Aurinkoinen sää vauhditti juhannusviikon Vattenfall Seuracup-kisoja

Aurinkoinen sää vauhditti juhannusviikon Vattenfall Seuracup-kisoja

Vattenfall Seuracupin piirikilpailuja järjestettiin kuluvalla viikolla Porvoossa, Kotkassa, Rovaniemellä ja Helsingissä. Lämpimäksi muuttunut sää siivitti nuoria urheilijoita hyviin tuloksiin.

Helsyn piirikisoissa oli mukana peräti 377 osallistujaa. Helsyn puheenjohtaja Risto Karasmaa oli tiiviisti mukana tapahtuman järjestelyissä ja kertoo ehtineensä seuraamaan kilpailuja vain sivusilmällä.

– 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien 200 metrillä tehtiin hyviä aikoja. Poikien voittaja juoksi 22.80 ja tyttöjen voittaja 25.80. Etusuoralla puhalsi kohtalainen vastatuuli, joten siihen nähden ajat ovat hyviä, Karasmaa kertoo.

Seurojen välisessä kilpailussa suurimman pistepostin vei HKV, joka saalisti 16 130 pistettä. Toiseksi sijoittui Espoon Tapiot 14 840 pisteellä. HKV on Tera-sarjassa tällä hetkellä toisena Borgå Akilleksen jälkeen. Se nappasi voiton tiistaina Porvoossa isännöimissään piirikisoissa. Huikea 16 295 pisteen saalis ilahdutti kovasti seuran yleisurheilujaoston toiminnassa tiiviisti mukana olevaa Leif Rikbergilä.

– Näin korkea pistepotti oli kyllä melkoinen yllätys! Joukkueena pärjääminen on ollut tavoitteemme jo pitkään ja nyt se alkaa kantaa hedelmää. Tästä on hyvä jatkaa toiseen piirikisaan ja finaaliin asti. Olimme viime vuonna finaalissa kymmenensiä ja nyt näyttää siltä, että sijoitusta on mahdollista petrata melkoisesti, Rikberg myhäilee.

Rovaniemen Vattenfall Seuracupin kilpailuissa oli 97 osallistujaa. Kaupungin omien seurojen, Pohjan Koiton ja Lapin Lukon välisen kamppailun voitti Pohjan Koitto pistein 10035. Lapin Lukko keräsi 6354 pistettä.

– Posion Pyrinnön poisjääminen hieman latisti tunnelmaa, mutta kilpailuihin se ei muuten vaikuttanut. Ajoittaisesta sateesta huolimatta kilpailuissa tehtiin hyviä tuloksia. Oman seuran kohdalla olen iloinen siitä, että saimme osanottajan lähes kaikkiin sarjoihin ja lajeihin, Pohjan Koiton yleisurheilujaoston puheenjohtaja Eemeli Kaartinen toteaa.

Tera-sarjan kärkipaikkaa pitää Borgå Akilles pisteillä 16 295. Giga-sarjan kärjessä on Naantalin Löyly 13 170 pisteellä, Mega-sarjan johdossa Pyhäselän Urheilijat (13853) ja Kilo-sarjan kärjessä Kaustisen Pohjan-Veikot (10 866).

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta: http://seuracup.tuloslista.com