Henkivakuutusyhtiö Kalevan stipendeillä seuraleiri, lajiklinikoita ja tukea yleisurheilutreenien ja seurakisojen järjestämiseen

Henkivakuutusyhtiö Kalevan stipendit itäsuomalaisten nuorten liikkumisen edistämiseksi on myönnetty Liperin Taimelle ja Polvijärven Urheilijoille, Keiteleen Kunnolle ja Lappeenrannan Urheilu-Miehille.

Liperin Taimi ja Polvijärven Urheilijat saivat yhteensä 925,50 euroa yhteisen seuraleirin järjestämiseen Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Leirin tavoite on seurayhteistyön tiivistäminen ja hyvän yhteishengen luominen

Keiteleen Kunto sai 821 euroa yleisurheilun kiertävän lajiklinikkatoiminnan käynnistämiseen. Seura  on tänä vuonna järjestänyt kolme lajiklinikkaa Keiteleellä. Niihin osallistui nuoria myös Pielavedeltä ja Vesannolta.  Nyt heittolajeja painottavaa toimintaa pyritään laajentamaan Pohjois-Savon alueella.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet sai 821 euroa lähialueiden yleisurheiluseurojen toiminnan tukemiseen. Se toteutuu niin, että kaksi LUM:n ohjaaja käy ensi kesänä kahdesti Savitaipaleella, Luumäellä, Taipalsaaressa ja Joutsenossa tukemassa yleisurheiluharjoitusten ja seurakisojen läpiviemisessä.

Stipendirahat Kalevan kampanjasta

Nyt jaetut stipendit ovat peräisin Henkivakuutusyhtiö Kalevan Lappeenrannan Kalevan kisojen aikaan järjestämästä kampanjasta itäsuomalaisten nuorten liikkumisen edistämiseksi. Kampanja kannusti laskemaan henkivakuutuksen hinnan Kalevan verkkokaupassa (henkivakuutuskuntoon.fi). Jokainen laskettu henkivakuutuksen hinta kartutti stipendipottia.

Kampanjan kerryttämä 2567,50 euron jaettiin hakemusten perusteella Suomen Urheiluliiton (SUL) Itäisen alueen seuroille sellaisiin lasten ja nuorten liikuntaa edistäviin hankkeisiin, jotka ilman stipendiä jäisivät toteuttamatta.

– Kiitos stipendistä. Käytämme sen Liperin Taimen ja Polvijärven Urheilijoiden nuorisoyleisurheilijoiden yhteiseen seuraleiriin. Huippuhomma saada keväällä jengi koolle Tanhuvaaraan virittämään yhteishenki hurmokseen ennen kesän koitoksia, sanoo Liperin Taimen puheenjohtaja Janne Kivelä.

Oheinen kuva ja artikkelin pääkuva Keiteleen Kunnon lajiklinikalta, jotka stipendin myötä laajenevat. Kuvat: Taija Tirkkonen

Keiteleen Kunto luo uutta urheilukulttuuria, LUM tukee lähialueen seurojen toimintaa

Yhtä iloinen stipendistä oli Tiia Tirkkonen Keiteleen Kunnosta.

– Kiitämme suuresti stipendistä. Sen avulla on tarkoitus jatkaa ja laajentaa seuran lajiklinikkatoimintaa. Stipendin turvin yleisurheilun lajiklinikoita voidaan viedä myös muille pohjoissavolaisille paikkakunnille ja luoda alueelle uudenlaista, seurojen väliseen yhteistyöhön perustuvaa urheilukulttuuria, Tirkkonen sanoo.

– Tavoite on tarjota Keiteleen Kunnon yleisurheiluosaamista junioriurheilijoille, heidän huoltajilleen ja valmentajille muutamilla, kaikille avoimilla ja maksuttomilla yhteisharjoituksilla.  Niissä perehdytään yleisurheilu -ja lajiharjoitteluun heittolajeja painottaen.

Etelä-Karjalan kärkiseurana Lappeenrannan Urheilu-Miehet haluaa olla tukemassa alueen yleisurheilutoimintaa.

– Tunnemme vastuuta yleisurheilun vähenneistä harrastajamääristä nuorten keskuudessa.  Piirin ”veturiseurana” haluamme nuorten ohjaajien opastuksella tukea lähialueen, eli Savitaipaleen, Luumäen, Taipalsaaren ja Joutsenon seurojen yleisurheiluharjoitusten käynnistämistä ensi kesänä, sanoo LUM:n puheenjohtaja Mauri Auvinen.