Elovena Voimapäivästä piristystä kouluarkeen Puumalassa – Niko Peltonen: Näistä saa aina hyvää palautetta

Puumalan yhtenäiskoulun piha-alueella oli iloista liikkumisen riemua, kun Elovena Voimapäivä rantautui monen vuoden tauon jälkeen Puumalaan.  Elovena Voimapäivä tutustuttaa syksyn lapsia yleisurheilun perustataitohin tarjoaa ravinto-opastusta 20 koululla eri puolella Suomea.

Puumalassa Voimapäivässä olivat mukana kaikki viskareista ja eskareista aina viitosluokkaan saakka.

– Tämä idea on todennäköisesti tullut Koululiikuntaliitolta tai Suomen Urheiluliitolta. Liikunta-asioita kun koululla hoidan, niin tulee erilaisia mainossähköposteja ja hyvät jutut yritän tuoda omalle koululle, opettaja Niko Peltonen taustoitti.

Peltonen pitää Elovena Voimapäivää tärkeänä sekä oppilaille että koulun henkilökunnalle.

– Näistä saa aina hyvää palautetta. Huomaa kotona omilta lapsiltakin, kun kyselee. Nyt oma lapsenikin on kuutosella ja häntä harmitti, kun tänä vuonna kuudes luokka vähän sattumaltakin rajautui ensimmäisenä ikäluokkana pois.

– Paras puoli on, että ohjaajat, joita tänne on saatu meidän oppilaita liikuttamaan, ovat todella asiantuntevia ja innokkaita sekä idearikkaita ammattilaisia.

Peltonen toteaa, että on tosi kiva, että koulun oppilaat saavat nauttia ammattitaitoisesta liikunnanohjaamisesta.

– Oma opettaja saattaa tietää kaikesta vähän jotakin, mutta sen huomaa, että kun tulee sen kyseisen lajin taitaja, niin tietämys ja taito on paljon pidemmälle vietyä ja henkilökuntakin oppii samalla seuraamalla eri laji-ihmisten suunnittelemia harjoitteita.

Aino nautti aitajuoksusta, Viljami oli mukana kaksi kertaa

Nelosluokkalainen Aino oli elementissään etenkin aitajuoksussa.

– Oli kivaa ja aitajuoksu oli ehkä kivointa. Harrastan ratsastusta, joka on vähän samantyyppistä, kun siellä mennään myös esteiden yli, Aino kertoi.

Viidennellä luokalla oleva Viljami pääsi päivän aikana osallistumaan kahdesti. Ensiksi nelosluokkalaisten kanssa valinnaisliikunnan myötä ja päivän päätteeksi oman viitosluokan kanssa.

Viljami esitti etenkin pituuspaikalla hurjia temppuja tekemällä voltin ilmalennon aikana.

– Pituus oli mukavinta. En varmaan uudenlaista tekniikkaa kuitenkaan ole kehittämässä, Viljami vastasi kysymykseen, onko hän mullistamassa pituushypyn ilmalentotekniikan tulevaisuudessa.

Viljamilla voltit ja muu kehonhallintaharjoittelu kehittyy monipuolisella harjoittelulla.

– Voltteja teen kotona nurmikolla ja trampalla. Harrastan pituushyppyä, juoksua, jalkapalloa, sählyä, frisbeenheittoa ja sitten trikkausta eli niitä voltteja.

Kumpikin käy kesäisin Puumalassa Virin järjestämissä kisoissa.

– Jos kilpailujen osalta katsoo, niin paikallinen seura Puumalan Viri tekee ansiokasta työtä, että lapset pääsevät kesän aikana kisaamaan, opettaja Niko Peltonen kiittelee.

– Lapsimäärä on kuitenkin laskenut ja ympärivuotista säännöllistä harjoitustoimintaa ei täällä valitettavasti tällä hetkellä ole. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, että kilpailuja järjestetään.

Joni Jäntti