Yleisurheilun tulevaisuus Pirkkahallissa – Nuorten hallimestaruuskilpailut alkavat perjantaina

Nuorten hallimestaruuskilpailut Tampereen Pirkkahallissa kokoavat viikonloppuna  (26.-28.2.) Suomen parhaat yleisurheilijat 22-, 19- ja 17-vuotiaiden ikäluokista. Kilpailut järjestää Tampereen Pyrintö. Koronaolosuhteiden vuoksi kilpailut järjestetään poikkeuksellisin turvatoimin.

Kilpailut alkavat perjantaina kello 17 ja heti ensimmäisessä lajissa 22-vuotiaiden miesten korkeushypyssä kilpailevat tuore miesten hallimestari Daniel Kosonen järjestävästä seurasta ja Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila, joka on hallitseva Suomen mestari viime kesältä.

22-vuotiaiden miesten kuulantyönnössä tamperelainen tuore miesten hallimestari Arttu Korkeasalo Lielahden Kipinästä on ylivoimainen voittajaehdokas, sillä viimekesäinen miesten mestari Porin Yleisurheilun Eero Ahola ei tällä kertaa ole mukana.

Pikajuoksijat Samuel Purola ja Riku Illukka on valittu miesten maajoukkueeseen Torunin EM-kilpailuihin. Heidän poissaollessaan suosikki on JKU:n Konsta Alatupa, joka toissakesänä voitti Kalevan kisojen 100 metriä.

Miesten kestävyysjuoksuissa huomio kiinnittyy varsinkin Lempäälän Kisan Santtu Heikkiseen, joka kilpailee yhä 19-vuotiaiden ikäluokassa. Espoon Tapioiden Sajan Irintšejev on kypsä 17-vuotiaiden kävelyn Suomen ennätyksen rikkomiseen.

22-vuotiaiden seiväshypyssä Vaasan Tovereiden Jere Keskinen ja 19-vuotiaiden seiväshypyssä Laihian Lujan Juho Alasaari ovat molemmat jo tehneet miesten maajoukkuetason tuloksia. Sama pätee kolmiloikkaajiin Iikka Alingué Janakkalan Janasta ja Aaro Davidila Lapin Lukosta.

Mette Baas voitti viikonvaihteen SM-halleissa Jyväskylässä 200 ja 400 metriä. Tampereen kisoihin hän on ilmoittautunut kolmelle matkalle.

Mette Baas on ilmoittautunut kolmelle matkalle

Naisten tuplamestaruuden viime viikonloppuna 200 ja 400 metrillä voittanut kemiläinen Mette Baas Veitsiluodon Kisa-Veikoista on ilmoittautunut Tampereella myös 60 metrille ja on tällä alimatkallaankin 22-vuotiaiden tilastoykkönen.

Pikajuoksujen taso naisten sarjoissa on hyvin laaja. 19-vuotiaiden ikäluokassa kohtaavat Raision Kuulan Johanna Kylmänen ja Espoon Tapioiden Anna Pursiainen, jotka tänä talvena ovat juosseet 60 metriä jopa Baasia nopeammin.

HIFK:n Viivi Lehikoinen, Larsmo IF:n Alina Strömberg ja kovasti kehittynyt Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen ovat hekin naisten maajoukkuetason sprinttereitä. 17-vuotiaiden 300 metrillä HIFK:n kaksikko Inka Pöyry ja Vivian Tran sekä Essi Niskala Kuivasjärven Aurasta käyvät 40 sekunnin haamurajan kimppuun.

Naisten kestävyysjuoksujen kaikkein kovakuntoisimmat lienevät Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist ja  19-vuotiaiden ikäluokassa kilpaileva Lahden Ahkeran Ilona Mononen. Mutta hyviä haastajia on useita, mm. kiriherkkä Turun Urheiluliiton Viola Westling ja kuurojen Suomen mestari JKU:n Sara-Elise Ruokonen.

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo on 22-vuotiaiden 60 metrin aitojen suosikki. Naisten pika-aidat on kaikissa ikäluokissa tasokas laji.

Naisten pika-aidoissa taso on kaikkien aikojen kovin

Naisten 60 metrin aitajuoksussa Suomen taso on parempi kuin koskaan. Suurimmat suosikit ovat 22-vuotisissa Espoon Tapioiden Saara Keskitalo, 19-vuotisissa LUM:n Tanja Kokkonen ja 17-vuotisissa järjestävän seuran Vilma Väliharju. Jo alkuerissä tullaan juoksemaan kovia aikoja ja naisenergiaa riittää.

Järjestävän seuran Frida Hämäläisen vauhti 22-vuotiaiden naisten 300 metrin aitajuoksussa ja JKU:n Heidi Salmisen vauhti 19-vuotiaiden samalla matkalla on naisten maajoukkuetasoa. Molemmilla on ensi kesän Kalevan kisoissa mahdollisuus jo vaikka kuinka korkealle.

Naisten hyppylajeissa on suuri joukko monen lajin taitajia, mm. Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö sekä järjestävän seuran Nea Lento ja Saga Vanninen, joista viimemainittu on myös 19-vuotiaiden kuulantyönnön mestariehdokas. Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti hallinnee 22-vuotiaiden naisten kuulantyöntöä.

Lapuan Virkiän kovakuntoinen kävelijäkaksikko Anniina Kivimäki 22-vuotisissa ja Heta Veikkola 19-vuotisissa ovat molemmat valmiita jopa Suomen ennätysvauhtiin.

Järjestäjien nettisivut:

https://tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu/nuorten-sm-hallit-2021

LIVE-Tulospalvelu:

https://live.tuloslista.com/8930