17-vuotias Tommi Halonen ohjaa kuusi tuntia viikossa

17-vuotias Tommi Halonen ohjaa kuusi tuntia viikossa

Iisalmen Visan Tommi Halonen on esimerkillinen nuori urheilija. Omien harjoitustensa ohessa hän ohjaa kuusi tuntia viikossa nuorempiaan. Lasten yleisurheiluohjaajakurssia parhaillaan käyvä ja nuorten vastaavan kurssin jo käynyt Tommi sanoo koulutusten olevan valtavan hyödyllisiä.

– Nuorten yleisurheiluohjaajakurssi kesti kaksi viikonloppua. Kurssin aikana käytiin läpi kaikki yleisurheilulajit. Puolet ajasta, noin 14 tuntia, oltiin kentällä opettelemassa lajeja ja toinen puolikas vietettiin teorian parissa. Viikonlopun jälkeen sitä tunsi olevansa jo varsinainen mestarivalmentaja, Tommi naurahtaa.

Hän on yksi Visan omista kasvateista, jotka pääsivät seuran viime keväänä saaman Family Fresh-stipendin myötä ohjaajakoulutukseen. Iisalmen Visassa on 200 yleisurheilupassin omaavaa lasta ja nuorta. Ympäri vuoden pyörivissä ryhmissä liikkuu keskimäärin 50 lasta. Kesällä joukko moninkertaistuu.

– Seurassa on pulaa valmentajista. Ohjaan pienten lisäksi kaksi kertaa viikossa myös nuoria, 11-14-vuotiaita, jotka tähtäävät kilpailuihin. Olemmekin seurassa miettineet, että jatkaisin kouluttautumista vielä valmentajatutkintoon asti. Silloin menestys ei ainakaan olisi valmentajan osaamisesta kiinni, Tommi pohtii.