Jessica Kähärä jatkoi suomalaisten mitaliputkea EYOF-kilpailuissa

Jessica Kähärä jatkoi suomalaisten mitaliputkea EYOF-kilpailuissa

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä jatkoi suomalaisyleisurheilijoiden mitaliputkea Nuorten Olympiafestivaaleilla Unkarin Györissa, kun hän otti kolmiloikassa pronssia. Kähärä, 15, hyppäsi parhaallaan 12,85. Kilpailu käytiin voimakkaassa myötätuulessa, ja Kähärän parhaassa hypyssä tuuli oli 4,3 metriä sekunnissa.

Kilpailun voitti odotetusti Espanjan Maria Sophia Vicente Garcia, joka hyppäsi 13,72. Kähärä jäi hopeasta vain kaksi senttiä.

– Tiesin, että on saumat toiset tai kolmanneksi. Espanjalainen oli niin kova, että siihen ei ollut saumoja. Tiesin, että mitali voi tulla, jos oikein hyvin lähtee. Sieltä se sitten tuli, Kähärä sanoi iloisena.

Kähärän paras tulos syntyi kolmannella kierroksella. Sarja kokonaisuudessaan oli 12,12 (+6,2)-12,25 (+3,4)-12,85 (+4,3)-12,35 (+3,9)-X (+7,5)-12,77 (+5,1).

– Kaksi ekaa hyppyä olivat aika huonoja, kolmas lähti tosi hyvin. Viides oli hyvä, mutta toinen loikka petti ja hyppy meni läpijuoksuksi. 13 metriä olisi kiva rikkoa loppukaudella,

Kähärä kilpailee Györissa vielä lauantaina korkeuden finaalissa.

– Siinä yritetään taas mahdollisimman hyvin pärjätä. Korkeudessa on vielä tekemistä vauhdin kanssa, kolmiloikkaa tällä hetkellä mieluisampana lajina pitävä Kähärä sanoi.

Rönkä järkevällä juoksulla kahdeksanneksi, pikaviestijoukkue komeasti finaaliin

Muista suomalaisista 2000 metrin esteissä Lahden Ahkeran Silja Rönkä oli kahdeksas. Hän teki nousujohteisen juoksun, sillä ensimmäisen kierroksen jälkeinen viimeinen sija koheni vähitellen ja vielä loppusuorallakin Rönkä ohitti pari kilpakumppaniaan. Paikoitellen takasuoralla vastatuuli puhalsi erittäin voimakkaasti, mikä toi haastetta juoksuun. Rönkä juoksi ajan 7.20,57. Rönkä oli ennakkoon tilastoissa 19:s, joten arvokilpailusuoritus oli siihenkin nähden hyvä.

– Sijoitukseen olen tyytyväinen, aikaan en ihan tyytyväinen. Oli tavoitteena parantaa ennätystä, Rönkä sanoi.

Seiväshypyssä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Venla Peltola hyppäsi 350 ja oli 11:s. Sivusta, vastaan ja myötäiseen pyörineet vaihtelevat tuulet tekivät hyppääjille haastetta, eikä Peltola päässyt ennakkoon toivomaansa 370:een.

Tampereen Pyrinnön Julius Mäkisen juoksu 800 metrin välierissä oli raskas, sillä hän on ollut flunssainen. Se näkyi menossa, mikä harmitti nuorukaista. Mäkinen oli eränsä viides ajalla 1.58,56 eikä selvinnyt loppukilpailuun.

Poikien pikaviestijoukkue selvisi välieränsä toisena finaaliin, jossa hyvä sekä tasainen porukka taistelee onnistuessaan mitalista lauantaina. Joukkueessa juoksivat HKV:n Topias Laine, HKV:n Lassi Kaukonen, Borgå Akilleksen Severi Mäntylä ja Kankaanpään Seudun Leiskun Eero Hirvinen. Nelikko juoksi 42,62.

Espoon Tapioiden Vappu Valtonen juoksi 100 metrin aitojen välieränsä viidenneksi ajalla 14,51 (+3,8). Juoksu oli hyvä suoritus hänen omalla tasollaan, vaikkei loppukilpailupaikkaa tullutkaan. Hänen sijoituksensa oli 14:s.