Harri Hylje sähköisti Silja Line Seurakisat Järvenpäässä ja Helsingissä

Ylävitosia heiteltiin ja halit tekivät kauppansa, kun Harri Hylje vieraili Silja Line Seurakisoissa Järvenpäässä ja Vuosaaren kentällä Helsingissä.

– Harri Hylje oli seurakisafinaalin ehdoton vetonaula, Keski-Uudenmaan Yleisurheilun nuorisopäällikkö Juho-Viljami Kosunen kiitteli Silja Linen maskotin vierailua.

Samaa mieltä oli Vuosaaren kentällä kisat järjestäneen Viipurin Urheilijoiden toiminnanjohtaja Ilkka Pekkala.

– Harrin vierailu innosti ja taisi sitä joku vähän jännittääkin, että kuka se tuo on. Ihmeteltiin, että onko siellä joku sisällä, mutta sitten käytiin halaamassa ja heiteltiin Harrin kanssa yläfemmoja. Monet ottivat myös yhteiskuvia, Pekkala kertaili.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu ja Viipurin Urheilijat järjestävät Silja Line Seurakisojen ahkerasti. Kosusen ja Pekkalan mukaan se tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua lajiin ja kokeilla kilpailemista turvallisesti.

– Meillä oli kesän aikana kahdeksan Silja Line Seurakisaa. Seuralle ne ovat erinomaisia tilaisuuksia rekrytoida lapsia urheilukouluihin ja liikuntaleikkikouluihin, Kosunen sanoo.

– Lapsille Silja Line Seurakisa on hyvä tilaisuus hankkia yleisurheilusta matalan kynnyksen kilpailukokemusta.

Silja Line Seurakisoissa kilpaillaan lasten yleisurheilusäännöillä. Ideana on, että vanhemmat ovat mahdollisuuksien mukaan toimitsijoina.

– Seurakisa on vanhemmille hyvää toimitsijakoulutusta. Se on samalla tilaisuus saada kosketus ja ehkä myös kiinnittyä seuratoimintaan, Kosunen sanoo,

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun järjestää seurakisoja Hyrylässä ja Järvenpäässä, jossa ne keräävät vajaat  sata lasta sekä Kellokoskella, Jokelassa ja Keravalla. Noissa kisoissa on mukana 50-60 lasta.

VU:n Seurakisoissa jopa 150 lasta

Viipurin Urheilijat järjestää 8-10 Silja Line Seurakilpailua vuodessa. Ne keräävät kukin 50-150 lasta

– Seurakisat on lapsille hyvä ja tarpeellinen mahdollisuus opetella kilpailemista. Meillä näissä kisoissa on kilpailtu harjoitusryhmittäin, eikä niinikään ikäluokittain. Näin kaikilla on treenikaverit kisoissa mukana, Pekkala sanoo.

– Seurakisat on lapselle helppo ympäristö kilpailla, kun kaverit mukana, eikä välttämättä vielä muiden seurojen urheilijoita, joten ei tarvitse jännittää liikaa. Meillä seurakisoissa jaetaan myös mitalit.