Yleisurheiluvalmentajat päätösjuhlassa

Yleisurheiluvalmentajista koostunut Valmennuksen osaamisalan ryhmä (VAT18) valmistui viikonloppuna. Kyse on liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta. Se on uudistunut ammattitutkinto, jossa on yhdistetty Liikunnan ammattitutkinto ja Valmennuksen ammattitutkinto.

Valmistuneet valmentajat ovat Matti Hannikainen Lahden Ahkera, Lauri Hollo Tampereen Pyrintö, Otto Kilpi Jyväskylän Kenttäurheilijat, Joonas Makkonen Lahden Ahkera, Kati Minkkinen Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Mika Pelto Tampereen urheilijat -38, Jari Stång Kuivasjärven Aura, Ilkka Vänskä Sotkamon Jymy, Harri Yli-Kotila Kannuksen Ura.

Tutkintokoulutus käynnistettiin vuoden 2020 keväällä samoihin aikoihin, kun ensimmäiset koronarajoitukset asetettiin.

–Tutkintokoulutus saatiin kuitenkin toteutettua muutamien lähijaksosiirtojen ja etäopetuksella. Kaikki käytännön valmennusjaksot ja arvioinnit pystyttiin toteuttamaan normaalisti, totesi työelämän asiantuntija Tapio Rajala joka johti ohjelmaa yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston koulutuspäällikkö Jorma Lillin kanssa.

Seuraava vain yleisurheiluvalmentajille suunnattu valmennuksen osaamisalan tutkinto on tarkoitus käynnistää Kuortaneella vuoden 2022 keväällä. Hakuilmoitus löytyy os. www.yleisurheilu.fi/seurat/koulutus