Yleisurheiluviikko käyntiin innostuneissa tunnelmissa usealla paikkakunnalla

Yleisurheiluviikko käyntiin innostuneissa tunnelmissa usealla paikkakunnalla

Valtakunnallinen Yleisurheiluviikko alkoi usealla paikkakunnalla urheilukoulujen käynnistämisellä iloisissa tunnelmissa. Runsas osallistujamäärä sekä lasten ja nuorten into ilahdutti myös urheilijavieraita Iisalmessa, Seinäjoella, Huittisissa ja Ylivieskassa.

Valtakunnallinen yleisurheiluviikko käynnistää tänä vuonna vilkkaan yleisurheilukesän. Yleisurheiluviikon tavoitteena on käynnistää ympäri Suomea kesän yleisurheilukoulut, seurakisat ja Kunniakierros-tapahtumat samalla viikolla.

– Viikon aikana on kiva näyttää yleisurheilun voima, kuinka paljon ympäri Suomea tapahtuu ja käynnistyy yleisurheilutoimintaa. Yleisurheilu on läsnä kaikkialla Suomessa, tapahtumat käynnistävät vahvan yleisurheilukesän, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo.

Yleisurheiluviikkoon kuuluvat myös urheilijavierailut lasten ja nuorten tapahtumissa. Se on tärkeää niin maajoukkueurheilijoille kuin lapsille. Pikajuoksija Sara Francis oli innolla mukana Iisalmen Visan urheilukoulun avauksessa. Ohjelmassa oli niin hippaa, kaikenlaisia lähtöjä eri asennoissa, pituushyppyjä kuin telinelähtöjäkin.

– On tosi kivaa olla mukana! On hyvä kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Toivon, että he innostuisivat yleisurheilusta, äskettäin itse Teneriffalta leiriltä palannut Francis sanoo.

Ylivieskan Kuulan urheilukoulun avauksessa lasten innosta ja urheilun riemusta nautti puolestaan pituushyppääjä Henriikka Parpala. Hän pääsi vetämään alkulämmittelyt illan aikana molemmille ryhmille.

– Oli tosi kiva ilta. Oli ihana nähdä, että oli tullut niin paljon innokkaita lapsia ja he olivat niin innostuneita urheilusta. Yleisurheilu on tulossa takaisin, taas on tosi paljon pieniä urheilijoita, Parpala sanoi iloisena.

Hän oli otettu mahdollisuudesta päästä innostamaan nuorempia.

– Olen aina arvostanut mahdollisuutta, jos pääsee tällaisiin mukaan. On hienoa päästä tuomaan pienille urheilun iloa ja sitä, että he huomaavat, kuinka kiva se on. On tosi ihanaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään, talven mykoplasmasta toipunut ja loppukesän kilpailuihin tähtäävä Parpala sanoi.

Seppänen: ”Haluan itsekin pistää tietoa eteenpäin”

Lauttakylän Lujan urheilukoulun avaus Huittisissa sai vieraakseen moukarinheittäjä Tuomas Seppäsen, joka myös veti lapsille alkuverryttelyä ja pääsi sitten tutustuttamaan moukarinheittoon.  

– Yritin vähän moukarinheiton alkeita opettaa. Muutama poika ei meinannut edes lopettaa, kun ilta loppui. He ainakin innostuivat, Seppänen sanoo iloisena.

– Haluan antaa takaisin. Olen itse ollut pikkuinen poika ja joku muu huippu tai entinen huippu on tullut opettamaan. Haluan itsekin pistää tietoa eteenpäin. On mukavaa, kun porukka on innoissaan, perjantaina Somerolla oman kautensa avaava moukarinheittäjä sanoo.

Aitajuoksija Ville Rajala sai jakaa vinkkejä ja innostaa nuorempiaan Seinäjoen Seudun Urheilijoiden urheilukoulun avauksessa Seinäjoella.

– Alkuverryttelyssä tehtiin aitajuoksijan liikkeitä, eri väleillä juostiin aitaa. Kävelystä lähdimme liikkeelle, mahdollisimman monipuolisesti. Olivat innoissaan ja tuli tosi paljon juoksuja, välillä pidettiin juomataukoa välissä ja taas juostiin, Rajala kertoo hymyillen.

Muiden tavoin hänkin nauttii nähdessään, että liikunta ja erityisesti yleisurheilu kiinnostavat nuoria.  

– Jos itse pystyy omalla esimerkillä näyttämään mallia jollekin, se on mukavaa. Itse seurasin nuorempana paljon muita urheilijoita, ja sillä oli iso merkitys omalla uralla, Rajala sanoo.

Lue lisää Yleisurheiluviikosta ja katso kaikki tapahtumat