia viranomaisten määräyksiä ja SUL:n ohjeistusta.

Piirikisoihin osallistui kaikkiaan 159 seuraa ja kisoissa tehtiin noin 5500 lajisuoritusta, ennen kuin eri sarjojen finalistit oli ratkottu. Suosikkina suurseurojen miehittämään Superfinaaliin Lahden stadionille lähtee Jyväskylän Kenttäurheilijat.

– JKU puolustaa finaalin voittoa ja kahmi entinen pisteitä myös piirikisoissa. Superfinaalissa on kuitenkin se muutos piirikisoihin verrattuna, että siellä kilpaillaan kaksihenkisin joukkuein, kun piirikisoissa seuroilla oli yksi urheilija per laji, Tyrkkö sanoo.

– Kaikesta huolimatta JKU on suosikki, mutta itse odotan erittäin tiukkaa ja mielenkiintoista kilpailua Tampereen Pyrinnön, HKV:n ja Turun Urheiluliiton välille muista kärkisijoista ja kenties myös voitosta. Vahva ryhmä on myös Espoon Tapioilla.

Superfinaalin yllätysjoukkue voisi olla mainiosti piirikisoissa menestynyt Riihimäen Kisko.

– Riihimäen Kiskon hieno nousu keskikokoisten seurojen joukosta superfinaaliin oli positiivinen yllätys eikä Naantalin Löylykään kauas jäänyt, Tyrkkö sanoo.

Hämeenlinnassa hyvin tasaista – Löyly suosikki Lempäälässä

Hämeenlinnan C-finaalin kärkitaistoa Tyrkkö veikkaa ehkä kaikkein tasaisimmaksi ja samalla vaikeimmaksi ennustaa.

– Porin Yleisurheilu oli paras piirikisoissa ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet puolustaa kilpailun voittoa. Mukana on kuitenkin 7-8 erittäin tasaista ryhmää, joten suosikin nimeäminen on käytännössä mahdotonta, Tyrkkö sanoo.

B-sarjan finaali kilpaillaan Lempäälän uusitulla kentällä.

– Siellä pitäisin Naantalin Löylyä hienoisena suosikkina. Joukkue jäi kuitenkin vain viisi pistettä paikasta Superfinaalissa, vaikkei saanut piirikisaan aivan parasta kokoonpanoa. Tiukka taistelu kärkisijoista tulee, Tyrkkö sanoo.

– Tiukasti Naantalin haastaa sarjan voittoa puolustava Lempäälän Kisa, joka taistelee kotikentällään varmasti vimmatusti. Myös IF Raseborgilla ja Savonlinnan Riennolla on hyvät joukkueet.

A-sarjan finaali kilpaillaan Ikaalisissa. Kilpailun hienoiseksi suosikiksi Tyrkkö arvioi nytkin Laitilan Jyskeen, joka puolustaa voittoa.

– Hyviä haastajia Jyskeelle kuitenkin löytyy. Vetelin Urheilijat oli piirikisojen iloinen yllätys. Myös Nakkilan Vire tekee vahvaa paluuta sarjan kärkitaistoon ja vahvat joukkueet on myös Tammelan Ryskeellä ja Ähtärin Urheilijoilla.

Seuracupin finaalit 2020

Superfinaali, Lahti

Seurat: Jyväskylän Kenttäurheilijat, Turun Urheiluliitto, Tampereen Pyrintö, Helsingin Kisa-Veikot, Espoon Tapiot, Lahden Ahkera, Esbo IF, Riihimäen Kisko.

C-sarjan finaali, Hämeenlinna:

Seurat: Porin Yleisurheilu, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Mikkelin Kilpa-Veikot, Joensuun Kataja, Nurmijärven Yleisurheilu, Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Borgå Akilles, Karhulan Katajaiset, Vantaan Salamat, Pyhäselän Urheilijat, Vasa IS, Noormarkun Nopsa, Seinäjoen Seudun Urheilijat, Länsi-Uudenmaan Urheilijat, Hyvinkään Seudun Urheilijat, Hämeenlinnan Tarmo .

C-finaalissa kilpailevat 15 parasta sellaista yli 35 000 asukkaan kuntien seuraa, jotka eivät selviytyneet Superfinaaliin, ja kisat järjestävä seura Hämeenlinnan Tarmo.

B-sarjan finaali, Lempäälä:

Seurat: Naantalin Löyly, IF Raseborg, Savonlinnan Riento, Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Imatran Urheilijat, IF Drott, Sibbo Vargarna, Raision Kuula, Ilmajoen Kisailijat, Kankaanpään Seudun Leisku, IK Falken, Siilinjärven Ponnistus, Alavuden Urheilijat, Kauhajoen Karhu, Vihdin Viesti, Vammalan Seudun Voima.

B-finaalissa ovat mukana Superfinaaliin selviytyneen Riihimäen Kiskon jälkeen piirikisojen 16 seuraavaksi parasta seuraa, joiden edustamien kuntien asukasluku on 10 001-35 000.

A-sarjan finaali, Ikaalinen:

Seurat: Laitilan Jyske, Vetelin Urheilijat, Nakkilan Vire, Tammelan Ryske, Ähtärin Urheilijat, IF Nykarlebynejden, Ikaalisten Urheilijat, Maskun Kataja, IF VOM, Kaustisen Pohjan-Veikot, Saarijärven Pullistus, Iitin Pyrintö, IF Åsarna, Urjalan Urheilijat, Alajärven Ankkurit, Larsmo IF. 

A-finaalissa kilpailevat piirikisojen 16 parasta enintään 10 000 asukkaan kuntien seuraa:

Finaalilajit:

– T/P11: 60 m aj, 1 000 m, pituus, keihäs

– T/P13: 60 m aj, 1 000 m, korkeus, moukari

– T/P15: 100 m, 2 000 m, seiväs, kuula, T tai P 1000 m kävely

– N/M17: 200 m, pituus, kuula

– Sukkulaviesti 16 x 60 m

Pistelasku:

– Pisteet joka lajista sijoitusten mukaan: 1) 17 p., 2) 15 p., 3) 14 p. jne.16) 1 p

– Tasapisteissä sijoitus määräytyy sukkulaviestin sijoituksen mukaan.