Laitilan Jyske, IF Raseborg ja JKU johtopaikoilla Seuracupin ensimmäisten osakilpailujen jälkeen

Laitilan Jyske johtaa A-sarjaa, IF Raseborg B-sarjaa ja JKU C-sarjaa sekä Superfinaali-tilannetta, kun piirien Seuracupin ensimmäiset osakilpailut on käyty. Viimeisistä finaalipaikoista käydään jännittävää taistelua loppuun asti.

C-sarjan ja Superfinaalin kärjessä on Jyväskylän Kenttäurheilijat 17279 pisteellä. JKU:n lisäksi kolme muutakin seuraa on kerännyt yli 15000 pistettä: Espoon Tapiot (16040), Turun Urheiluliitto (15886) ja Tampereen Pyrintö (15819). Tämän nelikon lisäksi Superfinaaliin ovat tällä hetkellä matkalla Esbo IF (14857), Helsingin Kisa-Veikot (14768), Lappeenrannan Urheilu-Miehet (14094) sekä sijalla 20 oleva Superfinaalin järjestäjä Seinäjoen Seudun Urheilijat (12254).

A-sarjan kärjessä Laitilan Jyske on kerännyt 12607 pistettä, toisena olevalla Tammelan Ryskeellä pisteitä on 12054, Ähtärin Urheilijat on kolmantena 10948 pisteellä. B-sarjassa IF Raseborgilla on 13742 pistettä, mutta aivan tuntumassa on Raision Kuula 13601 pisteellään, If Drott pitää kolmospaikkaa 13104 pisteellä.

Seuracupin ensimmäisiä osakilpailuja käytiin neljällä paikkakunnalla vielä tiistaina. Sastamalassa yksitoista seuraa kamppaili pisteistä eri sarjoissa.

– Urheilijoita oli kaikkiaan 270. Esimerkiksi 11-sarjan kiekossa oli paljon osallistujia, P13-sarjassa 60 metrillä nähtiin puolestaan päivän kovin tulos (Lauri Weckström 7,84). Positiivisessa hengessä mentiin, Leila Salmi järjestäjäseura Vammalan seudun Voimasta sanoi.

Seuracupien toiset osakilpailut käydään heinä-elokuussa, ja kun viimeiset niistä on 7. elokuuta käyty, tiedetään finaaleihin selvinneet joukkueet.

– Seuracupiin tehtiin tälle vuodelle isoja uudistuksia kuten uusi sarjajako ja Superfinaali. Jännityksellä odotimme, miten seurat ottavat ne vastaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen voimme todeta, että vastaanotto on ollut hyvä, aluepäällikkö Mika Tyrkkö sanoo tyytyväisenä.

Tavoitteena on ollut, että erikokoisille seuroille olisi tavoitetta ja haastetta jo piirikisavaiheessa. Tässä on Tyrkön mukaan onnistuttu.

– Tilanne on jokaisessa sarjassa tiukka ja viimeisistä finaalipaikoista tullaan käymään toisessa osassa tiukkaa kamppailua. Hienoa on myös todeta, että seurojen määrä säilyi ennallaan, hän sanoo.

Seuracupin tilanteet