Ennätysjuhlia ja seurafiilistä helteessä Harjulla

Helteinen sää siivitti useat nuoret omiin ennätyksiinsä, kun seitsemän keskisuomalaista seuraa kokoontui Jyväskylään Harjun stadionille ensimmäiseen Seuracupin osakilpailuun.

Yksi uusista ennätyksistään iloinneista oli 11-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Olivia Puranen, joka hymyili tyytyväisenä 1000 metrin juoksunsa jälkeen. Matka taittui aikaan 3.28,78.

– Vähän hikistä, Olivia tuumi kuumassa kelissä juoksemisesta kysyttäessä.

Helteisessä kelissä hän on kilpaillut aiemminkin, muttei ihan lauantaina koetussa kuumuudessa. Juoksuaan hän kommentoi yhdellä sanalla hyväksi. Suunnitelmakin oli selvä:

– Rennosti lähteä ja yrittää pitää vauhtia.

Se onnistui, ja loppukirikin irtosi. Olivialla oli ohjelmassa ennen 1000 metriä pituushyppy, joka myös toi uuden ennätyksen. Suosikkilajia ei kuitenkaan tarvinnut kauan miettiä, vaan vastaus tuli samantien:

– Tonni, seuraavaksi Lahteen YAG-kilpailuihin suuntaava Jyväskylän Kenttäurheilijoiden nuori urheilija sanoi.

Saarijärven Pullistuksen iloiseen porukkaan kuuluivat 13-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Patrik Kinnunen ja 11-vuotiaissa kilpaillut Åke Pimiä.

– Kivoja kisoja, Patrik sanoi jo useamman seuracupin kokemuksella.

Jyväskylässä hän juoksi 60 metriä ja viestin. Hän on hypännyt seuracupissa myös korkeutta, lisäksi valikoimaan kuuluu pituushyppy.

– Ehkä pituudesta tykkään enemmän. Virallinen ennätys on ehkä 480, joskus olen hypännyt lähelle viittä metriä, Patrik sanoi.

Seuraporukkaansa hän kehuu:

– Meillä on hyvä yhteishenki.

Åke Pimiä kilpaili kiekossa ja viestissä.

– Kuulantyönnöstä tykkään eniten, Åke sanoi ja arveli kesän kisakauden jatkuvan ”varmaan ihan hyvin”.

Jyväskylän Kenttäurheilijat keräsi suurimman pistepotin, 17279. Yli 6500 pisteen ylsivät myös Pihtiputaan Tuisku (6942) ja Saarijärven Pullistus (6875)