Hese-kisojen piirikisat käynnistyivät – katso miten luokkasi pääsee mukaan

Yleisurheilun Hese-kisat ovat käynnistyneet piirikisoilla. Ne jatkuvat toukokuun 7. päivään asti ja siihen asti kaikki 5.  ja 6. luokat voivat vielä tulla mukaan. Piirikisat toteutetaan etänä, eli kunkin luokan omalla liikuntatunnilla.

– Riittää, kun luokka tekee Hese-kisojen lajit ja ilmoittaa tulokset 7.5. mennessä. Muuta ilmoittautumista kilpailuun ei tarvita, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Hese-kisat kuuluvat SUL:n ja Hesburgerin H-hetki -koululiikuntaohjelmaan. Piirikisojen lajit ovat vauhditon pituushyppy, junnukeihäs, sukkulaviesti 12 x 60 metrin sukkulaviesti ja 12 x 400 metrin viesti.

– Koko luokka voi tehdä kilpailusuoritukset, mutta vain 12 parasta tulosta lasketaan luokan kokonaissaldoon. Säännöissä on myös huomioitu se, että pistelaskussa käytetään tasapuolisesti tyttöjen ja poikien tekemiä tuloksia, Jäntti sanoo.

Säännöt ja laji voi tarkistaa osoitteesta https://www.yleisurheilu.fi/koululaiskilpailu/. Kisojen tulokset ilmoitetaan 7.5. mennessä osoitteeseen:  www.yleisurheilurekisteri.fi palvelutunnuksella HESEtulokset21.

Tuloksia ilmoittaessa täytyy huomioda seuraavat asiat:

– Koulun nimi ja kunta (piiri)

– opettajan yhteystiedot

– sukkulaviestin aika

– vauhdittoman pituuden 12 oppilaan (6 tyttöä ja 6 poikaa) parhaiden tulosten yhteen laskettu summa

– junnukeihään 12 oppilaan (6 tyttöä ja 6 poikaa) parhaiden tulosten yhteen laskettu summa 12 x 400m viestin aika

Parhaat etenevät finaaliin, kolmelle parhaalle palkinnot

Jokaisen piirin kolme parasta Hese-kisaan osallistunutta luokkaa palkitaan tuotepalkinnoin, ja kunkin piirin paras luokka etenee 18. toukokuuta järjestettävään finaaliin, jossa ovat mukana myös Hese-kisojen kummiurheilijat Elmo Lakka ja Camilla Richardsson.

Hese-kisat: lajit, säännöt info uutiskirjeestä: 

https://www.emaileri.fi/g/l/305350/0/0/4358/1468/9