Ella Wallin ja Pyry Heiskanen kaksoismestareiksi Imatralla – Niilo Pelli voitti jännittävän korkeushyppykilpailun

Vasa Iddrottssällskapin Ella Wallin voitti Imatralla SM-kilpailuissa 15-vuotiaiden tyttöjen tuplamestaruuden. Ensin hän oli ykkönen 80 metrin aitajuoksussa Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi nopeimmalla ajalla 11,31. Toiseksi tuli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Sofia Sauvala ajalla 11,77.

– Olen tyytyväinen. Meni jopa yllättävän hyvin. Kolmanneksi viimeisellä aidalla huomasin, että voitan. Kiva, kun yleisö hurrasi ja kaverit kannustivat. Sain siitä lisää tsemppiä, sanoi Reetta Hursketta esikuvanaan pitävä Wallin.

Ella Wallin voittaa 80 metrin aitajuoksun.

Puolitoista tuntia myöhemmin Wallin leiskautti pituushypyssä heti ensimmäisellä kierroksella kultatuloksen 576. Hän pidensi ennätystään 17 sentillä. Toiseksi ponkaisi Tampereen Pyrinnön Neea Keso ennätyksellään 552. Isänsä Jens Wallinin valmentama Ella Wallin sijoittuu tuloksella 577 ikäluokan kovatasoisessa Suomen kaikkien aikojen tilastossa 26:nneksi juuri Ringa Ropon ja Senni Salmisen edelle.

Vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:n Pyry Heiskanen porhalsi 14-vuotiaiden poikien 100 metrin aitajuoksun mestariksi ajalla 13,85. Se on ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilaston seitsemänneksi paras. Hopealle aitoi Viialan Valtin Samu Pentinniemi ajalla 14,82. Heiskanen voitti myös pituushypyn tuloksella 608. Hän hyppäsi juuri ennen SM-kilpailuja vielä sentin pidemmälle.

Nuutti Leppänen (vas.) ja Markus Vainio.

Vainiolle makea revanssi – Myös Leppänen aitoi mainion ajan

Lahden Ahkeran Markus Vainio jäi eilen 15-vuotiaiden poikien 300 metrin aitajuoksussa kuudenneksi kompuroituaan viimeisellä aidalla. Siinä vaiheessa Vainio taisteli tiukasti mestaruudesta. Tänään Vainion suoritus osui napakymppiin. Hän hurjasteli 100 metrin aitajuoksun kultamitalistiksi ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilaston seitsemänneksi nopeimmalla ajalla 13,13. Vainio ei kaatanut yhtään aitaa, mutta hän kaatoi aikaisemman ennätyksensä 0,2 sekunnilla. Tuuleksi mitattiin 0,8 sekuntimetrin myötäinen.

– Juoksu meni aika täydellisesti. Taisi olla uran tähän mennessä paras juoksu. Aika oli yllättävän hyvä. Odotin jotain 13,30:n aikaa. Olin puoli vuotta poissa loukkaantumisen takia ja juoksin kesän alussa 14 sekunnin aikoja. Olen päässyt nopeasti takaisin ennätyskuntoon, Vainio iloitsi.

Eilen 300 metrin aitajuoksun voittanut Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Nuutti Leppänen jäi tänään toiseksi, mutta kohensi hänkin ennätystään peräti 0,29 sekuntia aikaan 13,45. Vainio kiitteli Leppästä kovasta vastuksesta.

– Puolimatkassa sain lisää tsemppiä ja kovensin vauhtia, kun huomasin, että kaveri meinaa ohittaa. Kolhaisin viimeiseen aitaan, mutta se ei paljoa vauhtia hidastanut, kertoi Joonas Makkosen valmentama Vainio.

Noel Nikulainen.

Nikulainen ja Bäck hurja kärkikaksikko pituudessa ja satasella

Kilpailijat ja yleisö syttyivät hurmokseen pituushyppykilpailuissa, jotka käytiin aivan pääkatsomon edessä. Kilpailijat yllyttivät yleisöä Banks-taputuksiin ja yleisö vastasi täydellä teholla. Katsojat reagoivat kohahduksilla pitkiin hyppyihin, yliastuttuihin hyppyihin ja kaukaa lankun takaa lähteneisiin hyppyihin.

15-vuotiaiden poikien pituushypystä kehkeytyi varsinainen trilleri. Vasa IS:n Nikola Bäck leiskautti ensimmäisellä kierroksella 3,4 sekuntimetrin myötätuulessa 655. Se säilyi johtotuloksena, kunnes Lempäälän Kisa Yleisurheilun Noel Nikulainen räväytti viidennellä kierroksella ennätyksensä 658. Viimeisellä kierroksella Bäck liiteli miltei seitsemän metriä, mutta punainen lippu nousi yliastumisen merkiksi.

Mestaruuden vei peräti 42 senttiä ennätystään parantanut Nikulainen. Bäck ponkaisi kilpailun toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi pisimmät hypyt 655, 654 ja 651, mutta kultaan vaaditut sentit jäivät uupumaan. Joka tapauksessa Bäck pidensi ennätystään ennätyskelpoisessa tuulessa lukemiin 654. Bäck tunnusti rehdisti Nikulaisen paremmakseen.

Nikola Bäck.

– Pituudessa ei ollut minun päiväni. Viimeinen hyppy olisi ollut seitsemän metriä, mutta yliastuttu on yliastuttu. Treeneissä olen hypännyt 680. Oli tänään kova kisa Nikulaisen kanssa, Bäck sanoi.

Bäck otti revanssin 100 metrillä kiitämällä mestariksi 0,8 sekuntimetrin myötätuulessa ajalla 11,38. Nikulainen ahdisteli Bäckiä tässäkin lajissa ja sai hopeaa ajalla 11,47. Bäck ensimmäisen alkuerän ajalla 11,32 ja Nikulainen toisen ajalla 11,47. Nikulainen paransi ennätystään kolmella sadasosasekunnilla. Bäckin ennätys on 11,19. Bäck oli tyytyväinen kultajuoksuunsa.Hän tuuletti railakkaasti jo pari metriä ennen maalia.

– Lähtö ei ollut paras, mutta pystyin kiihdyttämään huippuvauhtiin. Jo 20 metriä ennen maalia huomasin, että voitan. Minulla on tapana tuulettaa voittoja lujasti, Bäck kertoi.

Bäck kertoi ensi kauden tavoitteekseen selviytymisen Kalevan kisojen pituushyppyyn.

Nikola Bäckin äiti Natalia Kilpeläinen-Bäck on saavuttanut Suomen mestaruuksia kolmiloikassa, isä Mikael Bäck SM-mitaleita 4 x 400 metrillä ja veli Kristian Bäck Suomen mestaruuksia pituushypyssä.

14-vuotiaiden poikien satasen ylivoimaiseksi mestariksi viiletti Åbo IFK:n Jonatan Heikkilä ennätyksellään 11,68.

Jere Murto.

Jere Murto moukaroi ennätyksensä

Alavieskan Virin Jere Murto hallitsee heittolajeja mielin määrin 14-vuotiaiden poikien sarjassa. Hän on Suomen tilastoykkönen kuulassa, kiekossa, moukarissa ja keihäässä. Tällainen monipuolinen ylivoimaisuus heittolajeissa lienee Suomen yleisurheilun historiassa tuiki harvinaista.

Murto voitti Imatralla 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailujen toisen päivän aluksi 14-vuotiaiden poikien moukarinheiton ennätyksellään 65,71. Hän linkosi kultatuloksen kuudennella eli viimeisellä kierroksella kilpailun viimeisenä heittäjänä. Murto olisi voittanut mestaruuden myös kuudenneksi pisimmällä heitollaan. Ennätystään 4,20 metriä pidentänyt Murto paranti kilpailutulostaan miltei jokaisella kierroksella: 57,64-58,02-61,08-58,88-61,99-65,71.

– Yleisön kannustus siivitti tänään huippuvireeseen. Hyvät tulokset ovat myös isäni (Jari Murto) valmennuksen ansiota, Jere Murto kiitteli.

Murto osallistuu kolmos- ja neloslajeihinsa

Hopealle pyörähteli Kaipolan Vireen Konsta Hämelehto ennätyksellään 57,57. Ikäluokassa lennätetään nelikiloista moukaria eli samanpainoista kuin naisten sarjassa. 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailuissa kukin urheilija saa osallistua enintään kahteen lajiin. Murron lajivalinnat ratkesivat hieman ikävällä tavalla.

– Loukkasin kyynärpääni, kun kaaduin Ylivieskassa keihäskisassa (neljä viikkoa sitten). Käsi ei nyt kestä keihäänheittoa eikä kuulantyöntöä, joten jouduin valitsemaan näissä kisoissa kolmos- ja neloslajit eli kiekon ja moukarin. Moukari taisi nousta nyt kolmoslajiksi. Monipuolisuus on kovan innostuksen ansiota, Jere Murto kertoi.

15-vuotiaiden poikien moukarinheiton voitti Vantaan Salamien Nooa Merimaa tuloksella 65,27. Myös Parkanon Urheilijain Riki Honkanen puhkaisi 60 metriä tuloksella 63,35.

Pelli, Sinkkonen ja Lindqvist tarjosivat jännittävän kilpailun

Polvijärven Urheilijoiden Niilo Pelli voitti kutkuttavan jännittävän 15-vuotiaiden poikien korkeushypyn ennätystään sivuavalla tuloksella 185. Hopealle hyppäsi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lauri Sinkkonen ennätyksellään 182. Samalla tuloksella pronssille pomppasi huikeat 13 senttiä ennätystään ylentänyt Kirkkonummen Urheilijoiden Oliver Lindqvist. Lindqvist tempaisi mitalihyppynsä perään juoksuradalla upean kokovoltin takaperin ilman vauhtia. Lindqvist aloitti kilpailunsa 150:stä ja hyppäsi peräti 16 kertaa.

Pelli iloitsi kultamitalista, joka heltisi lujan kamppailun päätteeksi.

– Hyvältä tuntuu. Yllätyin siitä, että kisa oli näin tiukka. Kirkkonummen kaveri teki aikamoisen suorituksen, Pelli hehkutti kilpakumppaniaan.

Pelli yritti vielä kolmesti 190:stä.

– Tulos jäi vähän harmittamaan. Myös 190 olisi voinut mennä. Yritykset siitä olivat aika hyviä, mutta ehkä ihan huippulataus purkautui, kun mestaruus varmistui. Kyllä se 190 menee vielä tällä kaudella, Pelli sanoi.

Pelli otti revanssin, sillä viime vuonna 14-vuotiaiden sarjassa SM-kullan vei Sinkkonen ja Pelli jäi hopealle.

Pellin toinen laji tämän vuoden SM-kilpailuissa on 300 metriä. Hänen piti alunperin hypätä pituutta, mutta pituusmittelö käytiin samaan aikaan kuin korkeuskilpa.

14-vuotiaiden poikien korkeushypyn ykköseksi ylti Juankosken Kuohun Asseri Jestoi tuloksella 180.

Hilla Tuominen juoksi kaksoismestariksi

Lahden Ahkeran Hilla Tuominen voitti 15-vuotiaiden tyttöjen 800 metriä ennätyksellään 2.15,37. Tuominen voitti eilen 300 metrin aitajuoksun mestaruuden, joten hänestä tuli kaksoismestari. 15-vuotiaiden poikien 800 metrin voittajaksi paineli Kenttäurheilijat-58:n Justus Korvenpää ajalla 2.00,41. Hän johti juoksua lähdöstä maaliin.

Keravan Urheilijoiden Samuli Saarikoski peesasi koko matkan Korvenpäätä ja yritti loppusuoralla puristaa tämän ohitse, mutta ei onnistunut. Saarikoskelle hopeaa ajalla 2.00,75. Muut kilpailijat hävisivät kärkikaksikolle yli viisi sekuntia.

Turun Urheiluliiton Sisu Saarinen voitti rohkealla juoksulla 14-vuotiaiden poikien 800 metriä ajalla 2.01,45. Koko matkan juoksua johtanut Saarinen veti ensimmäisen kierroksen 58 sekuntiin.

Inka Räsänen voittaa 14-vuotiaiden tyttöjen 100 metriä.

Inka Räsänen pinkoi satasen 12,46

Karhulan Katajaisten Inka Räsänen voitti 14-vuotiaiden tyttöjen 100 metriä ennätyksellään 12,46.

– Mestaruus tuntuu tosi hyvältä. Tulin tänne hyvällä itseluottamuksella. Lähtö oli hyvä ja 20 metriä ennen maalia tiesin varmasti, että voitan, kertoi Jari -Petteri Partasen valmentama Räsänen.

Helsingin Kisa-Veikkojen Aleksandra Lovén sai hopeaa ennätyksellään 12,58. Lovén lohkaisi ennätyksestään ensin alkuerässä 18 sadasosasekuntia ja vielä finaalissa 19 sadasosasekuntia lisää.

15-vuotiaiden tyttöjen satasella nähtiin hurjan tasapäinen mitalikamppailu. Porin Yleisurheilun Rauha Rajainmäki voitti kultaa ajalla 12,73, Espoon Tapioiden Camilla Junes sai hopeaa ajalla 12,74 ja Lempäälän Kisa Yleisurheilun Venla Vaittinen pronssia ajalla 12,75. Rajainmäki juoksi finaalissa ennätyksensä ja Vaittinen sivusi ennätystään. Junes juoksi välierässä ennätyksensä 12,63. 15-vuotiaiden tyttöjen satasella oli 28 juoksijaa. Parhaat urakoivat neljässä tunnissa finaalin lisäksi alkuerät ja välierät.

Sohvi-Lotta Varonen, voittaja Lumi Koskelainen ja Sara Söderman korkeushypyn palkintojenjaossa.

Lumi Koskelaiselle kultaa nappihypyllä

Sibbo-Vargarnan Lumi Koskelainen oli 14-vuotiaiden tyttöjen pituushypyn paras ennätyksellään 551. Hopeaa sai Joensuun Katajan Sohvi-Lotta Varonen tuloksella 536. Koskelaisen kolmas hyppy (551) oli täysosuma.

– Yllättävän hyvin meni. Ennätys parani päälle 20 senttiä. Vauhdinotto meni hyvin, askel osui nappiin lankulle ja kurotus alastulossa oli hyvä, Koskelainen sanoi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jesse Kaipiainen voitti 15-vuotiaiden poikien kuulantyönnön viimeisen kierroksen tuloksella 15,72. Hän olisi voittanut kultaa myös toiseksi parhaalla tuloksellaan, joka oli 15,68. Joensuun Katajan Aleksi Tanskanen työnsi hopealle tuloksella 15,66. Sarjassa työnnetään nelikiloista kuulaa eli samanpainoista kuin naisten sarjassa.

Ilmajoen Kisailijoiden Olivia Laasanen heitti kolmikiloista moukaria 57,18 ja voitti sillä 15-vuotiaiden tyttöjen mestaruuden. 15-vuotisten tyttöjen kuulantyönnön vahvin oli Porin Yleisurheilun Kiia Mäkinen tuloksella 13,61.

(Jyrki Repola.)

 

IMATRA 4.-6.8.2023 14-15-v. SM-kilpailut

2. päivä 5.8.

(Lämpötila 18-20°C.)

Finaalit:

M15,

100 m (0,8 m/s): 1) Nikola Bäck VasaIS 11,37 (ae. 11,32), 2) Noel Nikulainen LempKi 11,48 (ae. 11,47), 3) Jonas Braxén VasaIS 11,73, 4) Manuel Ojala RaumU 11,79 (ae. 11,57), 5) Haiku Lassila KUYU 11,93 (ae. 11,83), 6) Mikael Salminen LA 11,94 (ae. 11,82), 7) Ville Hanttu EspTa 12,05 (ae. 11,97), 8) Jere Peltomäki KankaanpSL 12,10.

800 m: 1) Justus Korvenpää KU-58 2.00,41, 2) Samuli Saarikoski KeravU 2.00,75, 3) Eero Lahdenkauppi TuUL 2.06,08, 4) Topi Niemi RiihimKi 2.07,31, 5) Harri Hynynen IisVi 2.07,57, 6) Taavi Manner KankaanpSL 2.10,84, 7) William Strandvall KronÅs 2.11,08, 8) Mikael Venäläinen ImatrU 2.12,07 (B-erän voittaja), 9) Joona Soininen EsboIF 2.12,53, 10) Niilo Kouvalainen KiuruvU 2.12,83, 11) Rasmus Salminen FoSa 2.13,00, 12) Arvid Kock PedersFa 2.13,06, 13) Leo Kervinen HKV 2.13,47, 14) Eemil Veikkola KiuruvU 2.14,50, 15) Emil Seppälä TuUL 2.14,53, 16) Tony Ahlvik PedersFa 2.14,82, 17) Oskari Savolainen IkaalU 2.17,60, 18) Oskari Piirainen PorvU 2.18,59.

100 m aj (83,8 cm, 0,8 m/s): 1) Markus Vainio LA 13,13, 2) Nuutti Leppänen KUYU 13,45, 3) Haiku Lassila KUYU 13,69, 4) Miska Anttonen ImatrU 13,76, 5) Eeli Bengs VasaIS 14,13, 6) Renne Kankkunen JoKa 14,38, 7) Veikko Valovirta EspTa 15,46, Akseli Varpio RaisKu hylättiin.

Korkeus: 1) Niilo Pelli PolvijU 185, 2) Lauri Sinkkonen JKU 182, 3) Oliver Lindqvist KirkkonU 182, 4) Sisu Parkkonen ValkealKa 173, 5) Samuel Vihma VantSa 170, 6-8) Leo Pakkasela NoormNo & Joona Paananen NurmijYU & Bernard Sjöblom HIFK 165, 9) Noel Joensuu VantSa 160, 10) Konsta Pitkänen RekolRa 155, 11) Jeri Niinivirta NoormNo 150, 12) Niklas Hämeenniemi ValkealKa 140.

Pituus: 1) Noel Nikulainen LempKi 658 (0,9 m/s), 2) Nikola Bäck VasaIS 655 (3,4 m/s, myös 654), 3) Joona Viitala JKU 601, 4) Juho Taavila LA 577, 5) Samuel Vihma VantSa 569, 6) Juho Valkama ValkeakHa 565, 7) Emppu Siltala LA 565, 8) Ville Kankainen ÄänekU 559, 9) Eeli Bengs VasaIS 553, 10) Eelis Eskola NouSu 552, 11) Topi Kopsa LUM 544, 12) Elias Oksanen HyvinkSU 544, 13) Veikko Valovirta EspTa 542, 14) Carlos Mattsson TuUL 514, 15) Noel Joensuu VantSa 509, 16) August Mikkola EspTa 506.

Kuula (4 kg): 1) Jesse Kaipiainen KUYU 15,72, 2) Aleksi Tanskanen JoKa 15,66, 3) Hannez Sarin MalaxIF 14,51, 4) Hjalmar Kurki TuUL 14,30, 5) Artturi Erkkilä MerikarvIn 14,29, 6) Tuomas Mäkelä IkaalU 14,13, 7) Aarni Elomaa TP 13,60, 8) Eelis Eskola NouSu 13,38, 9) Joonas Heinonen UKK 13,20, 10) Max Nyberg IFRaseb 12,96, 11) Atte Saarimäki ÄhtärU 12,25, 12) Ville Isokääntä AlavVi 11,78, 13) Miko Nortunen ÄhtärU 10,06.

Moukari (4 kg): 1) Nooa Merimaa VantSa 65,27, 2) Riki Honkanen ParkU 63,35, 3) Aleksi Tanskanen JoKa 54,64, 4) Joonas Heinonen UKK 49,14, 5) Aatu Saarimäki ÄhtärU 46,18, 6) Atte Saarimäki ÄhtärU 45,73, 7) Jeri Niinivirta NoormNo 44,81, 8) Roope Kirjavainen TuUL 38,56, Olli Huttunen JKU ilman tulosta.

Jonatan Heikkilä voittaa 14-vuotiaiden poikien 100 metriä.

M14,

100 m (1,3 m/s): 1) Jonatan Heikkilä ÅIFK 11,68, 2) Romary Pavlikov EsboIF 11,95 (ae. 11,88), 3) Okko Viljanen EsboIF 11,96, 4) Oskari Syväranta LA 12,01, 5) Leevi Pein KankaanpSL 12,15, 6) Asmar Hawari IFNykarl 12,44 (ae. 12,38), 7) Eino Viljanen EsboIF 12,49 (ae. 12,41), 8) Jussi Wesanko HKV 12,61 (ae. 12,47).

800 m: 1) Sisu Saarinen TuUL 2.01,45, 2) Rasmus Koski KauhajKa 2.03,54, 3) Markus Waithaka HKV 2.10,39, 4) Jesper Vallin ImatrU 2.10,42, 5) Veikko Ylönen JoroistU 2.12,25, 6) Valtteri Järvelä OP 2.13,13, 7) Max Kostamo TuUL 2.15,61, 8) Joonatan Kulmala JKU 2.21,16.

100 m aj (1,3): 1) Pyry Heiskanen KU-58 13,85, 2) Samu Pentinniemi ViialVa 14,82, 3) Ilmari Astikainen LUM 15,43, 4) Julius Auvinen JKU 15,51.

Korkeus: 1) Asseri Jestoi JuankKu 180, 2) Eemeli Raunio TP 173, 3) Jakob Holmberg IFRaseb 173, 4) Emil Appel MalaxIF 170, 5) Markus Waithaka HKV 170, 6) Elias Oittinen SaarijPu 167, 7) Rasmus Helasuo VantSa 158, 8) Aaron Adun HKV 155, 9) Otto Kajuutti SaarijPu 145.

Pituus: 1) Pyry Heiskanen KU-58 608 (-0,8 m/s), 2) Richard Lindqvist TuUL 587, 3) Mikael Saastamoinen NoormNo 536, 4) Nuutti Kreko KauhajKa 536, 5) Jussi Nerg JKU 519, 6) Korawik Saendee ValkealKa 517, 7) Julius Auvinen JKU 506, 8) Martin Kullberg ImatrU 502, 9) Niilo Juopperi KuivasjAu 461.

Kuula (4 kg): 1) Teo Hietalahti SavRi 14,79, 2) Eeli Holappa PaltamU 13,35, 3) Frans Heinonen UKK 12,82, 4) Eetu Ylinen KauhajKa 12,82, 5) Niko Sutinen SiilinjPo 12,81, 6) Kevin Hildén SibVa 11,67, 7) Benjamin Eklund IFNykarl 11,64, 8) Einari Reunamo PoYU 10,80, 9) Arttu Ylinen KauhajKa 10,13.

Moukari (4 kg): 1) Jere Murto AlavVi 65,71, 2) Konsta Hämelehto KaipVi 57,57, 3) Janne Verho KangKi 50,69, 4) Paavo Jaakkola NakkVire 48,65, 5) Antti Tenhunen LappajVe 47,15, 6) Niko Sutinen SiilinjPo 44,90, 7) Benjamin Eklund IFNykarl 44,69, 8) Eelis Hartikainen TP 37,10, 9) Jonne Salminen TammRy 35,68, 10) Konsta Engström AlavuU 33,02, 11) Santeri Rantala NakkVire 32,34, 12) Veeti Saarimäki ÄhtärU 30,06, 13) Vilho Rasi KarhU 29,90, 14) Alvar Salminen KaipVi 25,64, Tino Hirsiaho JKU ilman tulosta.

15-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin tasainen maaliintulo. Voittaja Rauha Rajainmäki nro 559, Venla Vaittinen nro 499 ja Camilla Junes nro 278

N15,

100 m (-0,2 m/s): 1) Rauha Rajainmäki PoYU 12,73, 2) Camilla Junes EspTa 12,74 (ve. 12,63), 3) Venla Vaittinen LempKi 12,75, 4) Kristiina Tamski TP 12,95 (ve. 12,91), 5) Iris Nygård KUYU 13,00 (ve. 12,91), 6) Kiira Karttunen ImatrU 13,00 (ae. 12,87), 7) Daniela Kahugu EspTa 13,04 (ve. 12,92), 8) Lena Liimatainen EspTa 13,09 (ve. 12,93).

800 m: 1) Hilla Tuominen LA 2.15,37, 2) Olivia Puranen JKU 2.16,27, 3) Winnie Markén IFVOM 2.16,62, 4) Viola Takala AlajAn 2.22,74, 5) Livia Kytömaa EspTa 2.24,13, 6) Theresia Johansson PargIF 2.24,33, 7) Klaara Mertsalo EspTa 2.24,50, 8) Maria Tasa VehkalVe 2.24,90, 9) Kaisla Passlin LimingNM 2.27,12 (B-erän voittaja), 10) Malin Saarto TuUL 2.27,24, 11) Taika Henttonen HKV 2.27,27, 12) Ebba Miettinen EspTa 2.29,62, 13) Matilda Hatakka ImatrU 2.29,95, 14) Hilma Hyyrynen AnjalLi 2.31,38, 15) Miisa Mäittälä PorvU 2.33,30, 16) Siiri Tarkka TP 2.33,55, 17) Aino Vuolle KälvTa 2.35,63, 18) Helka Heinonen LiePa 2.36,38, Enni Räisänen AnjalLi hylättiin.

80 m aj (76,2 cm, 0,0 m/s): 1) Ella Wallin VasaIS 11,31, 2) Sofia Sauvala JKU 11,77 (ae. 11,66), 3) Selma Pollari ÄänekU 11,81, 4) Elle Saari EspTa 11,98, 5) Naima Sainio HKV 12,24, 6) Laura Mantila HämTa 12,26 (ae. 12,19), 7) Neea Keso TP 12,31, Elina Kariola LA keskeytti (ae. 12,31).

Pituus: 1) Ella Wallin VasaIS 576 (0,5 m/s), 2) Neea Keso TP 552, 3) Livia Kähtävä AlavVi 549, 4) Alexia Myllymäki RaumU 545, 5) Aino-Maria Valkola SaarijPu 534, 6) Kristiina Tamski TP 525, 7) Rauha Rajainmäki PoYU 516, 8) Iina Manner ÄänekU 514, 9) Essi Suni JKU 513, 10) Sofia Sauvala JKU 513, 11) Vilma Luontila TP 511, 12) Ilona Nordman RaumU 493, 13) Venla Vaittinen LempKi 492, 14) Iida Heino PyhtYr 491, 15) Jade Hänninen LUM 490, 16) Linnéa Strandvall PedersFa 490, 17) Erika Parkkonen JKU 487, 18) Enni Makkonen ÄänekU 486, 19) Oona Mongkol TP 482, 20) Ella Kurula IkaalU 481, 21) Kamilla Hillman IkaalU 479, 22) Ingrid Kass VasaIS 478 (2,4 m/s, myös 476), 23) Alisa Toivanen KajKi 477, 24) Nanna Harkki LempKi 477, 25) Milja Vakkila LUM 471, 26) Iris Nygård KUYU 470, 27) Maija Santanen JanJa 470, 28) Aino Heikkilä TP 377.

Kuula (3 kg): 1) Kiia Mäkinen PoYU 13,61, 2) Alina Nikkilä TP 13,02, 3) Oona Korhonen NurmijYU 12,34, 4) Tilda Åberg VasaIS 12,06, 5) Veera Joutlahti LUU 11,61, 6) Siiri Lindholm SavRi 11,54, 7) Sara Ehrnrooth SavRi 11,31, 8) Sinna Huovinen PyhäselU 11,08, 9) Aino Jäätteenmäki LapuanVi 10,98, 10) Jasmin Huuho PyhäselU 10,91, 11) Olivia Suutari KalannVa 10,77, 12) Lilli Tiainen KerimU 10,67, 13) Helmi Huopalainen ValkealKa 10,63, 14) Helmi Koivumäki TuUL 10,61, 15) Niina Pettersson TuUL 10,06, 16) Armi Partanen KankaanpSL 10,05, 17) Sara Hämelin EsboIF 9,99, 18) Elina Naumanen JoroistU 9,84, 19) Milja Kaapu PunkalKu 9,69, 20) Vilma Ryytty LA 9,54, 21) Lumi Rekonius TP 9,38.

Moukari (3 kg): 1) Olivia Laasanen IlmajKi 57,18, 2) Oona Korhonen NurmijYU 53,35, 3) Iitu Riekkinen JKU 50,98, 4) Anni Syväkoski KaustPV 49,27, 5) Venla Manner TuUL 49,06, 6) Kiira Johansson JoutsPo 48,03, 7) Eeva Ukkonen KangU-68 47,41, 8) Rebekka Petro HämTa 46,07, 9) Roosa Aulamo TP 42,88, 10) Sini Seppänen TP 42,51, 11) Miisa Tuominen VahdTu 41,45, 12) Emmi Koski LapuanVi 40,82, 13) Armi Partanen KankaanpSL 40,80, 14) Elina Ketonen KaipVi 39,43, 15) Emma Hellsten VahdTu 38,55, 16) Emma Kangasniemi NurmijYU 37,84, 17) Saga Rasimus MiKV 36,97, 18) Iida Lehto TuUL 36,50, 19) Hilda Viikilä SaarijPu 35,39, 20) Jemina Nieminen TP 31,50, 21) Elin Bergman NärpKr 26,33.

N14,

100 m (1,1 m/s): 1) Inka Räsänen KarhKa 12,46, 2) Aleksandra Lovén HKV 12,58, 3) Ines Piispanen GamlakarlIF 12,73, 4) Oona Figueira KarhU 12,83 (ae. 12,78), 5) Ida Pentinlehto RaisKu 12,85, 6) Minea Auremaa TuUL 12,85, 7) Meya Kastrén VasaIS 13,01 (ae. 12,97), 8) Peppi Mastokangas YlivKu 13,10.

800 m: 1) Anni Jantunen EspTa 2.19,87, 2) Aino Tarkiainen MiKV 2.20,45, 3) Venla Mennala HämTa 2.20,73, 4) Senni Pääkkönen VU 2.21,13, 5) Meira Hyvärinen SalVil 2.22,69, 6) Helmi Koivisto ImatrU 2.25,82, 7) Elli Mattila PorvU 2.25,83, 8) Paola Kero TuUL 2.27,79, 9) Elli Pihlaja KurikRy 2.27,98 (B-erän voittaja), 10) Milla Elovaara SalVil 2.28,12, 11) Sara Karimäki VammSV 2.28,24, 12) Elvira Svanfeldt SjuIF 2.28,99, 13) Sandra Heikkilä KalajJu 2.29,11, 14) Elsa Erkkilä KuivasjAu 2.29,19, 15) Emilia Tulokas EspTa 2.29,65, 16) Reea Hiitelä TP 2.29,65, 17) Emily Tasala TuUL 2.31,12, 18) Hilma Larvala KU-58 2.32,69, 19) Aava Hytti KarhKa 2.33,00, 20) Ronja Hannén PorvU 2.34,80, 21) Lea Snickars NärpKr 2.36,62.

80 m aj (76,2 cm, 2,3 m/s): 1) Peppi Soiluaho ÄänekU 11,78, 2) Sohvi-Lotta Varonen JoKa 11,93, 3) Pinja Stenberg PyhäselU 12,18, 4) Elea Nieminen NakkVire 12,33, 5) Amanda Aakko LUM 12,35, 6) Nelli Karevaara HämTa 12,38, 7) Matilda Levoranta HIFK 12,57, 8) Eveliina Keskinarkaus OP 12,75 (ae. 12,71).

Pituus: 1) Lumi Koskelainen SibVa 551 (0,4 m/s), 2) Sohvi-Lotta Varonen JoKa 536, 3) Sara Söderman VU 511, 4) Ellen Taponen SalVil 502, 5) Aino Ivaldi PiikKe 492, 6) Elsa Keinonen RaisKu 488, 7) Oivi Heikinaho VihdVi 486, 8) Emma Kainulainen IisVi 484, 9) Noora Moisio TP 477, 10) Jenna Minkkinen PälkLL 477, 11) Ines Piispanen GamlakarlIF 472, 12) Henna Hiltunen OP 463, 13) Matilda Ainasoja PedersFa 461, 14) Matilda Tuovinen VU 460, 15) Saga Laine HeTa 4,59, 16) Essi Kinnanen VammSV 455, 17) Fiona Giraut TP 452, 18) Jemina Eskola KannUra 441, 19) Elsi Lukasczyk HeTa 4,41, 20) Veera Keskinen VihdVi 419.

Kuula (3 kg): 1) Martta Mattila PälkLL 12,81, 2) Emilia Jauhiainen KiuruvU 12,38, 3) Emma Valkila HKV 12,25, 4) Wilhelmiina Mäkelä MarttMu 11,41, 5) Sanni Korkalainen VarpaisjVi 10,89, 6) Essi Sahlström KeitNu 10,56, 7) Amanda Vesterback KorsnFy 10,54, 8) Helmi Paananen LUU 10,36, 9) Venla Siekkinen KeitNu 9,97, 10) Janette Sjöberg KalannVa 9,83, 11) Iita Alanko HeinolIs 9,76, 12) Iida Pennanen KiuruvU 9,67, 13) Sara Söderman VU 9,65, 14) Jennifer Holmbäck KronÅs 9,57, 15) Ella Ylikoski UlvilST 9,53, 16) Julia Lindell KronÅs 9,49, 17) Veera Linna TP 9,47, 18) Aino Alanko HeinolIs 9,35, 19) Minttu Saarilahti TP 9,32, 20) Ada Myrtenblad PorvU 8,95, 21) Jenna Minkkinen PälkLL 8,55.

Moukari (3 kg): 1) Hanna Siirilä AlajAn 55,09, 2) Lumina Uschanow RaisKu 48,25, 3) Venla Siekkinen KeitNu 48,05, 4) Charlotte Knape SibVa 47,73, 5) Oona Männistö NakkVire 47,16, 6) Iita Alanko HeinolIs 46,45, 7) Heta Mösö NurmijYU 44,14, 8) Veera Linna TP 42,78, 9) Emma Valkila HKV 42,16, 10) Aino Alanko HeinolIs 41,51, 11) Fanny Alari PaimU 40,25, 12) Nella Lahtonen MynämIs 39,85, 13) Sanni Korkalainen VarpaisjVi 39,02, 14) Jenna Pyykkö NurmijYU 36,53, 15) Ines Westerlund IFRaseb 35,67, 16) Minessa Miettinen JoKa 31,56, 17) Titta Kovaniemi KuivasjAu 31,17, 18) Minttu Saarilahti TP 30,85, 19) Sanni Peltonen VirtainU 30,07, 20) Peppilotta Eronen JoKa 28,04, 21) Ada Niemeläinen KarhU 27,86.

Alkukilpailut:

M15,

100 m, alkuerät (8 finaaliin):

 1. alkuerä (0,7): 1) Nikola Bäck VasaIS 11,32, 2) Mikael Salminen LA 11,82, 3) Ville Hanttu EspTa 11,97, 4) Anton Laine MasKa 12,08, 5) Pietari Raijas KUYU 12,09, 6) Juska Torkkola KU-58 12,14, 7) Eero Hakola LiePa 12,22, 8) Danny Grönvik IFRaseb 12,31
 2. alkuerä (0,7): 1) Noel Nikulainen LempKi 11,47, 2) Manuel Ojala RaumU 11,57, 3) Jonas Braxén VasaIS 11,74, 4) Haiku Lassila KUYU 11,83, 5) Jere Peltomäki KankaanpSL 12,01, 6) Kaspian Lindholm EsboIF 12,13, 7) Teodor Veselinovic EspTa 12,32, 8) Juuso Rasi MasKa 12,58.

100 m aj (83,8 cm), alkuerät (8 finaaliin):

 1. alkuerä (1,9): 1) Markus Vainio LA 13,34, 2) Haiku Lassila KUYU 13,91, 3) Veikko Valovirta EspTa 14,27, 4) Akseli Varpio RaisKu 14,39, 5) Teodor Veselinovic EspTa 14,63, 6) Ville Mattila RiihimKi 14,78, 7) Topi Kopsa LUM 15,13
 2. alkuerä (1,2): 1) Nuutti Leppänen KUYU 13,73, 2) Eeli Bengs VasaIS 14,32, 3) Miska Anttonen ImatrU 14,38, 4) Renne Kankkunen JoKa 14,38, 5) Kaspian Lindholm EsboIF 14,85, Aapeli Oila EspTa hylättiin.

M14,

100 m, alkuerät (8 finaaliin):

 1. alkuerä (2,1): 1) Jonatan Heikkilä ÅIFK 11,72, 2) Romary Pavlikov EsboIF 11,88, 3) Leevi Pein KankaanpSL 12,18, 4) Asmar Hawari IFNykarl 12,38, 5) Eino Viljanen EsboIF 12,41, 6) Elis Sundholm HKV 12,61
 2. alkuerä (1,9): 1) Okko Viljanen EsboIF 12,08, 2) Oskari Syväranta LA 12,09, 3) Jussi Wesanko HKV 12,47, 4) Melwin Bergman IFVOM 12,52, 5) Jaakko Vuotila HimangU 12,52, 6) Joonatan Juntunen PoYU 12,88.

N15,

100 m, alkuerät (16 välieriin):

 1. alkuerä (0,0): 1) Venla Vaittinen LempKi 12,90, 2) Tara Sohlo EspTa 13,06, 3) Alina Pentti JKU 13,10, 4) Suvi Reunanen LA 13,28, 5) Naima Sainio HKV 13,40, 6) Emma Rytkönen MaaningMa 13,45, 7) Anniina Latva-Kivistö SeinäjSU 13,71
 2. alkuerä (1,7): 1) Minea Perttu YlivKu 12,96, 2) Lena Liimatainen EspTa 13,01, 3) Ella Kurula IkaalU 13,02, 4) Kiia Kellola RaahVe 13,09, 5) Milka Koivukoski HeTa 13,13, 6) Ellen Kock PedersFa 13,30, 7) Aino Seppälä LA 14,01
 3. alkuerä (0,7): 1) Rauha Rajainmäki PoYU 12,74, 2) Kiira Karttunen ImatrU 12,98, 3) Daniela Kahugu EspTa 12,99, 4) Nuuna Piipponen JoKa 13,27, 5) Venla Hauhia VehkalVe 13,27, 6) Nanna Harkki LempKi 13,43, 7) Frida Blomfelt EsboIF 13,61
 4. alkuerä (0,9): 1) Camilla Junes EspTa 12,77, 2) Iris Nygård KUYU 12,96, 3) Kristiina Tamski TP 13,11, 4) Mathilda Granvik EsboIF 13,22, 5) Nellie Lindström SibVa 13,25, 6) Veera Kortelainen JoroistU 13,32, 7) Alva Svanbäck IFVOM 13,41.

100 m, välierät (8 finaaliin:

 1. välierä (0,7): 1) Rauha Rajainmäki PoYU 12,73, 2) Iris Nygård KUYU 12,91, 3) Kristiina Tamski TP 12,91, 4) Daniela Kahugu EspTa 12,92, 5) Tara Sohlo EspTa 12,96, 6) Kiia Kellola RaahVe 13,08, 7) Minea Perttu YlivKu 13,11 (ae. 12,96), 8) Nellie Lindström SibVa 13,35 (ae. 13,25).
 2. välierä (1,8): 1) Camilla Junes EspTa 12,63, 2) Venla Vaittinen LempKi 12,79, 3) Kiira Karttunen ImatrU 12,87, 4) Lena Liimatainen EspTa 12,93, 5) Alina Pentti JKU 12,98, 6) Ella Kurula IkaalU 13,08 (ae. 13,02), 7) Milka Koivukoski HeTa 13,13, 8) Mathilda Granvik EsboIF 13,37 (ae. 13,22).

80 m aj (76,2 cm), alkuerät (8 finaaliin):

 1. alkuerä (0,6): 1) Selma Pollari ÄänekU 11,82, 2) Neea Keso TP 12,34, 3) Naima Sainio HKV 12,46, 4) Malna Heinonen LUM 12,69, 5) Jade Kinnunen JKU 12,77, 6) Olivia Rautiainen EspTa 13,03
 2. alkuerä (1,5): 1) Ella Wallin VasaIS 12,00, 2) Laura Mantila HämTa 12,19, 3) Elina Kariola LA 12,31, 4) Eeva Alonen JKU 12,78, 5) Lumi Simonen KUYU 12,84, 6) Ronja Kempas VU 29,00, Milka Koivukoski HeTa keskeytti.
 3. alkuerä (0,8): 1) Sofia Sauvala JKU 11,66, 2) Elle Saari EspTa 12,38, 3) Alva Svanbäck IFVOM 12,63, 4) Jenna Järvenmäki NokU 12,64, 5) Mathilda Granvik EsboIF 12,64, 6) Jenna Kolari ValkealKa 12,93.

N14,

100 m, alkuerät (8 finaaliin):

 1. alkuerä (0,8): 1) Inka Räsänen KarhKa 12,64, 2) Aleksandra Lovén HKV 12,77, 3) Meya Kastrén VasaIS 12,97, 4) Nea Toivonen KarhU 13,30, 5) Liinu Salmi RaumU 13,40, 6) Venla Lehto JakobstDr 13,41, 7) Izabelle Viitasalo KronÅs 13,43
 2. alkuerä (1,0): 1) Oona Figueira KarhU 12,78, 2) Ines Piispanen GamlakarlIF 12,85, 3) Ida Pentinlehto RaisKu 12,99, 4) Minea Auremaa TuUL 13,09, 5) Peppi Mastokangas YlivKu 13,20, 6) Minja Toivanen NurmijYU 13,33, 7) Ellen Taponen SalVil 13,68.

80 m aj (76,2 cm), alkuerät (8 finaaliin):

 1. alkuerä (-0,2): 1) Nelli Karevaara HämTa 12,51, 2) Amanda Aakko LUM 12,58, 3) Matleena Peltomäki PoYU 12,88, 4) Taika Kuusela TammRy 12,89, 5) Matilda Tuovinen VU 13,02, 6) Liia Lehiö NurmijYU 13,43
 2. alkuerä (0,1): 1) Sohvi-Lotta Varonen JoKa 12,22, 2) Pinja Stenberg PyhäselU 12,49, 3) Eveliina Keskinarkaus OP 12,71, 4) Matilda Levoranta HIFK 12,81, 5) Jadessa Syrjälä ÄhtärU 12,89, 6) Fanni Paija UrjalU 13,19
 3. alkuerä (0,4): 1) Peppi Soiluaho ÄänekU 12,29, 2) Elea Nieminen NakkVire 12,51, 3) Elsi Lukasczyk HeTa 12,82, 4) Alisa Helkilinna LUM 12,99, 5) Hertta Hannula TuUL 13,07, 6) Iida Mäkelä OP 13,41, 7) Mahla Elomaa SavRi 13,68.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/13645#!#d5.8.2023