Yleisurheilun vastuuvalmentajien erityisammattitutkinto päätökseen

Yleisurheilun vastuuvalmentajien erityisammattitutkinto päätökseen

Yleisurheilun vastuuvalmentajat  saivat päätökseen kaksivuotisen koulutusjakson, valmentajan erityisammattitutkinnon. Tutkinnon rehtorina toimi Suomen Urheiluliiton koulutuspäällikkö Tapio Rajala. 

– Tutkinto oli kahdella tapaa historiallinen. Tämä oli ensimmäinen tämän tason valmennuksen opiskelujakso yleisurheilussa.  Tämä oli myös ensimmäinen ammattitutkinto, joka on järjestetty kahden valmennuskeskuksen, Kuortaneen ja Pajulahden yhteistyönä, Rajala kertoo.

Näyttötutkintopohjaisella valmentajatutkinnolla oli etätehtävien lisäksi kahdeksan lähijaksoa sekä Saksaan ja Hollantiin suuntautunut opintomatka. 

 – Oli mielenkiintoista nähdä, miten Euroopan johtava huippuvalmennuksen toimintaympäristö toimi Hollannin Papendalissa. Siellä harjoittelivat yhtä aikaa parayleisurheilijat ja vammattomat, Rajala sanoo.

Tutkinnolla oli tasokas kouluttajakattaus. Omaa osaamistaan olivat jakamassa useat Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön työntekijät sekä muun muassa kokenut manageri Jukka Härkönen, maastohiihdon ex-päävalmentaja Reijo Jylhä ja näyttämötaiteilija, monialaosaaja Perttu Pesä. 

– Tärkein voimavara koulutuksessa olivat osallistujat, Rajala sanoo.