Yli 500 Silja Line Seurakisaa – tapahtumat täydessä vauhdissa!

”Lapsilla oli koko ajan tsemppi päällä”

Kolmatta kesää yhdessä Silja Linen kanssa järjestettävät Silja Line Seurakisat ovat saavuttaneet suuren suosion. Monen lapsen ja nuoren ensimmäisiä yleisurheilukisoja järjestetään kuluvana kesänä yhteensä yli 500 eri puolilla Suomea. Tervetuloa koko perheen voimin mukaan!

Suuren suosion saavuttaneet Silja Line Seurakisat ovat monen lapsen ja nuoren ensimmäinen kosketus yleisurheiluun ja kilpailemiseen. Huhtikuusta lokakuulle jatkuvia Silja Line Seurakisoja järjestetään yhteensä yli 500 eri puolilla Suomea. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki lapset ja etenkin ne, joille yleisurheilu on lajina uusi tuttavuus.

Tammisaaressa ja Karjaalla toimivassa If Raaseporissa on erinomaisen hyviä kokemuksia Silja Line Seurakisoista. Seuran puheenjohtajan Minna Kyttälän mukaan osallistujia on ollut keskimäärin nelisenkymmentä, vaikka kilpailut on kohdennettu 7-vuotiaille ja sitä nuoremmille.

  • Pidimme ensimmäiset Silja Line Seurakisat toukokuussa maastojuoksujen merkeissä ja kesäkuussa ovat jo seuraavat. Lapset ovat tykänneet todella paljon! Kilpailuista saadut tarrat ja mitalit sekä risteilylahjakortit ovat olleet perheiden mieleen. Kaiken kaikkiaan seurakisoista on tullut positiivista palautetta.

Ilo liikuttaa lapsia

Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Ritva Immonen sanoo Silja Line Seurakisojen olevan mainio paikka ottaa ensiaskeleita kilpailemisessa.

  • Turvallisessa kilpailuympäristössä omat vanhemmat ovat läsnä ja lähellä, ja osa vanhemmista on kilpailuissa toimitsijoina. Tulokset eivät ole tilastokelpoisia, jotta kilpailut olisivat paineettomia ja osallistumisen kynnys olisi mahdollisimman matala.

Hän kehottaa hyödyntämään netin Kilpailukalenteri.fi-palvelua, jonka karttahaulla voi etsiä omaa kotipaikkaa tai vaikkapa kesämökkiä lähellä olevat seurakisat.

  • Kilpailuja järjestetään heinä-elokuussa todella tiuhaan ja niihin voi osallistua vapaasti missä päin Suomea tahansa, Immonen kannustaa.

Myös Silja Linella ollaan jälleen mukana kuluvan kesän seurakisoissa innolla.

  • On hienoa olla mukana yhteistyössä, joka liikuttaa lapsia ja perheitä ympäri Suomea niin isoissa kaupungeissa kuin pienillä paikkakunnilla. Mahdollistamme mielellämme kisoihin osallistuville seuroille monipuolisia kannusteita, ja haluamme edelleen tuoda urheilukentillä sekä lapsille että vanhemmille yhdessä tekemisen ja liikunnan iloa, sanoo Tallink Siljan varatoimitusjohtaja Pasi Näkki.

Lisätietoja: www.seurakisat.fi sekä www.kilpailukalenteri.fi