If Raseborgille kolme uutta seuravalmentajaa

If Raseborgille kolme uutta seuravalmentajaa

If Raseborg sain yhdeksän muun seuran ohella viime keväänä Family Fresh-koulutusstipendin. Sen avulla seura koulutti kolme uutta seuravalmentajaa.  

Raaseporin kaupunki syntyi vuonna 2010. Siihen yhdistyivät Tammisaaren, Karjaan ja Pohjan kunnat. Uusi kaupunki sai myös uuden urheiluseuran, If Raseborgin, jonka muodostivat Ekenäs If ja Karis IK.

– Uuden seuran alku oli hankalaa ja vei pari vuotta, ennen kuin toiminta alkoi kunnolla pyöriä. Palkkasimme vuonna 2010 osa-aikaisen toiminnanjohtajan ja paria vuotta myöhemmin osa-aikaisen lajikoordinaattorin ja nuorisopäällikön. Toiminnan ammattimaistuminen näkyi nopeasti seuran toiminnassa. Vuonna 2010 seurassa oli noin sata lisenssiurheilijaa, tällä hetkellä heitä on 393, Glenn Lingnell kertoo.

If Raseborgilla on noin 40 valmentajaa ja ohjaajaa, jotka liikuttavat vuoden aikana yhteensä lähes 500 lasta ja nuorta.

Family Fresh-stipendin myötä seura koulutti viime keväänä kolme uutta seuravalmentajaa, jotka ohjaavat viikoittain 12-17-vuotiaita nuoria. Yksi heistä on Tomas Forsman, joka innostui yleisurheilun pariin omien poikiensa harrastuksen myötä.

– Seuravalmentajakoulutus oli todella hyvä. Minulla ei ole aiempaa lajitaustaa, joten etenkin eri lajien tekniikkaosuus oli minulle todella hyödyllinen. Kouluttajamme Petra Stenman oli todella pätevä ja hän jakoi kaikki koulutuksessa läpi käymämme materiaalit meille jälkikäteen. Olen palannut niihin monesti vielä koulutuksen jälkeenkin.

Forsman vetää kahdesti viikossa If Raseborgin harjoituksia 12-13-vuotiaille nuorille ja on valmentajana mukana leireillä ja kilpailuissa. Kolmen viikonlopun mittaisesta seuravalmentajakoulutuksesta riittää ammennettavaa myös omien poikien harjoitteluun.

– He treenaavat kaikkia yleisurheilulajeja monipuolisesti. Sitten kun lajivalinta on tehty, yhden lajin parissa ehtii varmasti viettämään aikaa riittävän pitkään, hän naurahtaa.