Yllätyksiä ja uusi kasvoja nuorten sarjoissa  

N22-sarjan kovin nimi Nathalie Blomqvist juoksi SM-maastoissa jo toista vuotta naisten sarjassa, ja molemmilla kerroilla mestaruuden arvoisesti. Nakkilassa 22-vuotisten 4 kilometrin voitto meni minuutin erolla ennakkosuosikille Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaaksolle. Hopean ja pronssin ottivat Reetta Joronen, Joensuun Kataja ja Helsingin Kisa-Veikkojen Janette Vänttinen.

Korkealaakso oli tyytyväinen mestaruuteensa, vaikka omasta juoksusta jäikin hänelle ristiriitaiset tunnelmat. Juoksu ei sujunut niin hyvin kuin hän itse odotti. Kevään kovat treenit ovat vielä tekemättä.

Reetta Joronen ja Moona Korkealaakso.

– Harjoittelu on sujunut vaihtelevasti, mutta valitettavasti ongelmiakin on ollut. Pääpiirteissään treenit ovat menneet kuitenkin paremmin kuin aikaisemmin.

LUM:n laadukasta, Jarmo Viskarin vetämää juoksutallia edustava Korkealaakso on tämän kevään uusi ylioppilas, joten yksi tärkeä etappi elämässä on saavutettu.

Hopealle juossut Joronen kommentoi juoksuaan yksiselitteisesti:

– Aivan karmeaa!

Syykin sille on olemassa. Jorosen valmentajan Tuomo Lehtisen mukaan juoksija sai alkutalven Portugalin leiriltä pahan bakteerisairauden, jonka paraneminen on vienyt aikaa koko talven ja kevään.

Niko Putkinen juoksi 22-vuotiaiden mestariksi.

M22-sarjassa uusi kasvo kärkeen

M22-sarjan 6 kilometrin lähtöviivalle asteli tasainen joukko kilpailijoita ilman selkeää ennakkosuosikkia. Tähän sarjaan olisivat ikänsä puolesta mahtuneet vielä Mustafe Muuse ja Eemil Helander, mutta he ottivat Nakkilassa hienot mestaruudet miesten sarjassa.

Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen piti hyvää matkavauhtia ja jo pienoisen eronkin muihin juoksijoihin. Viimeisellä kierroksella Karhulan Katajaisten Niko Putkinen ja Lahden Ahkeran Walte Hautala hivuttautuivat kuitenkin pikkuhiljaa ohi.

Mestaruus meni Putkiselle, joka on varsin tuore nimi nuorten sarjojen kärkisjoilla. Viime talvena hän voitti SM-halleissa sarjansa hopeaa 3000 metrillä ja oli aikuisten kisassa kymmenes ajalla 8.32,76.

– Tosi hyvät tunnelmat, eka Suomen mestaruus, syystäkin mies oli tyytyväinen 13 sekunnin voitostaan.

– Lähdin hakemaan hyvää sijoitusta. Tiedossa oli tasainen porukka, ja tiesin mestaruudenkin olevan sen takia mahdollinen.

Putkisen valmentaja on jo pitkän uran Karhulan Katajaisten urheilijoiden ohjaajana tehnyt Eero Partanen.

Mikko Kauppinen kukisti kolmen sekunnin erolla Karlos Kemppaalan.

Cooper-miehelle M19-mestaruus

M19-sarjan 6 kilometrin ennakkosuosikki oli Viipurin Urheilijoiden Karlos Kemppaala. Hän juoksi viime talvena kovan hallikympin aikaan 31.13 ja voitti kolme viikkoa sitten tämän sarjan maantiemestaruuden. Kemppaala lähtikin hyvään vauhtiin ja teki heti eron muihin juoksijoihin.

Viime syksynä koulunsa Cooperin tuloksellaan julkisuuteen noussut noviisi, Vieremän lukiolainen Mikko Kauppinen teki kuitenkin kovan yllätyksen. Hän runnoi viimeisellä kahden kilometrin kierroksella Kemppaalan eron umpeen ja juoksi saman tien voittoon kolmen sekunnin erolla. Kisan pronssia otti IK Falkenin Valter Joensuu.

Kauppisesta on tulossa hyvä seuraaja Vieremän suurelle tähdelle Iivo Niskaselle. Savon murre hersyy luonnollisesti ja kommentit ovat aitoja, kuten hiihtosankarilla konsanaan.

– Juoksu kulki erittäin hyvin. Kuusi kilometriä on kiva matka!

Ylen haastattelussa kysymykseen tulevista kilpailumatkoistaan mestari vastasi:

– Sitä pittää kahtoo.

Kaikki matkat kuulemma kelpaavat, vaikka kasin kohdalla pientä epäröintiä ilmenikin. Kesän tähtäin voisi olla pääsy Kalevan kisoihin.

Kauppinen aloitti juoksu-uransa omaksi huvikseen. Nyt on valmentaja löytynyt.

– Sami Karjalainen. Hyvä mies, juoksija totesi.

Jo viime talvena Kauppinen väläytteli juoksulahjojaan hallikisoissa, mutta entä se Cooper?

– Viimeksi kun oli puhetta, niin yli 3800 metriä. Nyt saisi luvan jo yli neljän mennä.

19-vuotiaiden parhaat: Nelli Viskari, Ilona Mononen ja Melissa Kykyri.

Ilona Mononen: Tarkoitus oli lähteä paukusta kovaa

Lahden Ahkeran Ilona Monosen vastasi myöntävästi, kun seuran valmentajat kysyivät, vieläkö hän olisi valmis juoksemaan 19-vuotiaiden sarjassa, vaikka edellytyksiä olisi taistella menestyksestä naisten sarjassa.

– Sanoin, että totta kai. Ehdin yleiseen sarjan kilpailuun vielä monena vuonna, Mononen sanoo.

Oman ikäluokkansa 4 kilometrin kilpailussa Mononen oli täysin suvereeni. Hän voitti kilpailun 1.28 minuutin erolla ennen Lappeenrannan Urheilu-Miesten Nelli Viskaria, joka kukisti kolmella sekunnilla kolmanneksi sijoittuneen Kälviän Tarmon Melissa Kykyrin.

– Tarkoitus oli lähteä paukusta kovaa, mutta kun meneillään on leiripätkä Liikuntakeskus Pajulahden alppimajassa, oli vähän arvoitus, miten hapenotto kulkee, Mononen sanoi.

– Sain kuitenkin nukkua yhden yön kotona ennen kuin tulin tänne ja nyt tuntui hyvältä ja hapekkaalta. Olisi voinut olla toinen tilanne, jos olisin tullut tänne suoraan leiriltä.

Monosen kesän ohjelmassa 3000 metrin lisäksi on 5000 metrin kilpailuja, joista haetaan rankingpisteitä Münchenin EM-kilpailuja ajatellen. Mononen

Toiseksi sijoittunut Nelli Viskari oli tyytyväinen vauhtiinsa.

– Toisella kierroksella  läksin vähän kovempaan vauhtiin ja 3 kilometrin kohdalla tuntui aika pahalta, mutta hyvin se tuli loppuun asti, Viskari sanoi.

Saana Lappalainen voitti 17-vuotiaiden mestaruuden.

Saana Lappalainen tähtää U18-kisoihin

17-vuotisten naisten 4 kilometrillä vielä kilometri ennen maalia kasassa oli reilu puoli tusinaa juoksijaa. Sen jälkeen kärkipaikan ja pienen johdonkin otti Viipurin Urheilijoiden Miina Kilpeläinen. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Saana Lappalainen kiri eron kuitenkin kiinni viimeisillä sadoilla metreillä ja juoksi mestaruuteen viiden sekunnin erolla. Pronssia otti Lahden Ahkeran Ea Vuori.

– Juoksu sujui hyvin. Alussa oli vähän hankalaa, mutta loppua kohti parani, Lappalainen totesi juoksustaan.

Hän ei odottanut voittoa, ja taktiikkana oli ensin katsoa, mitä muut tekevät.

– Maastojuoksu on minulle aika tavalla välikisa, kun en sitä kovinkaan paljon harjoittele. Tavoitteeni ovat ratakisoissa, ja yritän kesällä päästä mukaan 17-vuotisten EM-kisoihin Jerusalemiin.

Lappalaisen päämatka on 1500 metriä, ja EM-raja sille matkalle on 4.40. Myös 800 metriä on mahdollinen, jolle raja on 2.14. Juoksijan ennätykset ovat 2.12 ja 4.37, joten EM-kisapaikan uskoisi irtoavan.

Isänsä Teemu Lappalaisen valmennuksessa oleva seinäjokinen käy kotikaupungissaan tavallista lukioita.

– Tavoite on päästä ylioppilaaksi kolmessa vuodessa, mutta jos näyttää tiukalta, niin kolme ja puoli sitten.

– Reitti olikin yllättäen jopa raskas, Luukas Kontro totesi.

Kontro piti suosikin asemat

Jyväskylän Kenttäurheilijat Luukas Kontro piti suosikin aseman ja vei 17-vuotiaiden. miesten 4 kilometrin mestaruuden viidellä sekunnilla ennen Joensuun Katajan Eemeli Hirvosta. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtola oli kolmas 9 sekuntia kärjestä.

– Reitti olikin yllättäen jopa raskas. Nousua oli paljon, mutta tiesin, että nousua osaan tulla, Kontro sanoi.

– Ensimmäinen kierros oli ihan hölkkää minulle. Roikuin perässä ja ajattelin, että teen ratkaisun, kun vika kilsa lähtee. Siinä oli sitten vähän ikävä kohta lähteä yksin vastatuuleen, mutta kannustus oli niin kova, että se tulee vaikka missä tuulessa.

Ville Viitakoski, kuten kaikki muutkin SM-maastojen juoksijat, saivat nakkilalaisyleisön tuen.

Viitakoski: Ei tänne lähdetä häviämään

Yksi Nakkilan useista ylivoimaisista mestareista oli 15-vuotiaiden poikien 5 kilometriä voittanut Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski, jolle mestaruus oli toinen perättäinen.

– Ei tänne lähdetä häviämään, Viitakoski sanoi.

Viitakoski säntäsi kärkeen heti alkumatkasta ja voitti mestaruuden 12 sekunnin turvin. Kälviän Tarmona Santeri Kallio oli toinen ja Liedon Parman Tatu Virtanen kolmas 20 sekuntia kärjestä.

– Tarkoitus oli tarkkailla muita muutama sata metriä ja mennä sitten kärkeen ja niin se meni, Viitakoski tuumi.

Antti Nisosen valmennuksessa harjoitteleva Viitakoski pelaa yleisurheilun ohella jalkapalloa.

– Juoksu taitaa kuitenkin olla ykköslaji ainakin vielä tällä hetkellä, Viitakoski mietti.

– Reitti oli hyvä. Oli mäkeä ja mutkaa.

15-vuotiaiden kärkitrio: Ella Rautawaara, Winnie Markén ja Olivia Puranen.

Tyttöjen 15-vuotiaiden 4 kilometrin kilpailussa IF VOMin Winnie Markén teki kilpailun loppuhetkillä ratkaisevan eron Espoon Tapioiden Ella Rautawaaraan joka johti taistoa vielä vajaa kilometriä ennen maalia. Markénin loppukiri toi mestaruuden neljän sekunnilla erolla Rautawaaraan. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Olivia Puranen oli kolmas 7 sekuntia kärjestä.

Nakkila:

Maastojuoksun SM-kilpailut:

Miehet, 4 km: 1) Eemil Helander JyväskKU 11.36, 2) Mika Kotiranta JoensKa 11.46, 3) Ossi Kekki LahdA 11.48, 4) Hannu Granberg LahdA 11.50, 5) Martti Siikaluoma LahdA 12.02, 6) Konsta Hämäläinen JoensKa 12.06, 7) Samuli Hussa PudasjU 12.07, 8) Jarkko Järvenpää TampPy 12.08, 9) Panu Jantunen HKV 12.12, 10) Joni Virkkala GamlakIF 12.14,

11) Kari Poutiainen PudasjU 12.18, 12) Otto Kaario JyväskKU 12.24, 13) Mikko Hirvonen JoensKa 12.26, 14) Juuso Hakala TuUL 12.30, 15) Samu Mikkonen TampPy 12.33, 16) Julius Mäkinen TampPy 12.35, 17) Rami Oravakangas PudasjU 12.36, 18) Aleksi Kivelä LempKiYU 12.37, 19) Samuel Auvinen JoensKa 12.47, 20) Jaakko Nieminen JyväskKU 12.52,

21) Otto Loukkalahti IFRaseb 12.53, 22) Johannes Brunila TuUL 12.56, 23) Tuomas Puputti IFRaseb 12.57, 24) Ari-Pekka Lassila VetU 13.03, 25) Samu Heikkonen LappUM 13.04, 26) Jussi Karkkulainen PyhäsU 13.08, 27) Lasse Suonpää KanksLei 13.13, 28) Joona Sointu LempKiYU 13.18, 29) Teppo Syrjälä TampPy 13.23, 30) Jussi Huuskonen JyväskKU 13.28,

31) Junnu Korvenpää KU-58 13.30, 32) Kalle Linnasaari TuUL 13.34, 33) Joonas Kuisma TeivoSt 13.39, 34) Samu Hanhela LahdA 13.59, 35) Hugo Aström HIFK 14.25, 36) Simo Lyyra KeskiUYU 14.32, 37) Henri Taipale KU-58 14.33, 38) Samuli Mattila HämeenlTa 14.43, 39) Simeon Hyyppä VimpVe 15.00, 40) Asmo Ahola Endurance 16.12.

10 km: 1) Mustafe Muuse TuUL 30.34, 2) Ossi Kekki LahdA 30.46, 3) Antti Ihamäki AlajA 31.10, 4) Jarkko Järvenpää TampPy 31.43, 5) Victor Lövdahl VasaIS 32.00, 6) Niklas Wihlman TuUL 32.02, 7) Juuso Hakala TuUL 32.11, 8) Konsta Puutio GamlakIF 32.31, 9) Jan Kaas GamlakIF 32.34, 10) Björn Sandler IKFalken 33.01,

11) Rasmus Palmi HKV 33.09, 12) Kevin Sandell IKFalken 33.12, 13) Sami Saku IFÅland 33.24, 14) Harri Hietamäki VasaIS 33.29, 15) Matti Rauma TuUL 33.45, 16) Jonathan Kilpelä JyväskKU 33.55, 17) Antti Hyttinen VaajKuo 34.01, 18) Markus Hämäläinen VehkVei 34.26, 19) Miika Takala JyväskKU 34.30, 20) Mika Sällinen GamlakIF 34.36,

21) Jesse Kuokkanen VarkKV 34.49, 22) Felix Hannelin JanJa 35.31, 23) Kalle Linnasaari TuUL 35.39, 24) Juho Ylipekkala LappUM 35.45, 25) Marko Alasaukko-Oja KU-58 36.48, 26) Reijo Ronnila HeinI 37.25, 27) Mika Nurmo PunkalKu 38.16, 28) Simeon Hyyppä VimpVe 38.39, 29) Jani Hänninen PudasjU 39.21.

Naiset, 4 km: 1) Nathalie Blomqvist IKFalken 13.04, 2) Kristiina Mäki LahdA 13.28, 3) Saija Seppä SuolU 14.08, 4) Oona Kettunen KarhKa 14.13, 5) Heini Ikonen JyväskKU 14.20, 6) Sofie Lövdahl VasaIS 14.22, 7) Lotta Sundqvist TuUL 14.26, 8) Satu Rautiainen KoivKi 14.30, 9) Emilia Jousimaa LahdA 14.32, 10) Veronika Virtapohja LahdA 14.33,

11) Pihla Hokkanen KuopRei 14.38, 12) Maria Murtorinne-Taskinen KuopRei 14.40, 13) Anne Rajaniemi LahdA 14.44, 14) Laura Karkkulainen PyhäsU 14.44, 15) Emma Hakala EspTa 14.46, 16) Henna Vanhanen PudasjU 14.48, 17) Roosa Lahtinen YlöjU 14.53, 18) Jenni Judin KälvTa 14.59, 19) Amanda Virtanen TuUL 15.01, 20) Roosa Hämäläinen KälvTa 15.04,

21) Anne-Marika Partanen KuopRei 15.05, 22) Nina Leivo NurmijYU 15.10, 23) Raija Poutiainen PudasjU 15.27, 24) Janna Korpela PudasjU 15.32, 25) Heidi Horttanainen ImU 15.35, 26) Oona-Mari Hakulinen JyväskKU 15.37, 27) Venla Mäkäräinen KuopRei 15.42, 28) Ida Andersson NurmijYU 15.44, 29) Andrea Lilja VasaIS 15.49, 30) Minna Huovinen PudasjU 15.50, 31) Marika Krohns PudasjU 16.05, 32) Anna Hyvärinen TuUL 16.08, 33) Kaarina

Lehtonen HyvsU 16.22, 34) Päivi Knutar KälvTa 16.50.

10 km: 1) Camilla Richardsson EsboIF 35.01, 2) Johanna Peiponen RovanLa 35.07, 3) Susanna Saapunki PudasjU 35.54, 4) Suvi Miettinen HKV 36.41, 5) Taru Häyrinen HKV 37.00, 6) Saara Nikander LänsiUU 37.05, 7) Ulla Virtanen VaajKuo 37.42, 8) Klaara Leponiemi LempKiYU 38.05, 9) Anna-Elina Heikkinen JyväskKU 38.26, 10) Tiina Alhonen VaajKuo 38.49,

11) Katri Niemistö JyväskKU 39.39, 12) Tuula Vesalainen TuUL 40.15, 13) Heidi Vaahterinen-Mustonen VarkKV 41.14, 14) Marika Krohns PudasjU 41.57.

Nuorten ja junioreiden sarjat

Miehet 22-v. 6,0 km: 1) Niko Putkinen KarhKa 19.08, 2) Walte Hautala LahdA 19.21, 3) Tuure Haapanen TuUL 19.37, 4) Matias Mononen LahdA 19.50, 5) Topi Alahuhta LimNM 20.20, 6) Pyry Suojanen TuUL 20.39, 7) Juho-Kusti Sivosavi TurWei 20.43, 8) Onni Ikonen JyväskKU 20.46, 9) Samuli Kero VammsVoi 20.50, 10) Veeti-Valtteri Soikkeli OulPy 21.43, 11) Aleksanteri Sihvonen HKV 22.00, 12) Rikhard Lehtinen JyväskKU 27.25.

19-v. 6,0 km: 1) Mikko Kauppinen VierKoi 18.46, 2) Karlos Kemppaala ViipU 18.49, 3) Valter Joensuu IKFalken 19.42, 4) Veikko Korpikallio MikkKV 19.49, 5) Joel Vuohtoniemi ViipU 19.51, 6) Aarni Eijs SalVil 20.24, 7) Aarre Paukkeri LimNM 20.34, 8) Ilmari Lehmus JoensKa 20.56, 9) Oscar Nyholm PorvA 20.56, 10) Jimi Alastalo JoensKa 21.01,

11) Otto Vilpponen JoensKa 21.02, 12) Elias Lehtonen UlvST 21.06, 13) Juuso Honkanen LahdA 21.12, 14) Elmeri Kero TuUL 21.16, 15) Samuel Räty KerU 21.42, 16) Markus Serenius HIFK 21.49, 17) Miska Koponen ViipU 21.59, 18) Kasper Lindeberg LahdA 22.06, 19) Miki Niemensivu TuUL 22.38, 20) Robin Fransman IFSibboV 23.09,

21) Pyry Laine TuUL 23.23, 22) Patrik Järvinen TampPy 23.41, 23) Juuso Pihamäki EspTa 24.21, 24) Jibrill Roble ViipU 24.30, 25) Jesse Pihamäki EspTa 25.43, 26) Pyry Iltanen TampPy 26.43.

17-v. 4,0 km: 1) Luukas Kontro JyväskKU 12.44, 2) Eemeli Hirvonen JoensKa 12.49, 3) Eetu Valtola MikkKV 12.53, 4) Anssi Mustonen KoivKi 13.02, 5) Joona Heiskanen KU-58 13.18, 6) Lauri Nokkala LappUM 13.20, 7) Henri Säisä IisVi 13.22, 8) Leevi Holmström LahdA 13.22, 9) Rasmus Laapas NurmijYU 13.22, 10) Veeti Savolainen KerU 13.25,

11) Tero Korpi KU-58 13.28, 12) Oliver Asikainen HKV 13.33, 13) Juho Hyyryläinen VaalKa 13.41, 14) Santeri Ahoniemi HyvsU 13.42, 15) Artturi Kangasmaa RovanRR 13.47, 16) Elmo Ylä-Kotola KarhKa 13.48, 17) Valtteri Partanen KarhKa 13.49, 18) Mikail Uusipere EspTa 13.53, 19) Jaakko Mäenpää JoensKa 13.55, 20) Jaakko Siltala HKV 13.56,

21) Eero Ranta LempKiYU 14.01, 22) Santtu Heiskanen KU-58 14.03, 23) Kasper Björkbacka VetU 14.09, 24) Hannu Sjöblom LoimLei 14.17, 25) Ukko Ikonen VantSa 14.20, 26) Eelis Kuusjärvi LempKiYU 14.25, 27) Joonatan Hämäläinen MikkKV 14.30, 28) Lauri Hiisvirta VasaIS 14.36, 29) Miro Sivonen TampPy 14.41, 30) Ville Korhonen KU-58 14.45,

31) Niilo Mölsä PorvU 14.50, 32) Oliver Nordberg IFKraft 14.55, 33) Aaro Tikkanen LahdA 14.56, 34) Eemil Aaltonen TuUL 14.57, 35) Riku Uusitalo TuUL 15.00, 36) Samuel Kiviharju LempKiYU 15.04, 37) Tyko Suomi ForssSa 15.13, 38) William Forstén EsboIF 15.17, 39) Matias Mällinen OulNMKY 15.19, 40) Nuutti Kyllönen MikkKV 16.39, 41) Henri Saunaluoma KanksLei 16.42.

Pojat 15-v. 4,0 km: 1) Ville Viitakoski MikkKV 13.15, 2) Santeri Kallio KälvTa 13.27, 3) Tatu Virtanen LiedPa 13.35, 4) Rasmus Töyrylä KarhKa 13.42, 5) Aleksi Ahlfors RaumU 13.42, 6) Casper Holm IFFyren 13.47, 7) Jens-Aarne Kero IFRaseb 13.49, 8) Valtteri Kinnunen JyväskKU 13.50, 9) Sander Wikblom IFNykn 13.56, 10) Oiva Odiah PorvU 14.00,

11) Samuli Saarikoski KerU 14.05, 12) Lauri Alm MikkKV 14.13, 13) Kalle Tossavainen JyväskKU 14.16, 14) Konsta Väisänen LahdA 14.19, 15) Atte Virtanen LiedPa 14.32, 16) Vilho Hietala JyväskKU 14.38, 17) Onni Mäiseli LahdA 14.48, 18) Jonne Mourujärvi NurmijYU 14.48, 19) Justus Korvenpää KU-58 14.49, 20) Jerry Vilenius HKV 14.51,

21) Hannes Sundberg IFNykn 14.54, 22) Samuel Ekko NakkVire 14.55, 23) Arvid Kock IKFalken 14.57, 24) Valtteri Asikainen HKV 14.59, 25) Otso Leinonen NurmijYU 15.01, 26) Konsta Vuorela JyväskKU 15.09, 27) Alex Ahlgren PorvU 15.11, 28) Marius Riihimäki TampPy 15.11, 29) Tuomas Ankelo KalVa 15.11, 30) Adam Holm IFNykn 15.12,

31) Hannes Santavuori NaantLöy 15.14, 32) Rasmus Vankka UrjU 15.23, 33) Emil Kuparinen LahdA 15.27, 34) Emil Alajoutsijärvi EspTa 15.28, 35) Eetu Muhonen SeinäjSU 15.28, 36) Oskari Piirainen PorvU 15.30, 37) Olavi Nurmo PunkalKu 15.31, 38) Kasper Redman LahdA 15.35, 39) Joel Luotola PorinYU 15.41, 40) Tony Ahlvik IKFalken 15.53,

41) August Mikkola EspTa 16.00, 42) Oskari Savolainen IkaalU 16.04, 43) Anton Lindfors PargIF 16.05, 44) Elias Eriksson IFFemman 16.05, 45) Leevi Piispanen KU-58 16.16, 46) Elias Haapala NurmijYU 16.19, 47) Emil Klemets IKFalken 16.23, 48) Daniel Lee HKV 16.24, 49) Antti Puustinen MikkKV 16.42, 50) Aapeli Oila EspTa 16.54, 51) Nikolas Lindén LoimLei 17.10, 52) Julius Steiner HKV 17.11, 53) Olavi Tuomisto VammsVoi 17.48, 54) Konsta Räihä MikkKV 18.05.

Naiset 22-v. 4,0 km: 1) Moona Korkealaakso LappUM 13.22, 2) Reetta Joronen JoensKa 14.21, 3) Janette Vänttinen HKV 14.22, 4) Lotta-Maria Maine TuUL 14.25, 5) Salla Laukkanen JoensKa 14.35, 6) Siiri Rainio JyväskKU 14.38, 7) Lotta Tarvainen JoensKa 14.45, 8) Edith Eikkinen KU-58 14.50, 9) Kiia Keinonen TampPy 14.56, 10) Alisa Virtanen JyväskKU 14.58,

11) Jemina Forss TampPy 15.06, 12) Cecilia Österblad VasaIS 15.07, 13) Heljä-Viivi Unkila TuUL 15.17, 14) Aada Miskala MikkKV 15.23, 15) Nelli Hiippavuori TuUL 15.42, 16) Riina Heikkonen LappUM 16.35, 17) Katri Saavalainen SysmSi 16.36, 18) Ellinoora Tuominen RaumU 16.44, 19) Vilma Kyyrö KerU 17.38, 20) Katariina Nurmo PunkalKu 17.50, 21) Suvi Rantala HämeenlTa 18.21, 22) Ada Koskelainen KarhU 20.22.

19-v 4,0 km: 1) Ilona Mononen LahdA 13.23, 2) Nelli Viskari LappUM 14.51, 3) Melissa Kykyri KälvTa 14.54, 4) Emma Ranta LempKiYU 15.01, 5) Kiia Paavola JyväskKU 15.01, 6) Iiris Koski LahdA 15.18, 7) Sini Rahkonen PolvijU 15.35, 8) Nora Kytäjä LempKiYU 15.39, 9) Emma Rainio JyväskKU 15.49, 10) Petriina Niininen TampPy 15.52,

11) Vilma Sorvisto KuivAu 16.09, 12) Ella Sorvisto KuivAu 16.18, 13) Emmi Lampio KerU 16.49, 14) Ida Heikkinen KarhU 17.05, 15) Sanni Korhonen JyväskKU 19.44.

17-v. 4,0 km: 1) Saana Lappalainen SeinäjSU 14.42, 2) Miina Kilpeläinen ViipU 14.47, 3) Ea Vuori LahdA 14.58, 4) Heidi Paasonen MikkKV 15.03, 5) Sini-Minea Saarikoski KerU 15.05, 6) Eva Peltopuro VantSa 15.13, 7) Nelli-Lotta Karppelin LimNM 15.20, 8) Karoliina Olli LoimLei 15.31, 9) Elma Hannikainen HKV 15.33, 10) Linnea Kero TuUL 15.36,

11) Eveliina Kujala LimNM 15.37, 12) Alisa Emaldynova SalVil 15.49, 13) Venla Virrantuomi HKV 15.54, 14) Ilona Pelli MikkKV 15.56, 15) Ilona Takala AlajA 16.00, 16) Sissi Oikkonen LapLu 16.01, 17) Helmi Karkiainen JyväskKU 16.08, 18) Sofia Rinne LahdA 16.10, 19) Jill Friberg IFRaseb 16.18, 20) Aliisa Kiiski KarhKa 16.19,

21) Tinja Pirttikoski TuUL 16.19, 22) Janette Mahkonen LappUM 16.19, 23) Sofia Kivelä LimNM 16.34, 24) Neela Notkonen LahdA 16.38, 25) Taru Repo PohjKoi 16.51, 26) Chantelle Peter HKV 16.56, 27) Veera Väisänen LahdA 17.06, 28) Roosa Heikkinen KarhU 17.10, 29) Helmi Haavisto NokU 17.25, 30) Alina Tikka JoensKa 17.37,

31) Seliina Kuoppa-Aho AlajA 17.43, 32) Marianne Salmi HKV 17.48, 33) Alisa Lindfors PargIF 17.54, 34) Sofia Sivunen PorinYU 18.00, 35) Netta Nieminen VammsVoi 18.01, 36) Ronja Kronvall PorvA 18.09, 37) Ava Nieminen GamlakIF 18.11, 38) Camilla Silén TuUL 18.32, 39) Venla Lehtonen UlvST 18.44, 40) Anna Stenroos KankU 18.47, 41) Therese Äbb IFRaseb 20.21.

Tytöt 15-v, 4,0 km: 1) Winnie Markén IFVom 15.06, 2) Ella Rautawaara EspTa 15.10, 3) Olivia Puranen JyväskKU 15.13, 4) Taimi Vallinoja HKV 15.25, 5) Elsa Stadig ValkKa 15.26, 6) Kia Sairanen RiihimKi 15.36, 7) Sara Säkkinen LimNM 15.41, 8) Sointu Oinas PohjKoi 15.46, 9) Pihla Jaakola-Siimes NurmijYU 15.46, 10) Hilla Tuominen LahdA 15.47,

11) Nenna Mäkinen LahdA 15.53, 12) Silja Valtola MikkKV 15.54, 13) Pinja Lindstedt PorvU 16.01, 14) Miisa Mäittälä PorvU 16.02, 15) Livia Kytömaa EspTa 16.05, 16) Taika Henttonen HKV 16.06, 17) Anni Mäki-Hokkonen LappUM 16.10, 18) Siiri Kotamäki KerU 16.13, 19) Maria Tasa VehkVei 16.22, 20) Fanny-Amanda Seppälä HKV 16.24,

21) Ebba Miettinen EspTa 16.26, 22) Malin Saarto TuUL 16.42, 23) Aino Jokkala PorvU 16.44, 24) Saaga Sassi IinY 16.48, 25) Ida Nordkvist VasaIS 16.57, 26) Vilja Hujanen ViialVa 17.01, 27) Stella Ehnström VasaIS 17.04, 28) Theresia Johansson PargIF 17.12, 29) Hilla Tenho NoormNo 17.13, 30) Lotta Kero TuUL 17.16,

31) Tessa Herronen KälvTa 17.17, 32) Linn Österberg IFVom 17.31, 33) Maija Vuori NakkVire 17.51, 34) Anna Westermarck TuUL 17.55, 35) Elma Uusipaikka VahdTui 17.58, 36) Aino Vuolle KälvTa 17.59, 37) Maiju Mäkelä EspTa 17.59, 38) Saana Kajander KeskiUYU 18.34, 39) Anni Saarinen KalVa 18.42, 40) Neela Vahamäki TuUL 18.42,

41) Nanna Kukkula KalVa 19.01, 42) Emilia Palomäki NakkVire 19.15, 43) Fiina Sarametsä KalVa 19.38, 44) Venla Saari KiukKi 19.49, 45) Cornelia Vuorio TuUL 20.09, 46) Inka Männistö NakkVire 20.23

Joukkuekilpailut:

https://www.resultservice.fi/2022/sm_maasto_su/?action=show&sarja=joukkue